Automobil potpuno smrskan i na krovu, suvozač ispao iz vozila, a nema teže povređenih

đavolčić

Legenda
Moderator
Poruka
51.532
Između Novih Karlovaca i Krčedina večeras se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj samo pukom srećom niko nije stradao.
Vozilo se prevrnulo nakon što je vozač izgubio kontrolu.

U toku prevrtanja suvozač je ispao iz vozila. Prema prvim informacijama, ni vozač ni suvozač nisu teže povređeni, objavljeno je na Instagram stranici 192.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/k...-i-na-krovu-suvozac-ispao-iz-vozila-a/hfe2mhy

Šta da se kaže. Više sreće no pameti.

Između Novih Karlovaca i Krčedina večeras se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj samo pukom srećom niko nije stradao.
Vozilo se prevrnulo nakon što je vozač izgubio kontrolu.

U toku prevrtanja suvozač je ispao iz vozila. Prema prvim informacijama, ni vozač ni suvozač nisu teže povređeni, objavljeno je na Instagram stranici 192.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/k...-i-na-krovu-suvozac-ispao-iz-vozila-a/hfe2mhy

Šta da se kaže. Više sreće no pameti.
Vojvodjani su najgori vozaci ,stalno neka sranja kod njih.

Numericki zakljucak? Nije mi poznat... koji je razlog da se ne vozi 4. u krivini? Parnost ili neki drugi razlog?
Mislis da je trojka stabilnija, a dvojka polozenija-niza?
Pa 1. brzina služi uglavnom za pomeranje s mesta. Onda već na 15-20 kmh je krajnje vreme da se ubacuje u 2. brzinu.

Treća nastupa u 30-im kilometrima, a 4. mi treba samo na Gazeli, naime preko 47 kmh.

Samim tim ne bi trebalo ulaziti u krivinu u 50 kmh

Pa 1. brzina služi uglavnom za pomeranje s mesta. Onda već na 15-20 kmh je krajnje vreme da se ubacuje u 2. brzinu.

Treća nastupa u 30-im kilometrima, a 4. mi treba samo na Gazeli, naime preko 47 kmh.

Samim tim ne bi trebalo ulaziti u krivinu u 50 kmh
Sve ovo zavisi od vozila, bager i fica ne voze istim brzinama...
U toj ravnici kod Krcedina mozes da udjes sa bilo ojom brzinom, a posto su sva skretanja pod 90 stepeni bitno je prilagoditi brzinu vozilu....bicikl ne moze u krivinu sa 20, ali moze u cetvrtoj....

Poenta je da, ako mislis o brzinama i zasto je pera stavio bicikl na samu krivinu, nemas resurse da vidis da ti nailazi dachija s leve strane....

Pitam se šta znači onaj pokazatelj "torque u njutn-metrima po funti"

Verovatno je to to za neprevrtanje
Zna se da ti je za skretanje potrebna i snaga koja zavisi i od broja obrtaja....pa ako ulazis brze u krivinu ulazis sa manjom brzinom, ako ulazis sporije mozes da ostanes u vecoj....manja brzina znaci veci broj obrtaja i veca snaga, veca brzina je manji broj obrtaja i manja snaga....

Zasto ti je potrebna snaga? Da bi savladala centrifugalnu silu koja izvlaci automobil iz kruzne putanje i ako ne produzis van puta prenosi se navise i prevrce automobil....snagom se izvlacis iz krivine vukuci auto prema sredini kruznice....

Poslednja izmena:
Kad se ulazi u krivinu oduzima se gas ,kocenje motorom ,moze da se prebaci u nizi stepen a i ne mora ,zavisi ,,,kad se vec izlazi iz krivine ,negde na sredini dodaje se gas ,,,nema tu neke velike filozofije.

Ljudi koji nemaju ili ne sticu osecaj za voznju i tokom voznje uopste i ne treba da voze ,dzaba i da je auto ili uopsteno neko drugo vozilo 1000 % ispravno..

Kad se ulazi u krivinu oduzima se gas ,kocenje motorom ,moze da se prebaci u nizi stepen a i ne mora ,zavisi ,,,kad se vec izlazi iz krivine ,negde na sredini dodaje se gas ,,,nema tu neke velike filozofije.

Ljudi koji nemaju ili ne sticu osecaj za voznju i tokom voznje uopste i ne treba da voze ,dzaba i da je auto ili uopsteno neko drugo vozilo 1000 % ispravno..
ja kazem kada se ulazi u krivinu
1 nema kocenja
2 nizi stepen prenosa
3 gas patos
4 rucna dozirano

a dje je tu osovinsko rastojanje
visina tezina itako dalje recemo a i sire
ako ti to nisi na vreme osetio, kada udjes prebrzo u krivinu za racun sacekaj da stignes kod svetog pere....
"pero, je l mogu ja ponovo da skrenem, imam gresku u racunu..."

Zasto rucna ?
Zasto gas do patosa ,nisu to auto trke niti driftovanje ?
zeza se...

Back