Pozdrav. Imam problem. Ajoj,kuku meni. Imam Alfu 156 2.0 ts 2001 god. Motor naizgled kada radi na leru izgleda odlicno,jer nema ni trunke dima tj. karter gasova. Ulje mi netrosi jer sam presao od zamene 3000km i na meracu je i dalje identican nivo. Elem,prilikom dodavanja gasa izbacuje karter gasove,a i motor neodise snagom,vec ima neko gusenje prilikom ubrzanja. Skidao sam karter crevo da neuvlaci te gasove u usis,ali opet isto radi. Normalno,zaboravio sam da kazem da mi se inspekcija upali,ne odma,nego nakon nekih sigurno 100-150predjenih kilometara. Uglavnom prijavljuje jakost smese,mada u pocetku je prijavljivao lanbda sondu,ali u zadnja tri slucaja to nespominje. Protokomer vazduha sam stavljao drugi,ali ista je situacija. Preporucuju mi da izbijem katalizator,ali neznam dali bi to pomoglo,jer i izduvnu granu sam skidao,ali i onda baca dim prilikom dodavanja gasa. Zanima me dali moze da bude problem do centrale,to jest,dali ona moze tako da brljavi,pa da daje mozda ranije ubrizgavanje,ili nemam pojma vise? A potrosnja goriva je u normali. 8,5l u proseku. Pomagajte ljudi,ko boga vas molim...