Autentičnost

“Bolje da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nisam.”

-Najbolje od svega je imati vlastito samopoštovanje i ljubav prema sebi. Tad čovek živi autentično. Ne opterećuje se time ko ga mrzi, a ko voli.

---------------

Dostojevski: “Velike misli ne nastaju od velikog uma, koliko od velikog osećanja.”

- Osećanja su srž misli. Što se više prodire u osećanja iskrsavaju i kompleksnije misli.
---------
Balašević: “Izmislili su milion načina da vreme prodje, a ni jedan jedini da se zaustavi.”

-Vreme se spoznaje kroz vanjsku prolaznost, a večnost kroz unutrašnji mir. Ako hoćeš da zaustaviš vreme uroni u sebe.
--------
Agaton: ''Ima jedna stvar koju ni Bog ne može učiniti – promeniti ono što se već dogodilo''.

- Prošli dogadjaji se ne mogu promeniti, ali se može promeniti mišljenje o njima. Kada se promeni interpretacija prošlosti tada i ono što se dogodilo postaje drugačije.

“Bolje da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nisam.”

-Najbolje od svega je imati vlastito samopoštovanje i ljubav prema sebi. Tad čovek živi autentično. Ne opterećuje se time ko ga mrzi, a ko voli.

---------------

Dostojevski: “Velike misli ne nastaju od velikog uma, koliko od velikog osećanja.”

- Osećanja su srž misli. Što se više prodire u osećanja iskrsavaju i kompleksnije misli.
---------
Balašević: “Izmislili su milion načina da vreme prodje, a ni jedan jedini da se zaustavi.”

-Vreme se spoznaje kroz vanjsku prolaznost, a večnost kroz unutrašnji mir. Ako hoćeš da zaustaviš vreme uroni u sebe.
--------
Agaton: ''Ima jedna stvar koju ni Bog ne može učiniti – promeniti ono što se već dogodilo''.

- Prošli dogadjaji se ne mogu promeniti, ali se može promeniti mišljenje o njima. Kada se promeni interpretacija prošlosti tada i ono što se dogodilo postaje drugačije.
Osećanja su iskrena i puna. Ali um je igra i prepuna. Koja je riznica magičnija?

Da. Balašević. Da. Ali može korak unapred ali ipak malo nazad.... :) crni ples pesma sada...
Nemoj nikome da preporučuješ više da zaustavlja vreme. Ili ćeš se ti zaustaviti, za večnost. Tardigrade ćeš biti. Iako je delimično tačno. Iluzija nije vreme, ali niko od nas ne živi samo u iluziji, ma kakvu ulogu da ima. Reci im da se presaberu a ne da se predoziraju.

Da i ne. Agaton je više u pravu nego komentar. Suština je u zaboravu ili gubitku interesa, ili nemanju potrebe za tim podacima.
Sve što treba da ostane i ostane. Netaknuti.

Ete ti malo vedrije note ispod.

Prilozi

• Screenshot_20220308-062705_Radio Uzivo Srbija.jpg
    Screenshot_20220308-062705_Radio Uzivo Srbija.jpg
    58,5 KB · Pregleda: 6
  • Screenshot_20220308-062920_Radio Uzivo Srbija.jpg
    Screenshot_20220308-062920_Radio Uzivo Srbija.jpg
    59,1 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
A za autentičnost se slažem.

Dodao bih. Svako je autentičan ma koliko da nije. Samo su mnogi izmanipulisani jer nisu stari kao oni koji nisu. Dal zvezdani ili stari, koja je razlika. Duh je duh.

A duh se razvija na sva tri načina. Um. Srce. I razum. Kliker, klaker, i kreker. ;) i dobiješ mućak. :) kajganu. Jaje nema samo dva dela.
A opet samo izabrana jaja budu i pilad.

Autentican stil pisanja i razmisljanja 4thman. :) Ipak, rekla bih da u njemu dominira preterana subjektivnost na racun objektivnosti. To u mnogome oteza razmenu misljenja.

Svrha komunikacije je da se uspostavi kontakt sa sagovornikom. Da bi se to postiglo mora se teziti objektivnijem i jasnijem izrazavanju.

Kontradiktornost i nepovezanost ideja, takodje, ne pomaze.

Na primer, naveo si:

Osećanja su iskrena i puna. Ali um je igra i prepuna. Koja je riznica magičnija?

Posle si napisao:

A duh se razvija na sva tri načina. Um. Srce. I razum.

U prvoj izjavi se dobija utisak da dajes prednost osecanjima nad umom, dok u drugoj dajes podjednak znacaj i umu i srcu i razumu.

Um nije isto sto i misli iako je sfera misli. Kroz njega deluju i pozitivne i negativne misli. Osecanja su snaga. Njihov intenzitet moze biti i konstruktivan i destruktivan. U zavisnosti da li izviru iz duse ili sustine bica ili su uzrokovana spoljasnjim zbivanjima. Zato mogu biti i povrsna. Duh deluje kroz razum. To troje je jedna svest. Istina je u njihovom jedinstvu. Svako od njih ima znacaj. Medjusobno se stvaraju i odrzavaju. Isto kao yin and yang. Jedno bez drugog ne moze postojati.

Sto se tice preporuka nikom nista ne preporucujem. I ne razumem o kakvom presabiranju i predoziranju govoris? Poenta je u balansu. Posvecenost vanjskim, prolaznim zbivanjima je potrebna, ali je potrebno imati i konatk s unutrasnjim sustinom i mirom.

Zaborav nije odgovor, vec razumevanje. Zaborav bez razumevanja je potiskivanje koja spreci autentican razvoj.

Ne znam sta si hteo reci tim jajima i klikerima, krekerima :) Ako nema koke koja nosi jaja i petla da ih oplodi nece biti ni pilica. U svakom slucaju, hvala za iznosenje misljenja.

Autentican stil pisanja i razmisljanja 4thman. :) Ipak, rekla bih da u njemu dominira preterana subjektivnost na racun objektivnosti. To u mnogome oteza razmenu misljenja.

Svrha komunikacije je da se uspostavi kontakt sa sagovornikom. Da bi se to postiglo mora se teziti objektivnijem i jasnijem izrazavanju.

Kontradiktornost i nepovezanost ideja, takodje, ne pomaze.

Na primer, naveo si:

Posle si napisao:

U prvoj izjavi se dobija utisak da dajes prednost osecanjima nad umom, dok u drugoj dajes podjednak znacaj i umu i srcu i razumu.

Um nije isto sto i misli iako je sfera misli. Kroz njega deluju i pozitivne i negativne misli. Osecanja su snaga. Njihov intenzitet moze biti i konstruktivan i destruktivan. U zavisnosti da li izviru iz duse ili sustine bica ili su uzrokovana spoljasnjim zbivanjima. Zato mogu biti i povrsna. Duh deluje kroz razum. To troje je jedna svest. Istina je u njihovom jedinstvu. Svako od njih ima znacaj. Medjusobno se stvaraju i odrzavaju. Isto kao yin and yang. Jedno bez drugog ne moze postojati.

Sto se tice preporuka nikom nista ne preporucujem. I ne razumem o kakvom presabiranju i predoziranju govoris? Poenta je u balansu. Posvecenost vanjskim, prolaznim zbivanjima je potrebna, ali je potrebno imati i konatk s unutrasnjim sustinom i mirom.

Zaborav nije odgovor, vec razumevanje. Zaborav bez razumevanja je potiskivanje koja spreci autentican razvoj.

Ne znam sta si hteo reci tim jajima i klikerima, krekerima :) Ako nema koke koja nosi jaja i petla da ih oplodi nece biti ni pilica. U svakom slucaju, hvala za iznosenje misljenja.
Čaroban je to krug.
A balans je samo ako funkcionišu ravnomerno. Možda nemoguća misija. Možda mora tako.

Čitaj ovo za dve godine opet. I ako da Bog... biće prvo sve kontradiktorno a onda i balansirano dok opet ne povuče jedno od tri....da bi bio četvrti, kakav takav balans.

Ljuska. Žuto. Belo. Jaje kako god ga spremiš, u pile pa petla/pevca/ili Asterixa ko Obelixa...

Ja sam statistička greška. Ali sam i ja i Ja.
Evo ti budi komplikovanija od mene. Navijam i podržavam te u tome. Sve dok nisi nezdrava i nesnosna. :)

Dobra kokica si ti. Koliko jaja imaš?

Dobro, zašto smo zaboravili Faraone? Pa Grčke mitove, pa....

Da. Jedino piletina je skup elemenata. Ali današnji način je Ying&Yang. O i 1. +i-. Što će da bude još dugo dugo dugo dugo...iako i deca iz epruvete imaju šansu....

Poslednja izmena:

Back