Audio konferencija preko Windows Live Messenger-a

Преко Skype-a може макс. 25 особа (онај који позива + 24 особе још) да комуницирају истовремено.
Nemaju svi isto misljenje ;)
Па добро, искуства су различита, неспорна је чињеница да Skype пружа високи квалитет и аудио и видео комуникације, али наравно и то зависи са каквом опремом и ми сами приступамо свему томе. ;)

Овако, за почетак, сви корисници морају да имају инсталирану најновију верзију Skype-a, јер неке старије верзије немају ту могућност (мислим на истовремену комуникацију 25 особа).

Што се тиче успостављања самог конференцијског позива, то може да се уради на пар начина.

Први начин је, да контакте из листе (тачније њих 24 или мање) селектујемо (држећи Ctrl дугме), при чему одмах можемо да приметимо да се сви аутоматски смештају у горњем делу десног прозора, а зелено дугме за позив Call се претвара у Call Group. Кликом на њега позивамо све саговорнике које смо изабрали.

Други начин је, да креирамо Групу (контаката), тако што из менија изаберемо Contacts > Create New Group, отвара се прозор групе и простим превлачењм (drag and drop методом) или кликом на Add Pеоple (горе десно) убацимо контакте у групу. Да би сачували групу у своје контакте, кликнемо на иконицу (такође у десном горњем углу) > Save Group in Contacts.

Е па сад... То не да је добро, него је одлично. Ја стварно не знам ко то још има потребу да разговара са 50 људи истовремено? Да није мало много? Једино ако им држиш предавања, пошто видим да си "Теолог". :)

Back