Autohtoni stanovnik nekoga grada

Hoćeš da kažeš da su Nemci bolji i više vrede od Turaka...npr dok je Osmansko carstvo bilo svetska sila, Nemačka nije ni postojala, a zvanično ni nemački jezik...
Да будемо фер, није ни Турска.

Проблем је у томе што је њему и сличнима дражи осакаћени немачки него српски. То је срж проблема. Турцизми су се само први нашли на путу излива еуропске 'толеранције'.

Да се разумемо, не сметају ми ни одманизми ни германизми који доприносе лепоти и изражајној способности језика. Они који то не чије су штетни, без обзира на порекло.

комплекси су неизлечиви, шта да се ради.
Шта додати.

Poslednja izmena:
Проблем је у томе што је њему и сличнима дражи осакаћени немачки него српски. То је срж проблема.
Najdrazi bi mi bio neosakaceni srpski kad bi to bilo moguce. Da su se "slicni" pitali 1941., najbitnije godine posle 1389., ne bi bilo puca 27. marta. Srz problema su pogresne procene i povodljivost dela srpskog naroda.

Шта додати.
Manite se psihologije, nije to za vas. Deco, bolje pronadjite devojke i lecite svoje frustracije. ;)

Da, smeta mi orijentalizam i sta sad?
I ta sarma i cevap su prilagodjeni nasem ukusu i kulturi. Ja licno nisam mittel europa nego samo europa.
Kakvi kompleksi kod "nas" koji smo to "mi"? Poenta ako vec neko utice na nas onda mi je draze da to bude evropski uticaj nego azijski.

Ко је теби уопште дао аусвајс да си ти некаква "Ојропа" ?
Јел те неко позвао и примио у то "ексклузивно" друштво па ти сад са "висине" и са гнушањем посматраш нас "оријенталце" или како ?

Мислим, ја бих се лично баш забринуо за себе и сопствено (ментално) здравље кад би се нашао уопште у друштву свих традиционалних српских непријатеља који се од милоште крсте "Ојропа".

Шта ти уопште знаш о азијском утицају и о оријентализму ? Кад би неко заиста био толико суманут да се решава азијских одн. оријенталних елемената морао бид а пође од хришћанства.
Али ако ћемо искрено сам тај појам "Ојропе" као идеолошке категорије, односно цела Западна цивилизација има блискоисточни, прецизније речено семитско-хамитски корен.

И коначно да додам, нема правог српског националисте, патриоте, борца за еманципацију српског народа (назови како хоћеш) који не презире Запад и његове темељне мизантропске вредности.
Азија, Исток су у том смислу далеко хуманији. Што би рекао извесни Владимир Владимирович : "Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."

Ко је теби уопште дао аусвајс да си ти некаква "Ојропа" ?
Јел те неко позвао и примио у то "ексклузивно" друштво па ти сад са "висине" и са гнушањем посматраш нас "оријенталце" или како ?

Мислим, ја бих се лично баш забринуо за себе и сопствено (ментално) здравље кад би се нашао уопште у друштву свих традиционалних српских непријатеља који се од милоште крсте "Ојропа".

Шта ти уопште знаш о азијском утицају и о оријентализму ? Кад би неко заиста био толико суманут да се решава азијских одн. оријенталних елемената морао бид а пође од хришћанства.
Али ако ћемо искрено сам тај појам "Ојропе" као идеолошке категорије, односно цела Западна цивилизација има блискоисточни, прецизније речено семитско-хамитски корен.

И коначно да додам, нема правог српског националисте, патриоте, борца за еманципацију српског народа (назови како хоћеш) који не презире Запад и његове темељне мизантропске вредности.
Азија, Исток су у том смислу далеко хуманији. Што би рекао извесни Владимир Владимирович : "Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."
A ko je tebi dao ekskluzivno pravo da pišeš to što pišeš? Svako ima svoje mišljenje a ovo je forum ako si zaboravio. Ja mislim da sam ja u pravu, ti verovatno misliš da si ti, nit ja tebe mogu da ubedim niti ti mene.
A o orijentalizmu znam sasvim dovoljno, nije potrebno da budem "orijentalista" poput tebe.

O dostignućima orijenta kroz istoriju... to je posebna tema i ne bih ovde. Svakako postoji, nego... vidjaš ove azilante kako tumaraju oo Srbiji svakog dana. Misliš da su njihovi preci bili kadri da stvore, naprave, izmisle, nešto što je oplemenilo civilizaciju?

ono sto se obicno smatra PURGEROM zapravo podrazumjeva nesto drugo . purger je treca generacija rodena u zagrebu . ja sam npr purger a sada me zanima koliko ovdje ima pravih beogradana , novosadana , nislija , banjalucana itd ...

I što sad? Jesi li nešto vrijedniji od dotepenaca?Ili se ne družiš s lajbekima? Gluposti.Newyorker postaješ usvajanjem načina života u metropoli.No, ovakav način razmišljanja je baš ono selaki.Bw ja sam peta generacija.I nisam Purgerica.Korijeni su mi negdje na nekom kamenu uz more.

A ko je tebi dao ekskluzivno pravo da pišeš to što pišeš? Svako ima svoje mišljenje a ovo je forum ako si zaboravio. Ja mislim da sam ja u pravu, ti verovatno misliš da si ti, nit ja tebe mogu da ubedim niti ti mene.
A o orijentalizmu znam sasvim dovoljno, nije potrebno da budem "orijentalista" poput tebe.

O dostignućima orijenta kroz istoriju... to je posebna tema i ne bih ovde. Svakako postoji, nego... vidjaš ove azilante kako tumaraju oo Srbiji svakog dana. Misliš da su njihovi preci bili kadri da stvore, naprave, izmisle, nešto što je oplemenilo civilizaciju?

Не знам шта бих ти рекао на ову задњу опаску. Рецимо да су Французи у 16-17 веку измислили парфем да не би смрдели, пошто су се јако ретко купали. Дапаче је чак и двор Луја 14-ог направљен без иједног јединог купатила, или ВЦ-а.
Османлије су у то време у свакој селендри имали хамаме, топлу воду итд.

Није ово похвала Оријенту него критика твог бесрамног хваљења Запада и његових богзнакаквих "достигнућа".

А реално тај Запад је до открића Америке и почетка колонијализма био хладна и мрачна припиздина где је Бог рекао лаку ноћ.
Иначе, ко зна, да су смрдљиви Западни хоштаплери, убице и пљачкаши (ово није увреда, стварно су смрдели, као француски племићи без парфема у време Лујева) успели у Крсташким ратовима, можда Америка никад не би ни била откривена, мада имајући у виду судбину Цариграда, ко зна како би и ми прошли. Quick hint : погледај судбину староседелаца Америке и њихових култура и цивилизација.

Оно, мишљење јест као задњица, свако га има, али нису ни сва мишљења валидна. Јербо не разговарамо овде о личним преференцијама него о објективним категоријама.
Ти си сам себе назвао "ојропом" а не ја. Можда је за тебе "Ојропа" нешто лично ?

Иначе тако се води дискусија, аргумент па контрааргумент, а разумни и поштени људи кроз разговор долазе до конвергенције мишљења.
Они нечасних намера или примитивци настављају своју жваку правећи се као да ништа нису чули. Или се свађају, односно вређају саговорника. Из немоћи наравно.

ono sto se obicno smatra PURGEROM zapravo podrazumjeva nesto drugo . purger je treca generacija rodena u zagrebu . ja sam npr purger a sada me zanima koliko ovdje ima pravih beogradana , novosadana , nislija , banjalucana itd ...

Трећа генерација рођена в Загребу? Ти врагеца как је то лепо! Затакни си лулека в зубе, па шпанцирунг Ткалчићевом... дотепенци сам гледију... а теби пургерска чланска карта „вири два прста из сакоа”, как би рекел Радованчек (и он је Трећи, как и ти).
Си питал дедека закај се сам три генерације бројију? Ни ти штел о томе поведати? Морти је дедеков отец бил Рац па ни лепо да се то зна? Враг си га знај...
Си питал как су Немчеки звали Загреб још док је бил Градец на брегу прекпута Каптола? Ни то так давно било, су га звали – Wolffickburg. :D

Back