AutoCAD и talasastе линије

Red_Zmaja

Domaćin
Poruka
3.211
ДА не пљујем, да не кукам кратко и јасно требају ми неке линије за овај програм. Потребна пре свега таласаста или ти wave линија, остале пожељне. Мислим могу ја да чаролишем и да исцртам ту линију уз помоћ фора и фазона, ал губим много времена тако... Тако ако неко зна пошто сам и на гуглу испиздио нек ме упути на прави пут...

Ај да не рови коме буде требало решење је следеће (баш оно што сам покушао да избегнем)... Скинут овај фајл express_shapes и променити му екстензију у "shx", пошто крстарица не дозвољава аплоад неких десетих фајлова, ово је да им доскочимо...
И само треба дефинисати нову линију, може и у засебан фајл са следећим параметрима:

Kod:
*Sinusoida,sin
Sinusoida,.009248,[SINUSOIDAL_WAVE,express_shapes,s=152.967424],-924.757636
И требало би да ради :D

Prilozi

Ovi parametri se upacuju u fajl u acadovom supportu koji ina naziv acad.lin i otvara se u notepadu a zatim se snimi izmjena,medutim tvoji parametri nisu dobro definisani tako da se ta linija ne moze ucitat "Bad dedefinition of Sinusoida at line 123 of file,invalid aligment code"...

Ти онда креирај нову линију по оном упуству... Код мене шљака направио сам шта сам требао малу синусоиду и велику... Ал не могу да верујем да програм који кошта бруку пара нема једну *е*е*у линију.... Мада је и оно упуство конфузно треба и ту нешто да се коригује... Мада завршио сам шта ми требало и само певам... ла ла ла ла...
Бтв. Нисам убацивао у аутокедов фајл вец сам посебно направио *лин фајл...

Dobro ja ne mogu da skinem ovaj doc fajl jer mi treba instaliran nekakav bože me sačuvaj konverter ali donekle znam da koristim AutoCAD. Ne razumem šta ti treba. Da ponavljaš linije ili da nađeš baš specifične oblike?

Nemam pojma da li ima neki default ako to pitaš, valjda moraš da praviš blokove... :???: al' ionako si završio.

Meni ove novije verzije malo idu na živce, nepregledne su al' šta sad da radim.....

Коме нове верзије не иду на живце... Али старије верзије немају команду MKLTYPE или у старијим верзијама иде то на неку другу фору... Не разумем твоје питање око специфичног облика... ДА требала ми је синусоида
sinusoidal-x-t.png
ова под један... Можеш ти правити колико хоћеш блокова ал не разумем поенту... Мада мени не треба ништа осим основног прозора, одакле се тај цртеж копира са BWMF- ом ваљда се тако зове и иде даље, а BWMF је неки програмчић који копира нпр. из кеда у ворд али пази на дебљину линија што ми је битно, јер шта добијам ако су ми све линије исте дебљине не добијам ништа... Ма зајебанција ни око чега... Ко ме терао да кажем да знам да цртам :(

Back