Audio Realtech problem: Greska 88780078

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.273
Evo, ne znam sta je, u toku veceri iznenada onemogucen mi zvuk. Svugde: jutub, obavestenja, muzika...:confused:
Ukljucim Winamp, da pustim pesmu, iskace obavestenje sa ovim brojem - 88780078, kao treba da se apdejtuje drajver. ;)
Skeniram automatski net za drajver, Windows javlja da je drajver vec apdejtovan na pravu verziju... Kako da resim ovaj problem/bag/sta li je...? :think:

Evo, ne znam sta je, u toku veceri iznenada onemogucen mi zvuk. Svugde: jutub, obavestenja, muzika...:confused:
Ukljucim Winamp, da pustim pesmu, iskace obavestenje sa ovim brojem - 88780078, kao treba da se apdejtuje drajver. ;)
Skeniram automatski net za drajver, Windows javlja da je drajver vec apdejtovan na pravu verziju... Kako da resim ovaj problem/bag/sta li je...? :think:
Oće to Windows povremeno, samo reinstaliraš drajver....

Koja ploča, koji realtek codec?

Obrises stare drajvere i instaliras nove..

Vidi ovde neki savet npr

https://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=37115
Maticna je: MSI H61M-P20 (G3) (MS-7788) , imam Win7.
Pa, kazem, vec sam pojurio za nove drajvere automatski, ali Win me obavestava da su drajveri vec na mestu, da su instalirane posl.verzije. :think:
Sta li bi onda mogao da buce kix..? :confused:
⬆️

Maticna je: MSI H61M-P20 (G3) (MS-7788) , imam Win7.
Pa, kazem, vec sam pojurio za nove drajvere automatski, ali Win me obavestava da su drajveri vec na mestu, da su instalirane posl.verzije. :think:
Sta li bi onda mogao da buce kix..? :confused:

⬆️
ALC887

https://www.msi.com/Motherboard/support/H61M-P20-G3#down-driver&Win7 64

Nista strasno , koristis zastareo sistem pa oce to malo da se desi ... ako ne pomogne reinstalacija onda ti zvucna crkla sa ploce , ali mala je verovatnoca za to.

Tip: ni drajveri nisu sveto pismo , pucaju oni posto su lose napisani ;)

ako ne pomogne reinstalacija
Ovako: operacija nije uspela, ali pacijent je jos uvek ziv. :cool:
Dole desno, u work baru, pored ostalih aktivnih programa, ima ona `zvucnik` ikonica za audio, koja, otkad ovo traje, ima crveni `x` preko sebe....
Kada kliknem na nju, Win se ponudi da vidi sta je problem i eventualno ga resi. Njegov zakljucak je:
"The peripheral does not appear to be plugged in. Check the connection." a u nastavku:
"The speaker, headset or phones is unplugged."
U cemu je zica...? :think:

Ovako: operacija nije uspela, ali pacijent je jos uvek ziv. :cool:
Dole desno, u work baru, pored ostalih aktivnih programa, ima ona `zvucnik` ikonica za audio, koja, otkad ovo traje, ima crveni `x` preko sebe....
Kada kliknem na nju, Win se ponudi da vidi sta je problem i eventualno ga resi. Njegov zakljucak je:
"The peripheral does not appear to be plugged in. Check the connection." a u nastavku:
"The speaker, headset or phones is unplugged."
U cemu je zica...? :think:
Reinstaliraj samo drajver, dešavalo se i meni...

Reinstaliraj samo drajver, dešavalo se i meni...
Meni se cini da sam to vec i uradio... Mislis samo drajver bez programa?
Program (Realtek HD Audio Manager) se pri ovome automatski deinstalirao, da bi se vrv ponovo instalirao zajedno sa novim drajverom.
Kako da selektujem da se samo drajver instalira? ... Da ne treba mozda da pocvakam nesto, neke opcije unutar programa ?

Meni se cini da sam to vec i uradio... Mislis samo drajver bez programa?
Program (Realtek HD Audio Manager) se pri ovome automatski deinstalirao, da bi se vrv ponovo instalirao zajedno sa novim drajverom.
Kako da selektujem da se samo drajver instalira? ... Da ne treba mozda da pocvakam nesto, neke opcije unutar programa ?
Ma reinstaliraj ceo program jednostavnije je. Mora da proradi, nešto se zaglupi u Windows-u i baš kod mene
taj Realtec pravi povremeno probleme...

Da je reinststalirao drajver automatski bi mu tražio da restartuje 😏
Hej...Trazio je, uradio sve, i jok, nece.
A zašto nisi otvorio system restore pa izabrao neki raniji datum - Point 🤨
A da i ti to nemas uključeno kao i Kiki 🥺
Petljao sam vec nesto sa System Restore, restartovao nakon toga, i opet isto....:(
Kako to ide s datumom....? (posto nema ovde mnogo biranja, samo jedan jedini klik na restore)

Kada udjes u system restore , ides na ovu drugu opciju i izaberes neki raniji datum posle samo cekas...

Ja npr drzim samo poslednji restore point , ostale brisem :p

Screenshot 2021-11-21 145403.png

Hvala ti. :) Ali odradio sam ja to vec, i to cini mi se - na samom pocetku frke. ;) Sve sto sam tad mogao da ustanovim je da, na zalost, nije imalo efekta... :(
A ako bih to sad uradio, vratio bih se na tacku gde nisam imao instaliran niti taj sustinski program za zvuk niti sam njegov drajver...! Sad mi je to za dzaba... :confused:
Deluje kao neki cvor, znam da verovatno moze da se razmrsi softverski, samo ne znam tacno kako, kojim putem....:think:

Back