Australija ili Kanada

enchanted25

Početnik
Poruka
2
Pozdrav ljudi,

ne znam da li sam na dobrom mestu objavila temu, ali je svakako nisam videla. Interesuje me gde je lakse otici i kao porodica sa jednim detetom bebom. Ja se bavim modnim dizajnom i idem u skolu za dizajnera enterijera,-a dipl sam komunikolog. Muzke programer.

Mislim da je pitanje koja bi vas zemlja pre primila. Australija ima bolji standard od Kanade, i bolju klimu, ali je daleko. Ako bi ikada želeli da idete u SAD, kanadski papiri bi vam omogućili da nesmetano živite tamo. Programeri su traženi u Australiji. Ne znam kako funkcioniše kanadski imigracioni sistem, i koji je proces dobijanja iseljeničkih viza.

Nisam bila u Kanadi, ali to je oduvek bio moj prvi izbor. Sistem socijalne zaštite mi deluje daleko bolji nego ovde, mada, da budem iskrena, ovaj ovde nisam ni stigla da prostudiram valjano.

Ovde je ok, samo je zaista daleko. Ako želite da vam neko dodje taj neko mora da ima novaca na raspolaganju za prilično skupe karte. Ako treba da odete kući to vam je 3 skupe karte. I sta ja znam, ja kako sam starija više volim hladno vreme. Ostali članovi moje porodice zaista uživaju u australijskom letu.

I da, ovde vam je Božić i NG u sred leta. Meni neizmerno nedostaje mraz i sneg. Kažu da ću se navići, da smo tek stigli. Javiću sledeće godine kakvo mi je stanje svesti :D

Ovde sam upoznala ljude koji su podneli zahtev za Aus i Ca u isto vreme. Primili ih i jedni i drugi, samo Aus pre pa su rekli da je to sudbina i doselili se ovamo. Možda da probate tako nešto.

Srećno!

Pozdrav ljudi. Ne znam koliko je tema aktuelna ali pokušaću. Naime suprug i ja imamo želju za odlaskom u Australiju (bez želje za povratkom u Srbiju). Imamo jednog sina od tri godine i na putu je druga beba, a s obzirom da nam je sin dete sa PP u potrazi smo za boljim životom ali ukoliko je moguće bez razdvajanja. Suprug ima diplomu master inženjera informatike ( radi kao profesor informatike u srednjoj školi -14 godina radnog iskustva ), a ja sam medicinska sestra tehničar (završena srednja škola, sa za sada dve godine radnog iskustva). Imamo poprilično dobro znanje engleskog jezika (nemamo sertifikate), učimo i nemacki jezik. Ja imam rodbinu u Australiji koja bi pomogla onoliko koliko je do njih.Imate li neke savete odakle krenuti, šta prvo uraditi, kome se obratiti, jer mi stvarno ne znamo ništa. Hvala vam unapred svima na odgovorima

Back