Automobil sa troje mladih podleteo pod kamion, poginuli na licu mesta!

Једно је када се деси судар, када се ишло дозвољеном брзином а сви су били везани, ербег итд...

А ово је очигледан случај махните јурњаве. Ауто неће подлетети код камион ако иде 50.

Погледао сам на карти, тај део од Шапца је прилично прав, тек кад почне да се приближава Ваљеву почињу кривине.

Овакви случајеви мени говоре да би било добро да се волан и педале склоне из кабине, па нека управљају компјутери.
Na našim putevima?

Sumnjam da će to biti izvodljivo uskoro.

Alkohol? Dokazivanje iz nezrelosti?

Žao mi mladih života....

Ма пусти ти авоне... Колико много их је пало због људске глупости... Не знам да ли су кварови у већини.
Али то су велике брзине итд.

Аутомобили иду много спорије, мањи су, постоје јасне ознаке - које компјутер може да препозна и спречи дивљање.

Сећаш се судара на наплатној рампи? Компјутер може да буде подешен да спусти брзину на 50 када улази у густу маглу. А лудак који је возио уопште није кочио.

Компјутери имају брзину коју ми никада нећемо имати. Нека те само обавести - и то је много.
Да ти ауто јави да је 3 км испред (магла, јака киша...) судар на путу - а не да то сам откриваш.

Идиот ће узети туђ ауто па ће опет ићи некога да истреби. Њему дозвола не треба.

Како то спречити?

Треба камере да буду свуда - компјутер пише казну објективно.
Па да видиш да ли ће неком лудаку да буде дат туђ ауто јер казна свакако стиже (за власника или ако власник каже ко је возио).
Mreža još uvek zavisi od čoveka.

Čim se to promeni biće moguća ovakva promena.

Ма пусти ти авоне... Колико много их је пало због људске глупости... Не знам да ли су кварови у већини.
Али то су велике брзине итд.

Аутомобили иду много спорије, мањи су, постоје јасне ознаке - које компјутер може да препозна и спречи дивљање.

Сећаш се судара на наплатној рампи? Компјутер може да буде подешен да спусти брзину на 50 када улази у густу маглу. А лудак који је возио уопште није кочио.

Компјутери имају брзину коју ми никада нећемо имати. Нека те само обавести - и то је много.
Да ти ауто јави да је 3 км испред (магла, јака киша...) судар на путу - а не да то сам откриваш.

Идиот ће узети туђ ауто па ће опет ићи некога да истреби. Њему дозвола не треба.

Како то спречити?

Треба камере да буду свуда - компјутер пише казну објективно.
Па да видиш да ли ће неком лудаку да буде дат туђ ауто јер казна свакако стиже (за власника или ако власник каже ко је возио).
To ima i na dobrim navigacijama.

Na našim putevima?

Sumnjam da će to biti izvodljivo uskoro.

Alkohol? Dokazivanje iz nezrelosti?

Žao mi mladih života....

Mreža još uvek zavisi od čoveka.

Čim se to promeni biće moguća ovakva promena.
Довољно је да алкотест буде услов за покретање аута - и да се ауто потом угаси ако седне неко други да вози... Може то све да се реши ако се хоће.
Камера у кабини може да каже и "вежите појас како треба, а не да седите преко њега.

Довољно је да алкотест буде услов за покретање аута - и да се ауто потом угаси ако седне неко други да вози... Може то све да се реши ако се хоће.
Камера у кабини може да каже и "вежите појас како треба, а не да седите преко њега.
100%. I više.

I ne samo alko. Sposobnost reakcije. Ko u igrici samo simultanka....

Vozač je bitan kao i vozilo.
Ai još uvek nema komercijalni nivo, a čovek može biti koruptivan. Zato je uveden VAR, za futbol, za fudbal, za registraciju vozila....

Tragedija / Stravična saobraćajna nesreća na Korčuli: Poginula trojica mladića​

02. 01. 2022. u 09:24:00Radiosarajevo.ba

U noći sa subote na nedjelju, u 00:45, na dionici ceste D-118 Vela Luka-Blato došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradala trojica mladića, objavila je policija.

Kako piše Index.hr, do nesreće je došlo je kada je 19-godišnjak, upravljajući vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Blata u pravcu Vela Luke, zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolovoza (nepregledan zavoj, mokar kolnik, smanjena vidljivost) izgubio nadzor nad vozilom, koje je sletjelo izvan kolovoza i udarilo u stablo.

U vozilu su kao putnici bila još dvojica mladića u dobi od 22 i 24 godine.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/re...ca-na-korculi-poginula-trojica-mladica/442318

Evo opet. To se desi svako malo. Tesko je to spreciti. Uveck ce biti ovih slucajeva. Tu ne menja nista je li staro ili novo auto. Jednostavno adrenalin i testesteroni rade svoje.

Troje mladih izgubilo je život u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na putu Šabac - Valjevo kod mesta Draginje.

Na licu mesta poginuli su svi putnici u automobilu vozač A. N. (20) iz Osečine, devojka I. M. (20) iz Valjeva koja je sedela na mestu suvozača i još jedan mladić P. O. (21)

Nesreća se dogodila kada je vozač "pežo 307" valjevskih registarskih oznaka izgubio je kontrolu i prešao u suprotnu kolovoznu traku kojom se u tom trenutku kretalo teretno vozilo.

Prizor na mestu nesreće je stravičan, vozilo je završilo u jarku pored puta a delovi automobila su rasuti po putu.

Ovo je druga teška saobraćajna nesreća u poslednjih nekoliko dana u kojoj su život izgubile mlade osobe. Podsetimo, u nedelju se na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, u mestu Lukare, nedaleko od Novog Pazara, dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubila četiri mladića.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3...gKMCI5TtnIeoaah4cs-hla70e4B-7g35p1TcznRqeN4TM

Bože sačuvaj. Ovaj svijet je tačno poludio. Malo malo ovakvi udesi.
Strašno! 😮

Back