АТАЛИ: КРАХ ЕВРА ДО БОЖИЋА

ВИДОВДАН

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
327
Atali: Krah evra do Božića
Izvor: Tanjug

Brisel -- Evro može doživeti krah do katoličkog Božića ukoliko na nivou Evropske unije ne budu preduzete adekvatne antikrizne mere, upozorio je ekonomista Žak Atali.

"Pitanje se sada svodi na to, da li će evro kao valuta postojati na Božić. Ostaje samo jedna šansa od dve - da jedinstvena valuta opstane do tada ili da ona bude u procesu propasti", rekao je poznati francuski ekonomista i bivši predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Žak Atali.

Po njegovom mišljenju, da bi se sprečio krah evra neophodno je dozvoliti Evropskoj centralnoj banci (ECB) da kupuje državne obveznice članica evrozone, zahvaćenih krizom.

Takođe, potrebno je lišiti te zemlje dela finansijskog suvereniteta putem uvođenja nadnacionalne budžetske kontrole i takođe uvesti neophodne izmene u zakonodavstvo EU.

"To su ta tri stepena (antikriznih mera). Prvi se može uvesti za pet minuta, drugi za nedelju dana, a treći za šest meseci. Neophodno je, međutim, da sva tri počnu da se uvode istovremeno. U suprotnom, idemo ka katastrofi", upozorio je taj ekonomista.

titanic.jpg

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2011&mm=11&dd=26&nav_id=560923

Оде Евро ко Титаник. :mrgreen:

Sve je to zbog katolicizma, nema šta drugo da bude... U pravoslavnim zemljama su oduvek cvetale ruže.... :lol:

Najgora je kletva imao pa nemao. Mi nemamo. Zato sto su nam katolici oteli. Oteto prokleto. Sad oni nece da imaju. A mi ce da imamo. Sad ce njih da kolju mudzosi. A mi ce da osudjujemo nasilje i da prodajemo oruzje mudzosima. Pa ce posle katolicima da sudimo za ratne zlocine.

Jedva cekam da sa francuska, belgijska i holandska muslimanija digne na ustanak. Ima to da bude klanica gore nego u bosni.

Nema nikakve frke, ECB ne treba da qpuje obveznice puknutih zemalja clanica EVRO zone. Jednostavno ce svaka zemlja privremeno da zaledi svoje bankarske depozite, dok se za par dana ne izvrsi konverzija EVRO-a u nacionalne valute.

To sto ce ostale zemlje devalvirati svoje valute da bi pokrile svoje dugove (Grcka cak 50%), ni po jadi. DE ima najbolje da prodje u svemu tome (10% gubitak vrednosti), pa FRA, a grcka ce poceti da belezi 20 d0 40% inflacije na godisnjem nivou. Italija 20%, a Nemacka sa svojom DEM 2%. :)

Stanje redovno, a neclanice ima da izgutaju, jer ce devizni ulozi biti zamrznuti godinama, EVRO wise. A ni oni koji ce dici EVROe nece se usreciti, jer ako nemaju boravisnu vizu u EU zemljama, tesko da ce sa tim EVROima moci bilo sta (na granicama ce biti uveden detaljni pretres da se EVROi ne svercaju dzakovima do EU clanica, a i treba imati nekoga za boravisnom vizom...). :roll:

I zec ostri ***** na slabe, kafansko prostitutske ekonomije. :dash:

_nobody_

ljudi preporucujem svima koji do sada to nisu ucinili da vec u ponedeljak budu na salterima i povlace svoju deviznu stednju jer je velika verovatnoca tj ogromna, da ce u slucaju kraha evra svi devizni depoziti u nasoj zemlji biti zamrznuti gradjanima

Богами има истине,а и Божа - дерикожа извадио теткин кауч из подрума па га лицка и усисава, а Млађа - експерт за џакове, их отима од пекара,као фол за брашно ?!

Po njegovom mišljenju, da bi se sprečio krah evra neophodno je dozvoliti Evropskoj centralnoj banci (ECB) da kupuje državne obveznice članica evrozone, zahvaćenih krizom.

ovaj je od onih sto bi da stampaju. a protiv njega su oni koji bi da ne stampaju..

stampao ne stampao, inflacija ili deflacija - evro ide dole, pitanje je samo koji zhak, zhorzh ili juda ce da zaradi na tome

sta mislis ti znojavi sta ce se desavati

zavisi od markelke, ta zena je u zescem procepu. mislim zavisi da li ce da puknu kroz inflaciju ili deflaciju.
pare je jednostavno nemoguce vratiti.
dve opcije propasti evrozone su tu, kroz hiperinflaciju, sto predlaze ovaj zhak, ili kroz otpisivanje dugova i bankrot mnogih evropskih drzava i banaka. rezultat je isti, pitanje je samo ko ce da nayebe a ko da zaradi.

bankar naravno hoce da stampa.

Ma svakako, oznojani... Ja sam permanent resident u DE, zivecu u istoj, pa imam i racunj u Germaniji, uopste se ne potresam zbog pada EU. Znam da me ceka 10% gubitka, a sto se mora nije ni tesko.

Ovi ostali... Ne bio im ja u kozi. Spaniji, Grckoj, Italiji... DE je prokleto suficitarna ekonomija, u 2013oj ce se krah EU tu i tamo pominjati. U Grckoj ce pevati epove i narodna predanja kako se lepo i laganini zivelo do 2012te, tamo do Ere Aquarijusa! :roll:

Medjutim, znojavi, razmisli ko ce odsada moci da dobije vize, pa makar turisticke, u DE... :hahaha:

Dosta je bilo prodaje "pameti" rodjenih sa Autoritetom i Socijalno Inteligentnih, koji od Drugog SveCkog Rata naovamo, generacijama prodaju muda za bubrege. :sad2:

_nobody_

I tihom lepo odgovori sta ce se desavati sa Srbijom... Nista niti lepo, niti pozitivno... Jer motiq hvata samo do 1% Srbalja, ovi ostali i dalje se nadaju da ce nakakav novi Tito da dodje i pocne da deli lovkinju, stanove, boracke pemzije... :rotf:

Mnogi, gledam po Srbiji, umiru od gladi, ali ne pada im napamet da se dohvate drzalje... Lud narod, skroz naskroz! :udriglavu:

_nobody_

Tihi, ne znam sta da ti kazem... Ja verujem Angeli Merkel, tako da se ja za svoj ulog ne brinem... Da li TI verujes Mladjanu Dinkicu i Bozi Derikozi, to je PRAVO pitanje? :roll:

_nobody_

nikada im nisam verovao.

ja ne sumnjam da u nemackoj ce stedni ulozi biti sacuvani ali ce evro depresirati sto ce obezvrediti tu stednju jer je 90% te stednje u - evrima a evro ce ili propasti ili izgubiti izuzetno na vrednosti

to se vec desava

evro je samo u zadnjih par dana izgubio oko 4-5% svoje dosadasnje vrednosti

Back