astrolozi sta cemo bez plutona?

Autobus 88:
To su mu uradili astronomi a ne astrolozi.
Astrolozima se sada rusi cela koncepcija poslovanja i lazni sistem koji su gradili je propo. I sada ovde ***** po forumu.

Molim Vas ne pricajte o stvarima koje ne razumete.

Svaki pravi astrolog zna da pluton nema istu jacinu u svim horokopima, i da se negde ponasa kao planeta na kub dok je negde izrazito slab, cak mnogo slabiji od pojedinih asteroida koji se koriste u astrologiji.

Takodje ste pokazali da ne znate da napravite razliku izmedju astrologa i onih koji jednostavno vole astrologiju i to im je hobi. I ja ponekad usijem dugme pa nisam snajderka. Ova tema bi imala smisla jedino kada bi se na njoj nasla misljenja strucnjaka, a ne samozvanih sveznalica. Ali to je vise nego nemoguce jer na ovom forumu postoji maksimalno 5 (ako i toliko) astrologa koji zasluzuju to zvanje.

Apsurdno je da Vam uopste objasnjavam koliko NISTE u pravu.

P.S. Postoji jako dobar razlog zasto se ne koriste SVA poznata nebeska tela u astroloskom tumacenju, da ste upuceni ne biste tako lupali gluposti i to javno!

Ovaj post nikako nije upucen samo Vama licno, svi imamo prava na svoje misljenje i to treba postovati, ali molim Vas da zarad onih koji citaju ovaj forum u nadi da ce se tako edukovati, ne iznosite evidentno neistinite tvrdnje a jos pritom nepotkrepljenje ikakvim argumentima.

girlns:
vise nije planeta???
a i nije imao nekog uticaja zar ne?
Izvini, a kako to mislis "ostali bez Plutona". Ispada po tebi i da su na njemu vrsili nuklearne probe, digli ga u vazduh ili tako nesto. Alo bre, pa on je na istom mestu gde je bio i pre te "istorijske" odluke, tacnije na 24* Strelca, iste velicine, sastava i sto je najvaznije uticaja, koji se nije promenio ni za jotu.

AstroWorld:
Molim Vas ne pricajte o stvarima koje ne razumete.

Svaki pravi astrolog zna da pluton nema istu jacinu u svim horokopima, i da se negde ponasa kao planeta na kub dok je negde izrazito slab, cak mnogo slabiji od pojedinih asteroida koji se koriste u astrologiji.

Takodje ste pokazali da ne znate da napravite razliku izmedju astrologa i onih koji jednostavno vole astrologiju i to im je hobi. I ja ponekad usijem dugme pa nisam snajderka. Ova tema bi imala smisla jedino kada bi se na njoj nasla misljenja strucnjaka, a ne samozvanih sveznalica. Ali to je vise nego nemoguce jer na ovom forumu postoji maksimalno 5 (ako i toliko) astrologa koji zasluzuju to zvanje.

Apsurdno je da Vam uopste objasnjavam koliko NISTE u pravu.

P.S. Postoji jako dobar razlog zasto se ne koriste SVA poznata nebeska tela u astroloskom tumacenju, da ste upuceni ne biste tako lupali gluposti i to javno!

Ovaj post nikako nije upucen samo Vama licno, svi imamo prava na svoje misljenje i to treba postovati, ali molim Vas da zarad onih koji citaju ovaj forum u nadi da ce se tako edukovati, ne iznosite evidentno neistinite tvrdnje a jos pritom nepotkrepljenje ikakvim argumentima.

Evo sada necu da se pravim pametan i da lupam gluposti vec cu da postavim jedno pitanje. Posto me sad stvarno neke stvari pocinju da zanimaju.

Na koji naucni nacin se objasnjava delovanje planeta i zvezda na buduce dogadjaje u zivotima ljudi? Mislim kakva konkretna veza postoji izmedju nas i objekata u kosmosu? Preko kojih fizickih sila se ostvaruje taj uticaj?

Ma nemoj ni da pokusavas da trazis odgovor Autobus-u!!! Ja sam to pokusavao i sve sto sam dobio kao odgovor je sledece:
1) "Nemoj da pametujes";
2) "Uzmi neku knjigu iz astrologije pa procitaj";
(to je kao kada bih ja pitao kada je bila bitka na Cegru, a meni neko da odgovori: Uzmi enciklopediju ili "Istoriju sveta")
3) "Ne razumes ti nista, suvise si uskouman";
4) "Ne mogu da ti odgovorim, ali to je tako";
5) "Nisi u pravu";
6) "Ne znam, ali tu MORA da ima necega";
7) ...

Dakle, zakljucak je da su im ubedjenja toliko slaba da ne mogu da se upuste u najobicniju debatu.

Autobus 88:
Evo sada necu da se pravim pametan i da lupam gluposti vec cu da postavim jedno pitanje. Posto me sad stvarno neke stvari pocinju da zanimaju.

1) Na koji naucni nacin se objasnjava delovanje planeta i zvezda na buduce dogadjaje u zivotima ljudi?
2) Mislim kakva konkretna veza postoji izmedju nas i objekata u kosmosu?
3) Preko kojih fizickih sila se ostvaruje taj uticaj?
Dozvoli da ti odgovorim ja na astroloski nacin (malo sam ti preuredio pitanja zbog preglednosti):
1) Astrologija nije (a mozda i jeste) nauka, pa nije potrebno nikakvo naucno objasnjenje. Planete, jednostavno, deluju NEKOM energijom za koju niko ne zna kakva je;
2) Postoji neka veza, a kakva, nemamo pojma;
3) To nisu fizicke sile, a kakve su, nemamo pojma.

Moje mišljenje je slijedeče:

Zvijezda (sunce) odašilje različite vrste materije i antimaterije u svemir.
Nalazi li se neki planet na putu ka zemlji, ta će putujuća energija sa sobom pokupiti i različita materijalna i antimaterijalna svojstva toga planeta sa sobom. Nastaje jedna određena kombinacija energije koja dalje putuje ka zemlji.
TEST: Sa određene visine sipajte vrelu vodu(to je npr. zvijezda) u čašu(to je zemlja), a između vode i čaše držite kašiku sa šećerom(to je planeta). Što će te dobiti? = Slatku vodu!

U trenutku našeg rođenja kada više nismo zaštičeni u tijelu naše majke, dolazimo pod mnogo veći utjecaj tih energija. Taj trenutak mogu da usporedim sa užarenim željezom, koji poprima svoj čvrsti oblik kada ga hladimo u vodi. U trenutku našeg rođenja ona svemirska zračenja koja su u toku određuju oblik naše energije u nama.
Isto kao što je i nedavno dokazano da ultrazvuk šteti fetusu pa tako određeni neuroni ne mogu doprijeti tamo gdje bi trebali. izvor: LINK Pa je tako, recimo ultrazvuk, utjecao na razvoj tog djeteta i kakva će to osoba biti.
Nije fizički nedokazivo da će određena svemirska zračenja također utjecati na naš razvoj. Na naš karakter, te na određene međuljudske tenzije.
Ako je moguće da se osjećamo i ponašamo drugačije kada tlak zraka poraste, kako onda da nije moguće da konstanto zračenje iz svemira nikako ne utječe na nas. Mjesec naprimjer svojom blizinom utječe i svojom gravitacijom na zemlju. Zašto žene imaju mjesečnicu?!

A zašto je baš nekom sazvježđu dano ime Lav ili Jarac, uopće nije bitno. Isto kao što nije bitno da je 1cm debljine nečijeg palca, a nečijeg malog prsta. Da bi nešta mogli izračunati, mora postojati određena mjera. Ona može biti i netačna, ali nam daje mogučnost da nešto možemo izračunati, dobiti rezultat pa to i usavršiti. Tisuće godina iskustva u vezi posmatranja utjecaja određenih sazvježđa i planeta, njihovo kretanje i kombinacije, uspoređivali su sa događanjima i ponašnjem ljudi. I to iskustvo je izraslo u jednu dosta točnu odredbu onoga kako zvijezde i planeti utječu na nas. Jer određeni ciklusi se ponavljaju, pa se na taj način mogu odrediti i određeni utjecaji za budućnost- što globalno, što na osob.

Mikol:
Dozvoli da ti odgovorim ja na astroloski nacin (malo sam ti preuredio pitanja zbog preglednosti):
1) Astrologija nije (a mozda i jeste) nauka, pa nije potrebno nikakvo naucno objasnjenje. Planete, jednostavno, deluju NEKOM energijom za koju niko ne zna kakva je;
2) Postoji neka veza, a kakva, nemamo pojma;
3) To nisu fizicke sile, a kakve su, nemamo pojma.

Kad bi astrolozi gubili vrijeme na objasnjavanje ovakvih stvari, jer ima mnogo ovakvih koji misle kao ti, ne bi imali vremena da se bave tom cijenjenom naukom. Jeste nauka, pa ko voli nek' izvoli... Vjerujem da se neki fizicar ili bilo koji drugi naucnik ne bi zamarao objasnjavajuci ljudima koji ne razumiju sta je to ta njegova nauka. Istina je da su neki talentovani za to,a neki ne, pa kao sto mnogi nikada nece razumjeti ama bas nista vezano za fiziku, tako neki nece razumjeti nista vezano za astrologiju! Samo mi reci nauku u kojoj sve mozes da objasnis i teorijski i prakticno ili u kojoj je sve kristalno jasno?! Ne postoji! Ako vec hoces, kad se ljudi ne bi bojali astrologije bilo bi mnogo lakse, jer bi im se onda moglo objasniti kako to planete djeluju na nas zivot. Ima toliko primjera i sta ce ti bolja objasnjenja nego konkretno - horoskop i analiza necijeg zivota- sve jasno kao dan! Naravno, i astrolozi grijese, kao i svi , jer potrebno je veliko znanje da bi se sa sigurnoscu moglo govoriti o necemu...

DAKA76:
Zvijezda (sunce) odašilje različite vrste materije i antimaterije u svemir.
Nalazi li se neki planet na putu ka zemlji, ta će putujuća energija sa sobom pokupiti i različita materijalna i antimaterijalna svojstva toga planeta sa sobom. Nastaje jedna određena kombinacija energije koja dalje putuje ka zemlji.
TEST: Sa određene visine sipajte vrelu vodu(to je npr. zvijezda) u čašu(to je zemlja), a između vode i čaše držite kašiku sa šećerom(to je planeta). Što će te dobiti? = Slatku vodu!
Recimo da je tako (naglasavam ono "recimo"), kako onda objasnjavas "uticaj" planeta koje su dalje od Zemlje u odnosu na Sunce?
I znas li koliko je Sunce vece u odnosu na sve planete zajedno? To je kao kada bi jedno zrno secera stavio ispod Nijagarinih vodopada!!! Slatko se u toj vodi ne bi ni osetilo.
DAKA76:
U trenutku našeg rođenja kada više nismo zaštičeni u tijelu naše majke, dolazimo pod mnogo veći utjecaj tih energija. Taj trenutak mogu da usporedim sa užarenim željezom, koji poprima svoj čvrsti oblik kada ga hladimo u vodi. U trenutku našeg rođenja ona svemirska zračenja koja su u toku određuju oblik naše energije u nama.
Da li je moguce da svu tu "energiju" zaustavi samo jedan sloj koze (ili sta vec, ne znam ni ja)? Ako je tako, kako tu energiju ne zaustave zidovi i krov bolnice? Onda bi trebalo da se uzima datum izlaska iz bolnice, a ne datum rodjenja.
DAKA76:
Isto kao što je i nedavno dokazano da ultrazvuk šteti fetusu pa tako određeni neuroni ne mogu doprijeti tamo gdje bi trebali.izvor: LINK Pa je tako, recimo ultrazvuk, utjecao na razvoj tog djeteta i kakva će to osoba biti. Nije fizički nedokazivo da će određena svemirska zračenja također utjecati na naš razvoj. Na naš karakter, te na određene međuljudske tenzije.
Ako je moguće da se osjećamo i ponašamo drugačije kada tlak zraka poraste, kako onda da nije moguće da konstanto zračenje iz svemira nikako ne utječe na nas. Mjesec naprimjer svojom blizinom utječe i svojom gravitacijom na zemlju. Zašto žene imaju mjesečnicu?!
Sve je to lepo, ali problem je sto astrologija ne govori o ultrazvuku, zracenjima, pritisku, gravitaciji i td, vec o NEKOJ energiji za koju ni oni ne znaju kakva je. Ne mozes osobine jedne vrste energije da pripisujes drugoj (kao kada bi osobine radioaktivne energije pripisivao toplotnoj...).

Algol:
Kad bi astrolozi gubili vrijeme na objasnjavanje ovakvih stvari, jer ima mnogo ovakvih koji misle kao ti, ne bi imali vremena da se bave tom cijenjenom naukom. Jeste nauka, pa ko voli nek' izvoli...
Forumi postoje da bi se neke nove stvari saznale, objasnile, pa ne razumem zbog cega bi neko smatrao da je objasnjavanje nekih najosnovnijih stvari u astrologiji gubljenje vremena.
Algol:
Samo mi reci nauku u kojoj sve mozes da objasnis i teorijski i prakticno ili u kojoj je sve kristalno jasno?! Ne postoji!
Naravno da ne postoji, ali ova pitanja koja se ovde postavljaju su ona elementarna, kao sto je sabiranje u matematici.
Algol:
kad se ljudi ne bi bojali astrologije bilo bi mnogo lakse, jer bi im se onda moglo objasniti kako to planete djeluju na nas zivot.
Ja se ne bojim astrologije, ali ne prihvatam olako neke stvari. Svaki "astrolog" na ovom forumu mi je rekao da planete uticu na coveka, a kada ih pitam zasto, dobijem odgovor "eto tako".

Mikol:
Recimo da je tako (naglasavam ono "recimo"), kako onda objasnjavas "uticaj" planeta koje su dalje od Zemlje u odnosu na Sunce?
I znas li koliko je Sunce vece u odnosu na sve planete zajedno? To je kao kada bi jedno zrno secera stavio ispod Nijagarinih vodopada!!! Slatko se u toj vodi ne bi ni osetilo.
Ono što naše jako Sunce zrači odbija se od tih udaljenih planeta, kupi njihovu energiju i vraća prema Zemlji. Sunce i treba da bude jako da bi ta energija koja se odbila od određenog planeta uopće i vrati do Zemlje. Također kupi sa sobom i onu energiju iz određenog sazvježđa koja je dospela u naš Sunčev sistem. Sunce je kao jedno dobro pojačalo.

Mikol:
Da li je moguce da svu tu "energiju" zaustavi samo jedan sloj koze (ili sta vec, ne znam ni ja)? Ako je tako, kako tu energiju ne zaustave zidovi i krov bolnice? Onda bi trebalo da se uzima datum izlaska iz bolnice, a ne datum rodjenja.
To je dobro pitanje. Može biti da dok je dijete vezano pupčanom vrpcom za svoju majku još uvijek nije gledano kao jedinka. Možda se ta energija koja dospije do njega kreće prema majci, čiji neki od organa imaju ionako funkciju za dektosikaciju, pa bi tako majčina energija igrala ulogu kao kondenzator.

Mikol:
Sve je to lepo, ali problem je sto astrologija ne govori o ultrazvuku, zracenjima, pritisku, gravitaciji i td, vec o NEKOJ energiji za koju ni oni ne znaju kakva je. Ne mozes osobine jedne vrste energije da pripisujes drugoj (kao kada bi osobine radioaktivne energije pripisivao toplotnoj...)..
Ja baš mislim da se radi i o tim vrstama energije kako i onim drugima.
Na vama naučnicima je da otkrijete koje su to energije.
Pa tako dok vi otkrivate kako je nešto nastalo, mi ćemo se zabavljati time što je nastalo. :wink:

DAKA76:
Ono što naše jako Sunce zrači odbija se od tih udaljenih planeta, kupi njihovu energiju i vraća prema Zemlji. Sunce i treba da bude jako da bi ta energija koja se odbila od određenog planeta uopće i vrati do Zemlje. Također kupi sa sobom i onu energiju iz određenog sazvježđa koja je dospela u naš Sunčev sistem. Sunce je kao jedno dobro pojačalo.
Mozda bih i ja razmisljao na takav nacin da verujem u astrologiju. Medjutim, sva ta teorija o "energiji" mi je toliko klimava da mi jednostavno ne dozvoljava da poverujem da tu ima necega. Kao i ova. Sunce sadrzi 99,5 % mase Suncevog sistema. Preostalih 0.5% su planete, sateliti, komete i ko zna sta jos. Zar ne mislis da bi ta direktna sunceva "energija", koja je toliko puta jaca od svih ostalih zajedno, uslovila to da svi ljudi budu potcinjeni njoj (time bi svi ljudi bili isti).

A i ne znam koliko bi ta sunceva "energija" trebalo da bude jaka da bi se ona od Neptuna ili Plutona vratila do Zemlje, kad i svetlost jedva da dolazi do njih.
U vezi sa tim, ta energija ne moze da se prostire beskonacno, pa sumnjam da bi mogla da dodje cak i iz drugih sazvezdja.
Problem vidim i u tom "sakupljanju energije" od drugih tela. Hajde za trenutak da prihvatim da jedan mali kamencic (kao sto je Pluton) ili gomila gasova imaju tu neku "energiju", i da je sunceva energija sakuplja na svom putu do naseg mozga; da li to znaci da ja mogu promeniti svoju sudbinu ukoliko ceo zivot nosim kapu ili kisobran, jer ce se ta energija do mog mozga promeniti prolaskom kroz kapu i/ili kisobran? Ako kamen ili gas imaju tu energiju, onda je ima i parce tkanine.
DAKA76:
Može biti da dok je dijete vezano pupčanom vrpcom za svoju majku još uvijek nije gledano kao jedinka. Možda se ta energija koja dospije do njega kreće prema majci, čiji neki od organa imaju ionako funkciju za dektosikaciju, pa bi tako majčina energija igrala ulogu kao kondenzator.
Ukoliko je u pitanju bilo kakva fizicka "energija" (a ocigledno jeste), ona bi imala fizicki uticaj na dete (njegov mozak, mozdane talase itd). Ne moze energija na bilo sta da "gleda kao jedinku" pa da dete bude samo neki provodnik do majke. Ukoliko se majka ozraci radioaktivnom energijom, ozracice se i dete, nezavisno od majke. Isti je slucaj npr sa toplotom (jeste malo morbidno, ali sta da radim :-) ).
DAKA76:
Ja baš mislim da se radi i o tim vrstama energije kako i onim drugima.
Bilo kakva poznata energija ne dolazi sa drugih planeta (gravitaciona, radioaktivna...) tako da ipak mislim da su to "one druge" ;-)

Planete ne uticu nas nikakvom energijom, odn. to nije glavna postavka na kojoj se zasniva astrologija, polozaji planeta samo opisuju stanje (ciklus univerzuma) u odredjenom trenutku i kako se to odrazava na nas, na izvesne dogadjaje itd...
polozaji planeta su mapa, po kojoj se astrolozi orijentisu da bi dosli do odredjenih saznanja, opisa predvidjanja......neki to zovu bozjim rukopisom odn. bozjom mapom, zna se tacno koji odredjeni polozaji planeta obelezavaju tacno odredjeni ciklus univerzuma, od najmanjeg do najveceg, a univerzum je takodje u nama samima, pa se to na taj nacin odrazava na nas...
uopste nije u pitanju energija planeta...kako neki bukvalno veruju..
na nas utice apsolutno sve u univerzumu, a ne samo 10-tak planeta, ali tih 10-tak planeta nam mapom pokazuju stanje tog univerzuma u svakom i najmanjem trenutku i na tome se zasniva tumacenje astrologa....
haj , pisem ovo vec milion puta, a vi sve isto ko maksim po diviziji:)

Ja ipak imam malo drugačiji stav o astrologiji. Nije bitno da li je moje mišljenje točno ili ne, ali smatram da se svaka tema treba razvijati i usavršavati.
Vidjet ćemo šta će od toga svega biti, ali nemojte zaboraviti poantu:
Uživajte i radujte se u beskrajnoj raskoši našega univerzuma. Naravno samo ako možete. :wink:

beba_toronto:
Planete ne uticu nas nikakvom energijom, odn. to nije glavna postavka na kojoj se zasniva astrologija, polozaji planeta samo opisuju stanje (ciklus univerzuma) u odredjenom trenutku i kako se to odrazava na nas, na izvesne dogadjaje itd...
polozaji planeta su mapa, po kojoj se astrolozi orijentisu da bi dosli do odredjenih saznanja, opisa predvidjanja......neki to zovu bozjim rukopisom odn. bozjom mapom, zna se tacno koji odredjeni polozaji planeta obelezavaju tacno odredjeni ciklus univerzuma, od najmanjeg do najveceg, a univerzum je takodje u nama samima, pa se to na taj nacin odrazava na nas...
uopste nije u pitanju energija planeta...kako neki bukvalno veruju..
na nas utice apsolutno sve u univerzumu, a ne samo 10-tak planeta, ali tih 10-tak planeta nam mapom pokazuju stanje tog univerzuma u svakom i najmanjem trenutku i na tome se zasniva tumacenje astrologa....
haj , pisem ovo vec milion puta, a vi sve isto ko maksim po diviziji:)
Ovo je definitivno FILOZOFSKA definicija astrologije. "Stanje u univerzumu", "Univerzum u nama samima"...
Ovo je tipicna logicka zabluda:
1) Univerzum je u takvom i takvom "stanju";
2) Univerzum je takodje u nama samima;
Dakle, i mi cemo biti u takvom i takvom stanju.
(Da ne ulazim uopste u to sto pod 2) rec univerzum ima figurativno znacenje)
Ne znam kako se to strucno zove, ali to je isto kao i sledece:
1) Majkl Dzordan je kosarkas;
2) Majkl Dzordan je crnac;
Dakle, kosarkasi su crnci (i obrnuto)

I kakvo moze da bude to "stanje" univerzuma? I kako bilo sta unutar Suncevog sistema moze da opise "stanje" bilo cega, a pogotovo univerzuma? To su dve potpuno nezavisne stvari!!! Jeste SS deo univerzuma, ali je taj univerzum toliiiiko nezavisan od naseg jadnog Suncevog sistemcica da je to strasno :-) Mene ako boli prst na levoj nozi (tj, ako je u losem "stanju"), ne znaci da me boli ili da ce da me boli glava. Pa ako unutar ljudskog organizma postoje takva nezavisna "stanja", kako onda postoji veza izmedju neceg tako beznacajnog kao sto je Suncev sistem i ostatka univerzuma?

DAKA76:
Uživajte i radujte se u beskrajnoj raskoši našega univerzuma. Naravno samo ako možete.
Tacno tako :-) I svako na svoj nacin :-)

Back