Audi "prelomio": Gasi se proizvodnja benzinaca i dizelaša

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Audi "prelomio": Gasi se proizvodnja benzinaca i dizelaša
Nemačka kompanija trenutno radi na konkretnom planu za sprovođenje ove odluke u delo...
audi-e-tron-gt-6-620x350.jpg

olkswagenov premijum brend namerava da postepeno prestaje sa proizvodnjim motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Audi planira da u periodu od 10 do 15 godina počne isključivo da proizvodi električne automobile, objavio nemački nedeljnik WirtschaftsWoche.
Nemačka kompanija trenutno radi na konkretnom planu za sprovođenje ove odluke u delo, pa se očekuje da će tačni datumi okončanja proizvodnje određenih modela u Audijevim fabrikama biti poznati tokom narednih meseci, prenosi Rojters.

Nemački nedeljnik je citirao reči izvršnog direktora Audija Markusa Dusmana, koji je u jednom intervjuu izjavio da "zaštita životne sredine i ekonomski uspeh veoma dobro idu zajedno".

(Telegraf.rs)
Quantcast

Ja ih nebi uzimao za ozbiljno posle afere sa dizelom, slabi su to igrači kada je ekologija u pitanju jer njih samo profit zanima. Kompanija koja 20 godina nije evro uložila u tehnološki razvoj a samim time i ekološki odjednom se zalaže sa ekološka vozila. Ko o čemu qrva o poštenju.
Praviće oni dizel još najmanje 50 godina uz raznorazne prevare kupaca.

I ovo prelomio, za 10-15 godina hahaha to je interval vremenski kada možeš da obećavaš i leteće automobile.

Ja ih nebi uzimao za ozbiljno posle afere sa dizelom, slabi su to igrači kada je ekologija u pitanju jer njih samo profit zanima. Kompanija koja 20 godina nije evro uložila u tehnološki razvoj a samim time i ekološki odjednom se zalaže sa ekološka vozila. Ko o čemu qrva o poštenju.
Praviće oni dizel još najmanje 50 godina uz raznorazne prevare kupaca.

I ovo prelomio, za 10-15 godina hahaha to je interval vremenski kada možeš da obećavaš i leteće automobile.
Vlasnik Tesle je od pre par dana postao najbogatiji covek na planeti..

Pa neće baterije nikada rešiti dok god postoji bilo kakvo lako dostupno fosilno gorivo pa čak i tada će da ga rastegnu na makar 10-20 godina pakla i ratova uzduž popreko. Jbg ako ne zarađuju na nafti onda bacaju bombe.
Isti odgovor ti vazi ... baterije se razvijaju kao I punjenje .. Meni se telefon puni za pola sata...ali toliki transfer energije u nekoliko minuta danas nije moguc a da baterija zadrzi ciklus od nekih 10g a jos da ima pistupacnu cenu ..

Za koji godinu ce ro biti mogice jer su ozbiljni igrači počeli da ulazu u razvoj.. Da je Zastava iki Lada u pitanju oni bi verovatno spavali 30g pa bi onda kukali kako su ih ostali zajebali ali ovi sto sede na tržištu danas to nece dozvoliti.. vec danas im je Tesla otisao poprilicno ..
Dal lada zastava ili vw isto ti je ovi jedni spavaju a ovaj drugi vara i krade potrošače.

Ne Tesla sa XL paketom baterija prelazi preko 400km sto je solidno a ide jako dobro .. Punjenje 45min pre 20g su se punili ceo dan a prrlazili jako malo
Porediš babe i žabe, ja pričam o serijskom automobilu za prevoz ljudi a ne bogataša. Pre 150 godina su električni automobili prelazili 100-150 km danas reno zoe prelazi 120-150 km.
Kraj priče što se mene tiče ali možete slobodno da se zaluđujete nekim novim baterijama koje još uvek ne postoje.

Porediš babe i žabe, ja pričam o serijskom automobilu za prevoz ljudi a ne bogataša. Pre 150 godina su električni automobili prelazili 100-150 km danas reno zoe prelazi 120-150 km.
Kraj priče što se mene tiče ali možete slobodno da se zaluđujete nekim novim baterijama koje još uvek ne postoje.
Jest samo sto ti to gledas povrrsno do pojave Telsle El je bio neuotrebljiv..
Da tad si imao fenjer 100kg tesko vozilo 10ks baterije trajale 6meseci punjene par dana i niko ti nije trazio nikakvu garanciju .. Danas imas 2t klimu uredaja pun klinac +200ks i prelaze +400km a baterije traju 10g punjenje 45min ..

Проблем са електричним аутомобилима је што мора да се производи струја за њих, а то трује околину.
Zamisli kad bi se krov na svim kucama gradio od ovog crepa https://www.tesla.com/hr_HR/solarroof?redirect=no
Kad bi kuce trosile 0 energije (to imas I danas) ne treba tebi nicija energija ti je sam prozvodis .. problem su drzava tj vlast koja trubi o tome a sa druge strane ogranicava ulaganja ..

Zamisli kad bi se krov na svim kucama gradio od ovog crepa https://www.tesla.com/hr_HR/solarroof?redirect=no
Kad bi kuce trosile 0 energije (to imas I danas) ne treba tebi nicija energija ti je sam prozvodis .. problem su drzava tj vlast koja trubi o tome a sa druge strane ogranicava ulaganja ..
I kada bi kuće bile od čokolade lalala tralala a prozori od marmelade. Da pokriješ krov treba ti 100.000$ dobiješ na kredit za 150.000$ ubije grad za 15 minuta.

Šalala o kako je lepo biti glup, mani glavu pasi travu nanana 🤸🐸🐴🚀🛸
Taman da mi kuća ne troši struju pa da mesečni porez bude 10.000 din.

e6B_w4wEm9jEqk6rNK-En-UhGieEuw2lMSiUbrZbEHs.png

Poslednja izmena:
I kada bi kuće bile od čokolade lalala tralala a prozori od marmelade. Da pokriješ krov treba ti 100.000$ dobiješ na kredit za 150.000$ ubije grad za 15 minuta.

Šalala o kako je lepo biti glup, mani glavu pasi travu nanana 🤸🐸🐴🚀🛸
Taman da mi kuća ne troši struju pa da mesečni porez bude 10.000 din.
Te zgrade se prave ovde masovno u Nemackoj takode ... sta ti ja mogu kad zivis kao pre 100g sveta nisi video a slabo pratis sta ko radi

Back