Automobili u filmovima

Odgledao sam pažljivo poznati film Duel iz '71-ve.

duel.jpg

Pošto mi priča da je Valiant u njemu bio dosta slab i da je taj model imao hroničnih problema sa pregrejavanjem nije pila vodu, pronašao sam neke podatke.

U filmu su korišćena tri Valianta (svi su automatic):
- 1970 sa 318 V8 (prepoznat po "V-EIGHT" znaku napred, taj znak je išao samo na '70 model)
- 1971 Slant Six
- 1972 Slant Six
Sva tri su imala deluxe ratkapne koje su išle samo '71-ve na 14" felne i boju FE5 Rally Red.

Perfomanske i karakteristike Valianta:
dužina 188.4 inča (oko 4.75 m),
170 Slant Six - 115 konja
255 Slant Six - 145 konja (težine za oba Slant Six su 1200-1300 kg)
273 V8 - 190 konja,
318 V8 - 230 konja

Razlike u side marker lights-ima:
1970, svetlo je u ravni sa limom:

l_42f35dce2db84a5a904689adf0859c82-1.jpg

1972, svetlo je plastično i na limu je:

wmplayer2009-01-1922-39-19-09-1.jpg

l_3ab0f81776f94a0faca7c032802cc023-1.jpg

Takodje je korišćeno više kamiona. Prva varijanta filma je imala '55 Peterbolt 281, a kasnije dosnimavane scene sa školskim autobusom i prelazom preko pruge su imale '64 351. Svi kamioni su napred imali više različitih tablica, što se pretpostavlja (vezano za radnju filma) da su već imali staž "ubice" na putevima i da su tablice preuzete sa tih slupanih automobila.

Preživeli kamion je sada u privatnom vlasništvu: http://www.tenfourmagazine.com/feature/2004/5.html

Poslednja izmena:
Evo ga i ono takodje francusko ostvarenje od Jacques Tati-a, film se zove Traffic, godina 1971-va.
Preporučujem svakom ljubitelju oldtajmera!
Radnja filma je vezana za jednu firmu koja je prepravila Renoa 4 i napravila ultimativno kamping vozilo. Isto vozilo pokušavaju da predstave na sajmu automobila. Ceo film se odvija na ulicama, u servisima, u Renoovoj fabrici, autoputevima, sajmu i oko organizacije istog... Ime filma sve kaže. :D

Sa desne strane pod Related videos imate ostale delove filma. Ko bude hteo, neće mi biti problem da ceo film okačim negde u boljem kvalitetu (DVD - 4.35GB ili DivX).

Evo ga i ono takodje francusko ostvarenje od Jacques Tati-a, film se zove Traffic, godina 1971-va.
Preporučujem svakom ljubitelju oldtajmera!
Radnja filma je vezana za jednu firmu koja je prepravila Renoa 4 i napravila ultimativno kamping vozilo. Isto vozilo pokušavaju da predstave na sajmu automobila. Ceo film se odvija na ulicama, u servisima, u Renoovoj fabrici, autoputevima, sajmu i oko organizacije istog... Ime filma sve kaže. :D

Sa desne strane pod Related videos imate ostale delove filma. Ko bude hteo, neće mi biti problem da ceo film okačim negde u boljem kvalitetu (DVD - 4.35GB ili DivX).

stefane ako si nasao taj film trafic na netu posalji mi
adresu gde si ga nasao na pp

Skinuo sam Vanishing Point, The French Connection 1 i 2, Bullit, Cannonball Run i The Italian Job. Šta mi sledeće preporučujete? Ja bih prvo nešto evropski iz tog perioda (60s, 70s), pa ću kasnije i američki.

evo npr. melvilov `samuraj` http://www.imdb.com/title/tt0062229/ je, sem sto je predivan film, zanimljiv i zbog "ajkule"

jaguar e-type poteru imas u diabolik-u http://www.imdb.com/title/tt0062861/

u ronin-u iz `98. ima puno potera evropskim kolima s pocetka 90ih sto moze biti zanimljivo

sto se amerikanaca tice - sem dobre trke u death proof, tarantino je pomenuo i dosta dobrih filmova. npr. dirty mary crazy larry je za obavezno gledanje zbog chevija i chargera, originalni gone in 60sec zbog poslednjih pola sata itd.

odlican je i the driver voltera hila, sem firebirdova ima i jedna zanimljiva potera s mercedes 280s

svi ovi filmovi mogu lako da se nadju ako imas rapidshare nalog :)

Back