AUTO DO 6000 EVRA!!!

Dodaj još malo i kupi novi auto, pa da te glava ne boli nerednih 5-6 godina. Ama ljudi kada će te se već jednom opametiti. Zapitajte se već jednom, zašto su ih vlasnici sa zapada prodali. Nije bezveze vlasnik Forda još prije 100 godina rekao:"najbolji automobil je, nov automobil".

Ovaj Mondeo je odličan izbor. Prije 5 dana sam se vozio u jednom, 2.0 TDCi 130 ks. Dobra ubrzanja, ima 6 brzina, u četvrtoj od 50 do 100-ke je stigao jako brzo. Spuštanje niz Iriški vjenac ka Novom Sadu nisam ni osjetio. Potrošnja je na otvorenom oko 5 litara, u gradu je jače i to je oko 7.
Oprema Ghia, najzanimljivije u toj opremi je Sony ozvučenje, ne treba ti dodadni woofer, čita mp3, odlično profilisana kožna sjedišta.

@koldar, da doda još malo može uzeti Daciu ili Punta. To su realno krševi, prvo po materijalima unutra koji su očajni pogotovo Dacia, Punto je tu mnogo bolji od Dacie. Ovako ako nađe očuvan primjerak Mondea, ili nekog auta u toj klasi koji je očuvan i bivšli vlasnik ga dobro održavao dobija odličan auto. Jeste da je teško naći i treba duže tragati za takvim ali isplati se.

Kilometraza nije bitna ?
Svaka cast onom ko ima pare da ih da prevarantima po raznim placevima.
Da se bar zna priblizna kilometraza, ajd u redu. Ovako... jos uzeti dizelasa, kuku onome ko ga kupi.

Ko sto ke mene jedan ljakse ubedivao da ne mogu da smnaje kilometrazu, vec samo da je dignu.
Navodno , zbog carine.
Moze da je digne, a nemoze da je smanji. LoL.

Da,da . Sve je na strani Mondea. izuzev jedne stvari. Potrošenost automobila. Dačiju ćeš kupiti NOVU sa 5 godina garancije. 5 godina da te glava ne boli. A Mondeo? E on će imati 150-200 hiljada u sebi (minimum). Pa sad ti vidi šta je bolje. "Startovati" sa 0 km. ili sa 200 hiljada. Uzgred, koliko košta zamena kompletnog kvačila na Mondeu? Zašto ga je prethodni vlasnik prodao? Zato što je jaaaaako očuvan? Zato što se ne kvari? I sa Dačijom ćeš stići isto tamo gde i sa Mondeom, ili - bezbrižno. Ako imaš para za bacanje, ti kupi polovnjaka. Ali pored 6000e........ Mislim.......

P.S:
Nešto nisam čuo da se građani zapadnoeuropskih zemalja otimaju za tako OČUVANE polovnjake, kao ovde u Srbiji. Za nove - Da. Ma verovatno su oni mnogo glupavi, a mi jako pametni.

Da,da . Sve je na strani Mondea. izuzev jedne stvari. Potrošenost automobila. Dačiju ćeš kupiti NOVU sa 5 godina garancije. 5 godina da te glava ne boli. A Mondeo? E on će imati 150-200 hiljada u sebi (minimum). Pa sad ti vidi šta je bolje. "Startovati" sa 0 km. ili sa 200 hiljada. Uzgred, koliko košta zamena kompletnog kvačila na Mondeu? Zašto ga je prethodni vlasnik prodao? Zato što je jaaaaako očuvan? Zato što se ne kvari? I sa Dačijom ćeš stići isto tamo gde i sa Mondeom, ili - bezbrižno. Ako imaš para za bacanje, ti kupi polovnjaka. Ali pored 6000e........ Mislim.......

P.S:
Nešto nisam čuo da se građani zapadnoeuropskih zemalja otimaju za tako OČUVANE polovnjake, kao ovde u Srbiji. Za nove - Da. Ma verovatno su oni mnogo glupavi, a mi jako pametni.

:hahaha::hahaha::hahaha:

@koldar
Dobro si cuo i 100% si u pravu ali.... oni tamo nisu glupavi kao mi da voze auto dok se ne raspadne pa ga onda prodaju nego ga voze u vecini slucajeva do isteka garancije pa ga onda prodaju bez obzira sto je auto i dalje u dobrom stanju.
Za ovo ocigledno nisi cuo kao ni za drugi i treci krug kupaca koji preko kupuju i voze ta kola jer i preko nisu svi bogati pa ne mogu da kupe nova kola.
A otkad je recesija shvatili su i oni da im kola koja su dosad menjali na 100k km mogu da idu jos toliko bez problema pa su ih poceli duze voziti i ne prodavati budzasto nego su zategli cene.
Pitaj Mirka koji zivi preko i vozi noviji auto na koliko km ce ga on promeniti jer on podrzava kupnju novog auta.:)

Znam ja jako dobro da je na zapadu recisija, i da ni tamo nisu svi bogati. Ili znam i to jako dobro šta znači voziti nov automobi, a šta polovan. Znam jako dobro da je garancija 100.000km (osim 2-3 proizvođača koji daju i više). Zaboravio si jednu stvar. Ovde čovek ima 6000e. Znači nije bez para.Fali mu trećina da bi kupio nov auto. Fali mu još malo. Pa i na zapadu bi se čovek malo "naprego" i dodao tih 2000e, kada bi mu toliko falilo za nov auto. Zar na zapadu ne voze Dačije, Punta, Škode, Korejance? Voze, ali nove. I za ove male (jeftine) automobile važe isti oni garanti uslovi kao i za one od 20-30 hiljada eura.
Neće se auto odmah posle završetka (100.000km) garancije početi kvariti. Služi on još dobro narednih 50-100 hiljada. Pa upravo takvi se i prodaju. Od 150-200 hiljada km. pa na više.

Nije realno gledati pojedinačne slučajeve. A šta će uraditi Mirko ili Slavko. Paja ili Joca? Nego generalno, Šta je uopšten slučaj.

Mislim obožavam teme tipa imam 6000 i šta da kupim. Evo ti predlog u temerinskoj kod pijace videh peglidžona za 250 € mož i za 200(a i manje) da ga uzmeš ako se malko cenkaš. A ostatak potrošiš na sebe...
Mislim ok imaš 6000 € ali kakav tebi auto treba, da loviš ribice, da voziš po gradu, da voziš ženu i decu...
Ne postoji džabe više klasa vozila nego da se ljudi odluče u zavisnosti od toga za šta im treba.

Tacno!!! Ali ako covek ima samo 6000 evra i bas bi se vozio a ne zna sta da kupi...to odmah znaci da ne zna ni za sta mu pretezno treba a to opet znaci da mu treba univerzalac za svrckanje...a to je nista drugo nego FIAT PUNTO, za te pare moze da uzme DOBAR punto koji je vrlo mlad. Em je super za po gradu i za svrckanja, em malo trosi, ima sve od opreme, ima solidan gepek, mali je a i lepo izgleda, jos ako je crni...milina...naravno ovaj noviji model sa lepim farovima i stopkama, alu felne, plin....extra. A uostalom to je nas nacionalni automobil :)...
Znam da ima onih koji bi rekli drugacije, ali se ne slazem sa njima...jeste lepo kad imas neki audi, vw, bmw, lepo izgleda, lepo se vozi, svi u kraju ce misliti da si platio boga oca i vise ce te ceniti :)...ali za godinu dana em ce da mu cena drasticno padne, pa kvarovi, potrosnja...skupi delovi...ima da visis kod majstora svaki treci dan... Zato sam misljenja da je najbolje uzeti sto mladji automobil, i to punto kad ne znas sta hoces...

Znam ja jako dobro da je na zapadu recisija, i da ni tamo nisu svi bogati. Ili znam i to jako dobro šta znači voziti nov automobi, a šta polovan. Znam jako dobro da je garancija 100.000km (osim 2-3 proizvođača koji daju i više). Zaboravio si jednu stvar. Ovde čovek ima 6000e. Znači nije bez para.Fali mu trećina da bi kupio nov auto. Fali mu još malo. Pa i na zapadu bi se čovek malo "naprego" i dodao tih 2000e, kada bi mu toliko falilo za nov auto. Zar na zapadu ne voze Dačije, Punta, Škode, Korejance? Voze, ali nove. I za ove male (jeftine) automobile važe isti oni garanti uslovi kao i za one od 20-30 hiljada eura.
Neće se auto odmah posle završetka (100.000km) garancije početi kvariti. Služi on još dobro narednih 50-100 hiljada. Pa upravo takvi se i prodaju. Od 150-200 hiljada km. pa na više.

Nije realno gledati pojedinačne slučajeve. A šta će uraditi Mirko ili Slavko. Paja ili Joca? Nego generalno, Šta je uopšten slučaj.

E sad covek je postavio temu ne zato sto kupuje auto nego sto ga interesuje sta bi to bilo dobro kupiti do 6000 a ti pricas o 2000 eura kao da se to zaradi za mesec dana. Sa nasom prosecnom platom od 300 eura od koje realno jedna porodica ne moze da zivi koliko covek na godisnjem nivou moze da ustedi?
Ako mu radi i zena to je 600 eura a mesecno od toga moze da se ili ne ustedi ili da jedva skrpi 100 eura tako da u praksi tih dve hiljade eura moze da se skupi za dve godine pod uslovom da se ne ide na more i da se solidno stisne.
Koliko puta sam ja doziveo da ljudi kupuju godinu dana stariji auto jer nemaju da dodaju 300 eura a ne dve hiljade.
A na kraj krajeva kvalitet tog auta koji nov kosta 7-8k eura sigurno nije na nivou onog koji je kostao 20k eura i sad se polovan moze kupiti za 6k tako da se lako moze desiti da i bez obzira na km stariji predje vise nego ovaj nov jer nisu ista klasa.
A ovo pricam jer se pouzdano i provereno zna da dizel od 2000 ccm moze sigurno vise da predje nego benzinac od 1200-1400 ccm tako da ako dizel moze da predje 500k km i sad ima npr. 150k km to znaci da moze da predje jos 350k km a taj nov i jeftin auto moze da predje u najbolju ruku toliko tako da mu dodje na isto.
Zatim klasa automobila koji kupujes polovan za 6000 (npr. Mondeo) ne moze da se meri nikako sa Daciom i Puntom i sam filing voznje je neuporediv.
Zatim nivo opreme u autu je opet neuporediv a posto danasnji kupac za svoje pare hoce da dobije sto vise opet je u prednosti polovnjak vise klase.
A sto se tice garancija na nov auto x puta smo se nagledali po raznim emisijama kako se ponekad garancija i ne ispunjava pa se to resava preko suda a veruj mi da takvih slucajeva ima tako da sansa da to budes bas ti postoji.
O ovom sam pisao dosad ne znam ni ja koliko puta i da me ubedis da je najjeftiniji automobil na nasem istocnom trzistu,na koje se salju vozila ili slabijeg kvaliteta ili koja nisu prosla zapadne normative,bolji od automobila vise klase sa zapadnog trzista koji je presao do 150k km je prosto neizvodljiva stvar.

Poslednja izmena:
@Rotflajver
Taj ko kupuje strani polovni auto svesno ulazi u to da je odrzavanje takvog automobila skuplje u odnosu na Punto ali ko kaze da se gubi mnogo za godinu dana?
Zar se ne izgubi vise na novom autu kog prakticno cim isteras iz salona cena padne za 20%? Pogledaj po oglasima koliko primera imas gde su kola stara svega dve godine izgubila 50% od cene novog.
A lepo kupis polovan auto za 2500 eura ili za vise i ta cena mu je poslednjih 2 godine pala samo za nekih 500 eura. Znaci teorija da se najmanje izgubi na novom autu je potonula i to zestoko.
A prica da se u polovan auto mora ulagati je ok ali koliko zaista treba da se ulozi?
Evo sta treba pod uslovom da je motor bio na proveri i da je dobar:
-veliki servis koji kosta od 80 do 500 eura u zavisnosti o kom je autu rec
-delovi trapa koji moze da se sredi za sitne pare ili u najgorem slucaju za 150-200 eura da se kompletno sredi(ali obicno su neke sitnice)
-kocnice koje obicno uvek rade a menjaju se diskovi i plocice sto kosta oko 100 eura
I to je obicno to i moze da te zakaci a i ne mora jer preko se kola odrzavaju a ne samo voze kako se to kod nas radi tako da cesto imaju odlican trap(kao i dobre puteve),uglavnom extra kocnice a neretko stizu i kola sa sveze odradjenim velikim servisom.
E sad ima preko krseva ali mi smo ti koji ih kupujemo jer hocemo jeftino i sami smo krivi sto nam takva kola dolaze jer trazimo od uvoznika jeftino a ne razmisljamo da 500 eura koliko treba vise da damo drasticno poboljsava kvalitet vozila i da taj auto uzimamo sebi,da nas sluzi,bezbedno preveze a ne da se hvalimo prijateljima kako smo jeftino prosli.
Ja sam pocetkom godine prodao jedan Seicento za 2500 i posle dve nedelje me zove njihov komsija koji hoce da kupi isti takav za 2000. Ja mu rekoh da nemam a on "pa moj komsija ga je kod vas kupio za 2000." Znaci ovaj se hvalio kako je auto kupio za manje nego sto u stvari jeste. Izgleda da svi hoce da se pokazu kako su sposobni u cenjkanju.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi.Vidim ima dosta saveta i kritika.Posot neki sumnjaju u poreklo nocva samo d akazem da jeste tesko zaradjen,na more se nije islo od 2000te,drugo studnet sam i za kraj ocu sebi da kupim da mogu lepo moju porodicu da prevezem od A do B a da ime pre toga n eodu bubrezi kao dosad u Pezou 405 i Kecu sad, a i da ipak imam nesto za lepsu polovinu!!!
FIAT i Dacia su zesca sranje i kao masinski inzenjer mogu da kazem da su ta auta sranje sto se tice mehnaike i motora,ko kupi novo lud je....

Postujem svako misljenje i dobro su mi dosli saveti,ali kako je neko vec rekao auto mi prvenstveno treba da mogu da uzivam u voznji,obavljam polsove a tek onda za ribu,jer realno riba koja gleda koja kola vozim,takva mi i netreba!!!

Ako je lakse sveo sam opredeljenje na nekoliko marki i modela:Alfa Romeo 147,Peugeot 206(posle 2005god),Opel Astra,Mondeo mozda,i jedino novo dolazi u obzir nova Kia Pro Ceed samo zbog garancije!!

Hvala

Pozdrav ljudi,misljaenja o kolima do 6000 evra.Najbolja ponuda,odrzavanje,sta je isplativo a sta ne.Alfa ,Pezo,Fiesta.. i isl...

Sa tim novcem ti kupujes polovni auto tako da si kupio macku u vreci. Znaci treba kupiti najbolje od toga svega sto mozes naci. Ali ja bi uzeo Alfu da se gustam ko krava, jer ako sam se zayebao, bar sam se i izgustao.

Pozdrav ljudi.Vidim ima dosta saveta i kritika.Posot neki sumnjaju u poreklo nocva samo d akazem da jeste tesko zaradjen,na more se nije islo od 2000te,drugo studnet sam i za kraj ocu sebi da kupim da mogu lepo moju porodicu da prevezem od A do B a da ime pre toga n eodu bubrezi kao dosad u Pezou 405 i Kecu sad, a i da ipak imam nesto za lepsu polovinu!!!
FIAT i Dacia su zesca sranje i kao masinski inzenjer mogu da kazem da su ta auta sranje sto se tice mehnaike i motora,ko kupi novo lud je....

Postujem svako misljenje i dobro su mi dosli saveti,ali kako je neko vec rekao auto mi prvenstveno treba da mogu da uzivam u voznji,obavljam polsove a tek onda za ribu,jer realno riba koja gleda koja kola vozim,takva mi i netreba!!!

Ako je lakse sveo sam opredeljenje na nekoliko marki i modela:Alfa Romeo 147,Peugeot 206(posle 2005god),Opel Astra,Mondeo mozda,i jedino novo dolazi u obzir nova Kia Pro Ceed samo zbog garancije!!

Hvala

Sumnjaju u porleko novca? Hahahahaha. U 6000 eura.:lol: Do jaja. Nema u Srbiji ce zauvek ostati ciganija i ciganluk.

Back