Astrologija Neptuna u Ovnu 2025-2039

Sensei

Master
Moderator
Poruka
89.565
30. marta 2025. počinje istorija – Neptun ulazi u Ovna. Prelazak Neptuna u novi znak označava početak epskog poglavlja u našem životu.

Neptun ostaje oko 14 godina u znaku, tako da možemo da doživimo samo nekoliko ulazaka Neptuna tokom životnog veka.

0° Ovan je veoma moćna i važna tačka u zodijaku, jer označava početak svega. 0 stepeni Ovna je verovatno najvažniji od svih 360 stepeni. Za Neptun, to označava početak novog 165-godišnjeg ciklusa oko Sunca.

1743229104270.png

Kako će se neptunske teme razvijati kada Neptun napusti Ribe i uđe u Ovna?

Ako su Ribe poslednji znak zodijaka, povezan sa raspadom, predajom i kolektivom, Ovan je 1. znak – pojedinac, iskra života.

Ovan je mesto gde izlazimo u ovaj svet i uzimamo prvi dah. Ovde je fokus da se potvrdimo, definišemo ko smo, pronađemo svoj identitet i preživimo. Ako su Ribe energija koja razbija granice – okean, „svi smo u ovome zajedno“ – Ovan je energija „ovo sam ja“: ja sam jedinstvena osoba i otkriću šta me čini drugačijim od vas.

Na ličnom nivou, naš fokus će se pomeriti sa traženja veze sa nečim većim (Ribe) na fokus na sopstvo – preoblikovanje našeg identiteta, otkrivanje naše svrhe i zakoračivanje u aktivniju ulogu u našim životima.

Šta to znači?

Manje gledanja, primanja, lutanja (Ribe) – više rada, potvrđivanja, stvaranja (Ovan)
Manje slepe vere (Ribe) – više o tome da postanemo heroj sopstvenog putovanja (Ovan)

Na globalnom nivou, Neptun u Ovnu označava potencijalni pomak od globalizacije (Ribe) ka autonomiji i suverenitetu (Ovan).

Institucije, ljudi i nacije će početi da (ponovno) otkrivaju svoj jedinstveni identitet, što može rezultirati novim političkim pozicioniranjem, precrtanim granicama i redefinisanjem nacionalne i lične svrhe.

Pristup će se manje odnositi na globalnu povezanost – kao što je delovanje kroz otvorene granice ili okvir jednog sveta – a više na uspostavljanje ili vraćanje onoga što nas izdvaja. Ovo može dovesti do nacionalističkih pokreta, lokalnih ekonomija i misija vođenih ličnom ili kulturnom autentičnošću.

Ovaj novi naglasak takođe može doneti oživljavanje tradicije – ne nužno u nostalgičnom, Rakovom smislu „povratka u prošlost“, već više iz Ovnova mesta žestokog ponosa i individuacije „Ovo je moj DNK. Ovo sam ja, izvan zamagljenih linija hiperpovezanosti“.

Što se tiče trendova, možda ćemo videti više butik izraza vođenih identitetom u muzici, filmu i kulturi. Manje formulisan, „jedna veličina za sve“ blokbasteri ili zabava za masovno tržište – i više sirovog, smelog, ličnog i niskog sadržaja. Kreatori možda manje brinu o globalnoj povezanosti, a više o autentičnom samoizražavanju.

Back