Automobil sa troje mladih podleteo pod kamion, poginuli na licu mesta!

đavolčić

Legenda
Moderator
Poruka
51.532
Troje mladih izgubilo je život u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na putu Šabac - Valjevo kod mesta Draginje.

Na licu mesta poginuli su svi putnici u automobilu vozač A. N. (20) iz Osečine, devojka I. M. (20) iz Valjeva koja je sedela na mestu suvozača i još jedan mladić P. O. (21)

Nesreća se dogodila kada je vozač "pežo 307" valjevskih registarskih oznaka izgubio je kontrolu i prešao u suprotnu kolovoznu traku kojom se u tom trenutku kretalo teretno vozilo.

Prizor na mestu nesreće je stravičan, vozilo je završilo u jarku pored puta a delovi automobila su rasuti po putu.

Ovo je druga teška saobraćajna nesreća u poslednjih nekoliko dana u kojoj su život izgubile mlade osobe. Podsetimo, u nedelju se na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, u mestu Lukare, nedaleko od Novog Pazara, dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubila četiri mladića.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3...gKMCI5TtnIeoaah4cs-hla70e4B-7g35p1TcznRqeN4TM

Bože sačuvaj. Ovaj svijet je tačno poludio. Malo malo ovakvi udesi.

Једно је када се деси судар, када се ишло дозвољеном брзином а сви су били везани, ербег итд...

А ово је очигледан случај махните јурњаве. Ауто неће подлетети код камион ако иде 50.

Погледао сам на карти, тај део од Шапца је прилично прав, тек кад почне да се приближава Ваљеву почињу кривине.

Овакви случајеви мени говоре да би било добро да се волан и педале склоне из кабине, па нека управљају компјутери.

Једно је када се деси судар, када се ишло дозвољеном брзином а сви су били везани, ербег итд...

А ово је очигледан случај махните јурњаве. Ауто неће подлетети код камион ако иде 50.

Погледао сам на карти, тај део од Шапца је прилично прав, тек кад почне да се приближава Ваљеву почињу кривине.

Овакви случајеви мени говоре да би било добро да се волан и педале склоне из кабине, па нека управљају компјутери.
Koliko ti je puta zabagovao komp? :D Ili mobilni? Nema savršenog rješenja.

Мени се, по коментарима, чини да сам сасвим у праву када сматрам да бих увео строгоћу која је на неких 70-80% од Северне Кореје.

Koliko ti je puta zabagovao komp? :D Ili mobilni? Nema savršenog rješenja.
Одавно није, ни једно ни друго.

Али то су решења са "једним комплетом". Авиони имају све троструко направљено, ради сигурности.

Troje mladih izgubilo je život u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na putu Šabac - Valjevo kod mesta Draginje.

Na licu mesta poginuli su svi putnici u automobilu vozač A. N. (20) iz Osečine, devojka I. M. (20) iz Valjeva koja je sedela na mestu suvozača i još jedan mladić P. O. (21)

Nesreća se dogodila kada je vozač "pežo 307" valjevskih registarskih oznaka izgubio je kontrolu i prešao u suprotnu kolovoznu traku kojom se u tom trenutku kretalo teretno vozilo.

Prizor na mestu nesreće je stravičan, vozilo je završilo u jarku pored puta a delovi automobila su rasuti po putu.

Ovo je druga teška saobraćajna nesreća u poslednjih nekoliko dana u kojoj su život izgubile mlade osobe. Podsetimo, u nedelju se na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, u mestu Lukare, nedaleko od Novog Pazara, dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubila četiri mladića.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3...gKMCI5TtnIeoaah4cs-hla70e4B-7g35p1TcznRqeN4TM

Bože sačuvaj. Ovaj svijet je tačno poludio. Malo malo ovakvi udesi.
Ne znam sta misle i o cemu ti mladi ljudi kada su za volanom.

Не мора да значи. Неискуство, клизав коловоз и тренутак непажње довољни су за
овакву несрећу. Доживео сам сличну ситуацију на месту сувозача, возио је мој брат и ушао у кривину
на блатњавом коловозу, кога је поквасила ситна киша, не смиривши возило спуштањем у другу брзину.
При изласку из кривине дајући јачи гас аутомобил почиње плес, који замало да нам бусе последњи,
прелази у леву траку а у сусрет нам долази шлепер. Следи контрирање, заношење, враћање у десну траку,
сада умало да слетимо са пута, опет контрирање, поново смо у левој траци, возач камиона нас на време
уочио и максимално успорио. Брат је успео коначно да смири ауто и настависмо вожњу, имали смо срећу
да је камион био довољно удаљен за избегавање најгорег. Разлог за ситуацију неиспаваност и тврдоглавост
мог брата, кад смо кренули понудио сам се да ја возим, што се и догодило у наставку путовања.

Avioni ne moraju da reaguju brzo na nepredvidjene situacije i koriste navigacione uredjaje :P
Samovozeca kola su daleki san...
Ако неке верзије Теслиних аутомобила већ могу... Знам да гугл исто прави свашта... Немој да те 2030. година изненади.

Ако неке верзије Теслиних аутомобила већ могу... Знам да гугл исто прави свашта... Немој да те 2030. година изненади.
Ja koliko znam, nema samozovecih automobila. Radim za firmu koja radi to za BMW i Hyndai. Voleo bih, jel bi to bio
uspeh moje firme :P

Не мора да значи. Неискуство, клизав коловоз и тренутак непажње довољни су за
овакву несрећу. Доживео сам сличну ситуацију на месту сувозача, возио је мој брат и ушао у кривину
на блатњавом коловозу, кога је поквасила ситна киша, не смиривши возило спуштањем у другу брзину.
При изласку из кривине дајући јачи гас аутомобил почиње плес, који замало да нам бусе последњи,
прелази у леву траку а у сусрет нам долази шлепер. Следи контрирање, заношење, враћање у десну траку,
сада умало да слетимо са пута, опет контрирање, поново смо у левој траци, возач камиона нас на време
уочио и максимално успорио. Брат је успео коначно да смири ауто и настависмо вожњу, имали смо срећу
да је камион био довољно удаљен за избегавање најгорег. Разлог за ситуацију неиспаваност и тврдоглавост
мог брата, кад смо кренули понудио сам се да ја возим, што се и догодило у наставку путовања.
Оно што нису навели је брзина којом се ауто кретао, а очигледно је да је ишао огромном брзином.
Пример тебе и брата је за нормалне брзине, зато сте и успели да се извучете. Да сте ишли 130... разумеш ме. Или камион или дрво.

Мени није падало на памет да се глупирам по лошим условима. Ако сам негде прекорачио брзину то свакако није било 100 преко ограничења, било је на неком правцу када сам био сам.

Ја сам изузетно захвалан што сам пре садашњег ауто имао шкоду фелицију. То је ауто по старом начину. Нема никакве електронике за безбедност, мада волан иде лакше него код старих модела. И те како има да се потрудиш када моташ у месту. Осете се тежина и инерција аута.
Хвала старом ауту што ме научи памети.

Шта раде ови који су тек сада постали пунолетни? Виде да је све тако лако. Они немају искуство са старим аутомобилима. Ако не вежеш појас, докусуриће те ер бег. Њихова лудачка вожња је убиство у покушају. Понеко и успе.
Када сам ја први пут сео у садашњи ауто, моја реакција је била - еј, ово је видео игра!
Требало ми је времена да се привикнем да је све тако лако, па сада имам добар осећај.

Одавно више немам жељу да идем брже само зато што то могу да урадим.

Једини кривац за вест која је започела ову тему је возач који је возио очигледно пребрзо (и још био луд, пијан, дрогиран...). Мени није жао онога ко је у саобраћају беспотребно убио самог себе. Жао ми је само других, ако их буде.

Ja koliko znam, nema samozovecih automobila. Radim za firmu koja radi to za BMW i Hyndai. Voleo bih, jel bi to bio
uspeh moje firme :P
Видео си већ до сада колико хоћеш вести, односно видеа, где неке серије теслиних аутомобила иду по отвореном путу иако возач седи на сувозачком месту.
Само мало сачекај... нећеш предуго чекати.

Видео си већ до сада колико хоћеш вести, односно видеа, где неке серије теслиних аутомобила иду по отвореном путу иако возач седи на сувозачком месту.
Само мало сачекај... нећеш предуго чекати.
znas kako to sto na putu auto moze da ide to isto radi i moja firma. No ako izleti pesak, auto iz suprotnog smera ili te neko naglo presece...
edit:
mislim ono google je hteo prvi to da napravi google taxi pre vise od 10 godina pa nista od toga, a odustao je i cargo ili ako se zove ona
firma za taksiste...

Ne znam sta misle i o cemu ti mladi ljudi kada su za volanom.

Adrenalin. To je u genima muskaraca. Buja testosteron i adrenalin izmedu 17-25. Imaju osecaj da pucaju od snage, nepobedivosti, dokazivanje i onda ginu ko stoka. Svako malo imas ovakve nesrece.

Inace jedno vreme sam radio u NATO i citao neku vojnu literaturu. I bas su govorili da su najbolji vojnici izmedu 18-22 godine. U tom dobu je najbrza fizicka rekuperacija kod muskaraca i imaju upravo taj naboj gde srljaju bez puno straha i razmisljanja o riziku i upravo tako mladi vojnici sluze za prvi prodor.

Najbolje doba za oficira je 28-32 godine. Tu muskarci jos uvek imaju dobru fizicku formu ali i bolje nacin rezonovanja i ne srljaju ko mulci to jeste ovi s 18-22 god. #

Одавно није, ни једно ни друго.

Али то су решења са "једним комплетом". Авиони имају све троструко направљено, ради сигурности.
Da. Ali opet taj avion mora da podigne i spusti pilot. Da preuzme upravljanje u slučaju opasnosti. I opet se uz silnu elektroniku dese i kvarovi i padovi. Autonomno upravljanje tj vožnja je izuzetno komplikovan proces.
i sad ce opet da drve ***** i povecavaju kazne i lizu jaja
ko da su drugi vozaci krivi sto roditelji debili deci debilima kupuju kola
Za neke stvari i treba povećati kazne.

Da. Ali opet taj avion mora da podigne i spusti pilot. Da preuzme upravljanje u slučaju opasnosti. I opet se uz silnu elektroniku dese i kvarovi i padovi. Autonomno upravljanje tj vožnja je izuzetno komplikovan proces.

Za neke stvari i treba povećati kazne.
ne treba povecati kazne
vec treba potpuno promeniti sistem
za pocetak raspustiti agenciju za bezbednost saobracaja koja ne sluzi nicemu

ne treba povecati kazne
vec treba potpuno promeniti sistem
za pocetak raspustiti agenciju za bezbednost saobracaja koja ne sluzi nicemu
I treba i mora. Kada bi 10 idiota ( ali ni po babu ni po stričevima ) ostalo trajno bez dozvole ostali bi porazmislili. Kada bi kreten koji vozi 150 kroz naselje platio par hiljada evra kazne ostali bi porazmislili.

I treba i mora. Kada bi 10 idiota ( ali ni po babu ni po stričevima ) ostalo trajno bez dozvole ostali bi porazmislili. Kada bi kreten koji vozi 150 kroz naselje platio par hiljada evra kazne ostali bi porazmislili.
ti sam sebi objasnis i sam sebe ne razumes :(
znaci onaj ko ima para placa kazne i samim tim na njega vazeci zakoni nemaju nikakvog uticaja a obzirom na to moze se reci da je to isto kao i da se zakon ne primenjuje

nmg da se macujem
u pravu si sve ;)

ti sam sebi objasnis i sam sebe ne razumes :(
znaci onaj ko ima para placa kazne i samim tim na njega vazeci zakoni nemaju nikakvog uticaja a obzirom na to moze se reci da je to isto kao i da se zakon ne primenjuje

nmg da se macujem
u pravu si sve ;)
S ovim kaznama da. Da je kazna npr 2000 evra to ni najbogatijem ne bi bilo baš svejedno.

Ма пусти ти авоне... Колико много их је пало због људске глупости... Не знам да ли су кварови у већини.
Али то су велике брзине итд.

Аутомобили иду много спорије, мањи су, постоје јасне ознаке - које компјутер може да препозна и спречи дивљање.

Сећаш се судара на наплатној рампи? Компјутер може да буде подешен да спусти брзину на 50 када улази у густу маглу. А лудак који је возио уопште није кочио.

Компјутери имају брзину коју ми никада нећемо имати. Нека те само обавести - и то је много.
Да ти ауто јави да је 3 км испред (магла, јака киша...) судар на путу - а не да то сам откриваш.

Идиот ће узети туђ ауто па ће опет ићи некога да истреби. Њему дозвола не треба.

Како то спречити?

Треба камере да буду свуда - компјутер пише казну објективно.
Па да видиш да ли ће неком лудаку да буде дат туђ ауто јер казна свакако стиже (за власника или ако власник каже ко је возио).

Back