Autonomija deteta u izboru obrazovanja

Medicinu iz iskustva znam da nije tesko upisati, bar ne u Bg.

od 2013. je bogami tesko, kolega, granica bila 87 poena za budzet ,84 za samof. ...i tako ja upisah stomatologiju :)

za medicinu ,stomatologiju, farmaciju itd. potrebna je, pre svega, izuzetna disciplina i istrajnost...pocevsi od prve godine i anatomije koja se sprema mesecima...kazu da su zavrsne godine lakse,ali dok dodjes dotle :P tesim se da ce biti lakse kad prodje anatomija :D

Verujem da dečije mišljenje treba da bude uzeto u obzir još za vreme " skupljanja" bodova za srednju školu ili fakultet, kako bi klinci i klinceze na vreme znali koliko im bodova treba za željenu oblast. Koliko je obaveza roditelja da da sve od sebe kako bi mladim ljudima omogućio adekvatno obrazovanje, u smislu obezbeđivanja keša za slučaj studenata koji nisu na budžetu, toliko mislim da je i do dece da se potrude da ostvare svoje želje, a ne da benave i maštaju, koji bi privatni fax upisali, a da sami ne ulože nikakav trud, pa za semestar reše da bi bilo super da probaju da budu nešto drugo kada porastu....

Zavrsi filoloski, umetnost, knjizevnost... pa nadji posao u struci ovde ili odi u inostranstvo i videces da l' lepo moze da se zivi.
Zavrsi medicinu, ETF... pa nadji posao u struci ovde ili odi u inostranstvo i videces da l' moze lepo da se zivi.
medicinu etf masinstvo niti mogu da upisu svi a jos manje da je zavrse.osim toga doktora u srbiji ima previse, i sad se masovno izvoze za nemacku...
isto ko sto bi se talentovani masinac sa nedostatkom talenta za jezik namucio i na tako nekom fakultetu.
ako za nesto nemas talenat i volju, zavrsio ne zavrsio verovatno neces otici dalje od proseka ako i do proseka uspes na misice da doguras...a takve niko ne zeli da zaposli.

Back