OOOJ Dimitrije:
Polako Sakale ne uzbudjuj se, nije lose ako ponekad ne budes u pravu.
To sto je Simon nosio noz ili mac nista ne znaci. Verovatno je u to vreme bilo normalno nositi nozeve/maceve( i danas u nekim delovima sveta je to normalno)Ti automatski mislis ako je nosio noz da je bio hajduk...
Naprotiv, ja sam vrlo smiren, da se malo duže ovde družiš sa nama znao bi da ja volim ovo prepucavanje...
To što je Simon nosio mač je veoma bitno jer nije u pitanju nož već mač ali još bitnije je to da je on čoveku odsekao uvo...dakle imao je nameru da ubije a može li jedan apostol to sebi dozvoliti?
OOOJ Dimitrije:
Afekat znaci da nije voljno reagovao( reagovao je impulsivno) I ti bi se verovatno suprotstavio ti da neko odvodi dragu osobu.( znaci to sto moralises kako bi apostol trebao da se ponasa i ne stoji)
I Petar ga se odrekao tri puta ( a bio je apostol)...
Sad, da li je ili nije bio afekat to ni ti ni ja ne možemo dokazati. U svakom slučaju ja bih tako odreagovao ali ja sam grešni ateista a on je bio apostol! Postoji razlika zar ne!:wink:
OOOJ Dimitrije:
...Naravno oni koji hapse nose oruzje...
Naravno, samo to ovde malo dobija na snazi jer nije hapšen okoreli kriminalac naoružan do zuba već je hapšeno ''jagnje'' koje se ne brani...
OOOJ Dimitrije:
...“Онда Јуда узе чету и од главара свештеничкијех и фарисеја момке, и дође онамо с фењерима и са свијећама и с оружјем.”...
Opet isto...ova rečenica ne pokazuje i ne dokazuje da je četa uzeta od glavara i fariseja, rečenica nedvosmisleno ukazuje na to da je četa uzeta od nekog drugog a da su sluge uzete od fariseja i svešteničkih glavara! Mislim, pa ovo je toliko očigledno...
I kad već hoćeš... Ne ignorišem ja ništa, već sam ti rekao, ali ajde...evo opet...
OOOJ Dimitrije:
...52. a glavarima svestenickijem
i vojvodama crkvenijem i starje-
sinama koji bijahu dosli na nj
rece isus: zar kao na hajduka izi-
djoste s nozevima i koljem da me
uhvatitae?...
Ovo ti je u totalnoj suprotnosti sa ovim... “Онда Јуда узе чету и од главара свештеничкијех и фарисеја момке, и дође онамо с фењерима и са свијећама и с оружјем.”
Primećuješ li razliku ili moram da napišem?
Dalje neću...dovoljno je...
Pozz.