Australija je odlučila da 'pusti neka Kovid pocepa'.

Е ако је теби прихватљиво онда им је много лакше :)
Имаш само један проблем, не можеш да поредиш број оболелих и умрлих у истом дану. Број умрлих је ”последица” броја оболелих од пре две-три недеље ...
Ne mora da znaci, gledam procentualno. Prosek u Australiji je 110k/Dan zarazenih, da mi imamo takve brojke I smrtnost bi bila daleko veca. Treutno imaju 1.2 miliona bolesnih mi oko 120k ili tako nesto. Dakle imaju skoro pa ist bolesnih koliko smo mi imali za dve godine ( navodno ). I da gledam procentualno... Kod njih je smrtnost trenutno 0.15% kod nas 0.9% to je ogromna razlika...

Poslednja izmena od moderatora:
A onda uzmes statistiku pa pogledas broj da je to od pre 6 dana!!!

Po site na kojem sam ja gledao od 11.01 do 18.01 znaci za nedelju dana imali su oko 800,000 zarazenih i oko 400 umrlih!!!
Sto je mala brojka, trenutno imaju jos oko 1.2m zarazenih i od toga samo 400 kriticno i danas su imali 77 umrlih i oko 74,000 pozitivnih. Mi recimo danas 26 umrlih i oko 18.000 pozitivnih znaci oko 4x manje i 3x manje umrlih al procentualno daleko vise jer na oko 1.5 miliona slucajeva do sada imamo 13000 umrlih a australija na 1,9miliona oko 2800 umrlih... Ako izracunas dobices da mi imamo smrtnost od oko 0.9% a oni 0.15% sto znaci da imamo 6x vise umrlih ako gledas stopu/procenat smrtnosti

Све то у вези бројки и процената јесте тако као што си и написао.

Но обрати пажњу на три врло битна момента, три велика проблема за Аустралију и њену причу.

Први проблем је што су пре икакве вакцинације имали 911 мртвих, након вакцинације 2400+ и наставља се.

Други проблем је (рећи ћу то овако да ме не би брисали) што им је појединачни имуни одговор битно условљен и ограничен.

И трећи велики проблем је тај што је сада тамо лето, а тек их чека јесен и зима, тек им предстоји сезона вируса и болештина.

Изгледа да ће се тамо десити тотална катаклизма вакцинализма. Потоп вакциналиста.

Све то у вези бројки и процената јесте тако као што си и написао.

Но обрати пажњу на три врло битна момента, три велика проблема за Аустралију и њену причу.

Први проблем је што су пре икакве вакцинације имали 911 мртвих, након вакцинације 2400+ и наставља се.

Други проблем је (рећи ћу то овако да ме не би брисали) што им је појединачни имуни одговор битно условљен и ограничен.

И трећи велики проблем је тај што је сада тамо лето, а тек их чека јесен и зима, тек им предстоји сезона вируса и болештина.

Изгледа да ће се тамо десити тотална катаклизма вакцинализма. Потоп вакциналиста.
Pa pazi jeste tamo leto sada al eto danas su imali nesto vise od 40,000 pozitivnih i na 1.1m pozitivnih "samo" 60 mrtvih - jos imaju 400 kriticno kada sam pisao pre nedelju dana imali su vise kriticno, vise pozitivno i vise na dnevnom novou. Stopa smrtnosti je porasla al to je za ocekivati jer ovi koji su bili kriticno nazalost umiru. Dakle njima se brojka smanjila skoro 3x ( broj zarazenih/dan ) nama ni 20% dok je broj zarazenih ( trenutno ) porastao kaoi broj kriticno.

Imali su 911 mrtvih mi smo imali manje i sada bez vakcinacije sa manjem brojem zarazenih ( ukupna brojka ) imamo 4x veci broj mrtvih a takodje i daleko manje vakcinisanih. Ako hoces da gledamo tako....

Jeste ceka ih zima al to je za nekoliko meseci ( mislim 5 ) do tada ce im brojka daleko opasti kao i imuni odgovor jer ce protutnjati virus kroz velik % populacije. Nas kada bude cekalo leto sta mislis sta ce se desiti kada masa odluci da ide na razne gradske plaze, bazene....

Pa pazi jeste tamo leto sada al eto danas su imali nesto vise od 40,000 pozitivnih i na 1.1m pozitivnih "samo" 60 mrtvih - jos imaju 400 kriticno kada sam pisao pre nedelju dana imali su vise kriticno, vise pozitivno i vise na dnevnom novou. Stopa smrtnosti je porasla al to je za ocekivati jer ovi koji su bili kriticno nazalost umiru. Dakle njima se brojka smanjila skoro 3x ( broj zarazenih/dan ) nama ni 20% dok je broj zarazenih ( trenutno ) porastao kaoi broj kriticno.

Imali su 911 mrtvih mi smo imali manje i sada bez vakcinacije sa manjem brojem zarazenih ( ukupna brojka ) imamo 4x veci broj mrtvih a takodje i daleko manje vakcinisanih. Ako hoces da gledamo tako....

Jeste ceka ih zima al to je za nekoliko meseci ( mislim 5 ) do tada ce im brojka daleko opasti kao i imuni odgovor jer ce protutnjati virus kroz velik % populacije. Nas kada bude cekalo leto sta mislis sta ce se desiti kada masa odluci da ide na razne gradske plaze, bazene....

Не знам што ће бити ни са њима ни са нама. По ономе што знамо код нас иде крај, а код њих се бојим да није.

Навалили су на четврти круг ваксовања и како ствари стоје улазе у зло доба колективно препарирани.

Плус оно о чему не смем да пишем.

Не знам што ће бити ни са њима ни са нама. По ономе што знамо код нас иде крај, а код њих се бојим да није.

Навалили су на четврти круг ваксовања и како ствари стоје улазе у зло доба колективно препарирани.

Плус оно о чему не смем да пишем.
Pa i kod nas su najavali 4ti krug, doduse kod njih mozes i decu da vakcinsies ako hoces....

Kod nas tesko da ide kraj, polako ce da spustaju brojke sve do izbora pa onda odjednom da povecavaju, kao i prosli put kada je bilo glasanje....

Није никако добро ово што им се дешава. Сада је код њих лето. Отприлике што је код нас 3. август то је код

њих 3. фебруар. Јесте да имају 4-5 пута већи број становника од нас, али смртност им је десетак и више пута већа

него код нас за исти такав летњи период.

Back