Audi Cabrio B7 1.8 T

Sta mislite da li se isplati ovako nesto kupiti
Cuo sam da brzo propadaju cerade i da se odlepljuju od stakla,a hoce i da prokisnjava.

Sa ceradama kod kabrioleta je u Srbiji i ekstreman problem ljudska ljubomora ili obest. Pa ces malo pa malo morati da lepis trakama mesta gde su ti preko podignute cerade pokvarenjaci presli skakpelom ili nozem. Ostavis kola na parkingu na ulici i kad se vratis a ono te ceka 10-tak cm dug rez na ciradi.
Ja sam imao tkz "mali veliki" auto, Mazdu 121 cabrio, tamo pocetkom 2000-tih, jedno 5-6 puta su mi sekli ceradu na ulici ispred zgrade u kjojoj sam ziveo, od "obicnog" uboda srafcigerom ili nozem do reza od 10cm. Vrhunac je bio kad sam isao u totalno drugi kraj Beograda, na Banovo brdo, tamo me niko nije znao, parkirao sam u Pozeskoj ulici, glavnoj ulici. Vratim se posle 30min iz neke prodavnice a ono usred bela dana prorez na ceradi, mokro sediste od kise koja je curila kroz taj novi prorez. Kaze mi zena iz prodavnice ispred koje sam parkirao da je videla da je to uradio neki stariji covek, stao i gleda moja kola a zatim vadi iz torbe skalpel i krrrr...

Cerada na mojoj Mazdi je bila izlepljena "flasterima" kao sto je flasterima izlepljeno lice pijanice sa drhtavim rukama prilikom brijanja sa novim brijacem. Cerada je bila crne boje pa sam lepio crnu siroku pvc traku koja je bila "armirana" vlaknima, koristila se za vodovodne radove, jedino je ona drzala. Na kraju sam prodao taj automobil za 30% manje love od trzisne jer niko nije hteo da ga kupi zbog izlepljene cirade.

Cuo sam da brzo propadaju cerade i da se odlepljuju od stakla,a hoce i da prokisnjava.

Cerade vremenom zaista propadaju, mada je veći problem to što je naveo forumaš u poruci iznad moje.
Tome bih dodao i lošu protivgradnu zaštitu u Srbiji tako da ako mene pitaš - izbegavaj kabriolete.

Može ako imaš garažu i biraš parking gde ideš opet nema garancije ljudi su umno poremećeni i seku čim vide cabrio.

Drugo taj auto ne uzimaš ako prethodni vlasnici nisu imali garažu. Tu je jako bitno da su svi kederi ok inače voda ulazi i kvari mikroprekidače krova, sajle, motoriće stakla itd.

Čim jedna komponenta ne radi - nema spuštanja krova.

Popravka krova ili zamena materijala je jako skupa, i neminovno dolazi posle 7-10 godina upotrebe (naročito u veoma toplim vremenskim uslovima. Bitno je da se materijal redovno impregnira, gume čiste i namazu sa vremena na vreme. Ja sipam i neki silicon sprej u sve pokretne sklopove.
Jedini problem koji nisam uspeo da rešim je depozit soli na zadnje staklo…

Popravka krova ili zamena materijala je jako skupa, i neminovno dolazi posle 7-10 godina upotrebe (naročito u veoma toplim vremenskim uslovima. Bitno je da se materijal redovno impregnira, gume čiste i namazu sa vremena na vreme. Ja sipam i neki silicon sprej u sve pokretne sklopove.
Jedini problem koji nisam uspeo da rešim je depozit soli na zadnje staklo…
Silikonski sprej ili jos bolje silikonska bela mast u spreju.

Odlična prilika sa pravom km automatik. Jedino što je registracija za 1.8 preko 400 evra LUKSUZ!

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/27090066/audi-a4

1000006899.jpg

Novu ceradu ako znaš da radiš možeš da promeniš za nekih 300€ ali mislim da to nije glavni problem kod tih auta ..u Srbij ako nemaš garazu samo metalni krov ili neki hard top ..BMw ili Mercedes

Back