Audio pojačalo

loznicanin

Zainteresovan član
Poruka
478
http://www.tehnomanija.rs/katalog/pioneer-komponenta-vsx-418k.htmlJako sam zainteresovan za kupovinu ovog pojačala dobro bi mi došla pomoć u vidu šeme da vidim dal je ono što piše stvarna snaga ili je reklama.pre tri meseca sam kupio neko japansko pojačalo navodno 500W,kad sam otvorio ono dva integralna kola po 50W izlaz.Pa nebi da jpš jednom prođem isto.Na linku imate šta je napisano o njemu ali nepiše njegov broj fabrički(serija) nego kataloški broj.Ako neko može da mi pomogne oko ovoga.Vidi sliku pojačala.
16210.jpg

Jednostavno...pogledaj nazad kod konektora za 220 V, pise 280 W. Sad ako pretpostavimo da vecina pojacala radi u B-klasi iskoristenja 50-60 % mozes izracunati koliko je pravih wati unutra ( 154 : 4 kanala = 38,5 ) Ova racunica ne mora biti potpuno tacna, ali evo nek me neko ispravi. U svakom slucaju daleko ispod 100 w po kanalu. A imas i samo 1 opto ulaz, za razliku od Kenwooda ( potrosnja 250 W ) koji je jeftiniji za 2000 din. Btw.

Većina tih audio video rekordera deklariše tzv muzičku snagu u zavisnosti od broja zvučnika. Zašto ti treba pojačalo od 500W, to je ogromna snaga, ako pričamo o kućnim varijantama, drugo moraš da znaš da povećanje snage sa 50W na 100W ne znači i povećanje jačine zvuka za duplo. Zbog svega ovoga definisani su pojmovi kao: decibel, osjetljivost zvučnika, RMS power itd. Ako te zanima mogu objasniti, ako samo želiš da kupiš navedi za koliko para, pa da vidimo.

Hoću da kad dodjem u selo pustim muziku da čuje celo selo.Ne razumem jel ovaj u američkim dolarima neznam koliko je u evrima ali nije mi jasno šta ima kad toliko košta.Meni bi bio dobar mislim i od 200W ali stvarni izlaz a ne muzička snaga.Ali naravno i da je povoljno recimo do 300 jevrića.

Poslednja izmena:
Slažem se sa predhodnikom, ali ni Pionir ni Kenwood ti nisu za selo. To je za ljude kojima je već pun...i hoće onako, za po kući ali da korektno "svira".
Ono što tebi treba zove se "izlazno pojačalo" ili u žargonu "snagaš". Sa predpojačalom se zove "integralno" u smislu objedinjeno, a ne tranzistori-integralci. To onda i košta, ali je cena fokusirana na snagu. E, onda si Car.
Zvucnike biras prvo po brendu, cisto zbog garancije kvaliteta, onda po podatku o osetljivosti ( db ), pa tek onda snaga, jer se već podrazumeva min. 100-200 W. Akcenat je da podatak o db bude sto veći. Min. 90 db. Ali onda komšiji stvarno može da crkne krava !!!:)

Back