Autobus udario trudnicu

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Gradski autobus udario trudnu ženu

T. Dušej | 13. 03. 2012. - 00:08h | Foto: N. Kostić | Komentara: 118
Cvetki Saitović (17), koja je u sedmom mesecu trudnoće, polomljen je kuk juče oko 18 sati u Ulici patrijarha Joanikija na Vidikovcu kada je na nju naleteo autobus koji saobraća na liniji 53.

Prema priči očevidaca, trudnica je prelazila ulicu pet metara van pešačkog prelaza, kada je vozač autobusa privatnog prevoznika “Veolia transport” iz Krnjače Ferdinand Švajser (47) naleteo na nju. Od siline udarca, trudnicu je bukvalno bacio na mini- bus E2, koji je stajao parkiran u drugoj traci.

Sugrađani su odmah pritrčali i pomogli trudnicii, tako što su je polivali vodom. Hitna pomoć je došla posle dvadesetak minuta i prebacila je u Urgentni centar.

Na mestu nesreće ekipa “Blica” je na kolovozu mogla da vidi samo njen rajf za kosu, mnogo krvavih maramica i flašicu sa vodom. Veliki broj ljudi se okupio, dok je trajao policijski uviđaj. Među njima, bili su i članovi porodice povređene trudnice.

- Komšinica nam je javila da je videla neku gužvu kod okretnice, a znao sam da mi je unuka krenula do trafike. Odmah sam otrčao tamo. Bila je svesna kad su je odvezli u Urgentni centar. Rekoše mi ljudi da je autobus naleteo na nju i udario je u grudi i kuk - kaže za “Blic” njen deda Ljubiša Rečković.

Povređena devojka je sa prelomom kuka prebačena na odeljenje ortopedije Urgentnog centra.

- U pitanju je ozbiljnija povreda, ali ona je trenutno zbrinuta i nije životno ugrožena - kaže portparol Urgentnog centra, Drago Jovanović.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/311762/Gradski-autobus-udario-trudnu-zenu

važno da je bus pljus uveden

Uf, loša vest, nadam se da će naša maloletna trudnica i njena beba ipak dobro proći. A da imaju masla svi, pa imaju:

1) Vozač je verovatno vozio ko manijak
2) Kud će ova da pretrčava ulicu, sunce joj krvavo. Kud žuri, šta je toliko bilo hitno da rizikuje život. Satneš lepo na semafor pa pređeš polako. Pa ja i na pešačkom čekam da svi vozači lepo stanu pa onda pređem. Nema rizikovanja po sitemu "staće on, kad me vidi".... a jok, tako se gine.

Mnoge moderne mame od puknutog kurtona i informacija o majčinstvu preko interneta, nemaju pojma recimo:

1 - Da se u javni prevoz sa decom ulazi isključivo kod vozača, jedino ga tad ne može ništa oprati ako zgreši

2 - Da ove što nisu trudne ili bar još nisu zatrudnele uopšte ne ustaju ženama sa decom

Gradski autobus udario trudnu ženu

T. Dušej | 13. 03. 2012. - 00:08h | Foto: N. Kostić | Komentara: 118
Cvetki Saitović (17), koja je u sedmom mesecu trudnoće, polomljen je kuk juče oko 18 sati u Ulici patrijarha Joanikija na Vidikovcu kada je na nju naleteo autobus koji saobraća na liniji 53.

Prema priči očevidaca, trudnica je prelazila ulicu pet metara van pešačkog prelaza, kada je vozač autobusa privatnog prevoznika “Veolia transport” iz Krnjače Ferdinand Švajser (47) naleteo na nju. Od siline udarca, trudnicu je bukvalno bacio na mini- bus E2, koji je stajao parkiran u drugoj traci.

Nemac i Romkinja !? :eek:

Uf, loša vest, nadam se da će naša maloletna trudnica i njena beba ipak dobro proći. A da imaju masla svi, pa imaju:

1) Vozač je verovatno vozio ko manijak
2) Kud će ova da pretrčava ulicu, sunce joj krvavo. Kud žuri, šta je toliko bilo hitno da rizikuje život. Satneš lepo na semafor pa pređeš polako. Pa ja i na pešačkom čekam da svi vozači lepo stanu pa onda pređem. Nema rizikovanja po sitemu "staće on, kad me vidi".... a jok, tako se gine.
Prvo vest nije korektna kao ni prvi komentar o busplusu i oo vezi sa nesrećom , drugo Ti nisi korektan sa svojim komentarom jer je žena preživela i nije životno ugrožena -kažu lekari a pretrčavala je ulicu van pešačkoga prelaza možda bi autobus i stao do pešačkoga prelaza .
Osim toga najveću nesreću ovde je doživeo sam vozač autobusa koji je iovako odgovoran svakodnevno za živote onih koji prevozi a kamoli da mu ispred autobusa iskaču ljudi , taj čovek će imati noćne more zbog neodgovorne glupače koja nije umela da se došeta do pešačkoga prelaza , možda je ona njemu upravo upropastila život sada.

Prvo vest nije korektna kao ni prvi komentar o busplusu i oo vezi sa nesrećom , drugo Ti nisi korektan sa svojim komentarom jer je žena preživela i nije životno ugrožena -kažu lekari a pretrčavala je ulicu van pešačkoga prelaza možda bi autobus i stao do pešačkoga prelaza .
Osim toga najveću nesreću ovde je doživeo sam vozač autobusa koji je iovako odgovoran svakodnevno za živote onih koji prevozi a kamoli da mu ispred autobusa iskaču ljudi , taj čovek će imati noćne more zbog neodgovorne glupače koja nije umela da se došeta do pešačkoga prelaza , možda je ona njemu upravo upropastila život sada.

A jesi li ti pročitao pod 2) ???

ma da, zla trudnica je napala autobus i vozača :roll:

svejedno ono pod 1 nije bilo ni lepo ni korektno , jer da je vozač vozio kao manijak od trudnice bi ostala fleka na vetrovranu autobusa.

Ovako je samo igrao fudbal po putu sa njom...

Zakon je jasan, moraš voziti tako da u nepredviđenim okolnostima možeš na vreme da se zaustaviš. Pogotovo u raskrsnicma. A sa druge strane, jasno je da je ona kriva jer prelazila put na nedozvoljen način tako da je direktno ugrozila sopstveni život.

Back