AUTOMOBILI ZA NAS DZEP

blackidol

Početnik
Poruka
33
AUTOMOBILI ZA NAS DZEP E ovo bi trebala da bude tema o automobilima koje voze ljudi sa nasim prosecnim platama . Sve u svemu automobili koji se uglavnom voze na nasim drumovima. Pisite o tome sta vozite,kao i o potrosnji ponasanju automobila, popravkama, koliko kosta koji deo, koliko ste zadovoljni svojim automobilom .Ova tema bi mogla da bude veoma korisna za vozace

da sazmemo stvari, realno stanje stvari je prilicno jadno ali se najvise kupuju automobili polovnjaci oko 4-6000 evra i novi automobili do 15 000 evra tako da mislim da je to podrucje koje treba posmatrati. U zadnjih dve godine, krediti i lizing varijante su najvise pomogle da se prag kupovne moci poveca, pre toga je bilo "suza i golf II za po 2000e, preko kuma.... "

Generalno, ne znam koliko sam kompetentan da upoređujem, ali sebe smatram nekim srednjim slojem ako to još postoji. Vozim Punto 1.9JTD i izuzetno sam zadovoljan njime. Godinama sam se vozio raznim zastavom na plin, i kad sve saberem svede se na sledeće:
zastava je najjeftinija za održavanje. Ta varijanta je isplativa ako prelaziš malo km godišnje. Za varijantu puno kilometara, nema više računice, jer će te ti "sitni" servisi svakog meseca čekati bar dva puta i koštati više nego rata za prosečan polovnjak od 5 godina, niže klase. A za krupne popravke neću ni da pričam. A o komforu pogotovo. Nije ni punto neki komfor ali je 5 svetova iznad.

Koliko novca mislis dati za auto je jedna stavka ,ali ne manje bitno je koliko prelazis
godisnje km i koliko si upoznat sa odrzavanjem auta.
Ukoliko si nov u automobilizmu dobro razmisli o toj stavci koja cesto zna da ti
zagorca zivot kad shvatis da se tvoj izbor bukvalno pretvorio u nocnu moru
posto delova nema a i kad ih ima oci ispadaju od cifre .

Back