Astralna projekcija kao dokaz zivota posle smrti....

Ma ja stvarno ne razumem kakva i zasto sad ta opsesija astralnom projekcijom. Da bi dokazali da niste samo zbir celija?

Pa zar to nije jasno samo ovako logicki gledano, sama cinjenica da postoji onaj iza vasih ociju koji gleda i jos onaj koji gleda tog sto gleda. Onaj koji gleda ocima je nasa forma, a nasa sustina tj dusa gleda tog sto gleda sa ocima. Vi ste onaj sa strane koji zivi, onaj sto misli je samo zbir kulturno, obrazovnog programa okovanog strahovima.

Samo malo introspekcije i dobicete svoje odgovore.

Ma ja stvarno ne razumem kakva i zasto sad ta opsesija astralnom projekcijom. Da bi dokazali da niste samo zbir celija?

Pa zar to nije jasno samo ovako logicki gledano, sama cinjenica da postoji onaj iza vasih ociju koji gleda i jos onaj koji gleda tog sto gleda. Onaj koji gleda ocima je nasa forma, a nasa sustina tj dusa gleda tog sto gleda sa ocima. Vi ste onaj sa strane koji zivi, onaj sto misli je samo zbir kulturno, obrazovnog programa okovanog strahovima.

Samo malo introspekcije i dobicete svoje odgovore.
Ta opsesija kako je nazivas, zaokupljuje coveka vec milenijumima od starog Egipta do danas.
Niko se nije vratio da nam kaze sta je posle :D

Zato sam i povezao dosta poznati fenomen astralne projekcije sa zivotom posle smrti.
Posto projekcija navodno moze da prolazi kroz zidove, znaci da nije materijalna a to dokazuje i dusu kao nematerijalnu samim tim i zagrobni zivot ;)

Poslednja izmena:
Pa bitisanje nakon smrti prestaje, samim tim i iskustvo te osobe. A skup ćelija se menja, pa ide u zemlju i vazduh itd..
Pa nije baš da iskustvo nestaje. ono u pravu si prestaje iskustvo koje se vezuje za život, ali je to iskustvo jedini razlog našeg boravka u tijelu. Stotine tih iskustava zapravo predstavlja naše sazrijevanje i nijedan jedini terne naših života se ne gubi. Ne samo u ovoj kreaciji (univerzumu). Oni koji to umiju da izbroje (ja to zaista ne znam) kažu da smo do sada boravili u 12 kreacija asami bog zna koliko ih još ima. Nijedan jedini tren mi ne prestajemo da postojimo i tokom svih tih kreacija i našim bavljenjima u njima svo stečeno iskustvo je naša svojina, dio nas, ono što nas čini. Što ćemo na kraju sa svim tim znanjem i iskustvom ne znam. Neki kažu da se Bog rastavlja u nas i daje nam program da se ponašamo u kreaciji po programu, kako bi postao svjestan sebe u svim mogućim aspektima. Kad se to desi sve ovo prestaje. Inače nače naša ličnost i naše iswkustvo ostaje neuništivo i vječito, kroz sva iskustva i sve kreacije, uvijek sam ja ja a ti ti.

Pa nije baš da iskustvo nestaje. ono u pravu si prestaje iskustvo koje se vezuje za život, ali je to iskustvo jedini razlog našeg boravka u tijelu. Stotine tih iskustava zapravo predstavlja naše sazrijevanje i nijedan jedini terne naših života se ne gubi. Ne samo u ovoj kreaciji (univerzumu). Oni koji to umiju da izbroje (ja to zaista ne znam) kažu da smo do sada boravili u 12 kreacija asami bog zna koliko ih još ima. Nijedan jedini tren mi ne prestajemo da postojimo i tokom svih tih kreacija i našim bavljenjima u njima svo stečeno iskustvo je naša svojina, dio nas, ono što nas čini. Što ćemo na kraju sa svim tim znanjem i iskustvom ne znam. Neki kažu da se Bog rastavlja u nas i daje nam program da se ponašamo u kreaciji po programu, kako bi postao svjestan sebe u svim mogućim aspektima. Kad se to desi sve ovo prestaje. Inače nače naša ličnost i naše iswkustvo ostaje neuništivo i vječito, kroz sva iskustva i sve kreacije, uvijek sam ja ja a ti ti.

Pa dobro, gde ide to naše iskustvo nakon smrti?

Svakako da je velika razlika ! AP je bliza smrti nego zivotu..jer dusa je ta koja vodi astralno telo na putovanje.
Tibetanska tradicija samadhija,duboke meditacije..govori o srebrnoj niti kojom je dusa vezana za telo da bi mogla da se
vrati u telo posle putovanja.Zato na Tibetu postoje monasi koji u samadhiju provode mnogo vremena,ali nisu mrtvi..oni umiru,
prema Tibetanskoj knjizi mrtvih..onda kada se nit prekine..a dusa odluci da ne zeli da se vrati u telo.Slicna su iskustva sa bolesnicima koji provedu dugo vremena u komi.
Ima toga dosta u literaturi.ali ostavimo nesto i za drugi put.

Sad se nešto pitam gde se nalazi ta nit kad duša nije izvan tela.
Ima li ta srebrna nit još nekakvu funkciju?
Zašto je ona srebrne boje?
Kog je sastava?
Kog porekla?
Koje dužine?

Pitanja su mi krajnje ozbiljna.

Probaj da procitas nesto savremenije,kao Majkl Njuton : Putovanje dusa na primer.Tu je prilicno dobro opisano sve o boravku dusa
u onostranom,dok cekaju novu inkarnaciju..

Reinkarnacije narednog radjanja nakon prethodne smrti ne postoje jer onostrano ne poseduje dimenziju vremena. Postojanja u materiji su istovremena, Dusa ima vise Ja postavljene na razlicite tacke preseka Vreme/Prostor.

Reinkarnacije narednog radjanja nakon prethodne smrti ne postoje jer onostrano ne poseduje dimenziju vremena. Postojanja u materiji su istovremena, Dusa ima vise Ja postavljene na razlicite tacke preseka Vreme/Prostor.

Ako sam te dobro razumela, samo mi, dok smo svesni ovog trenutnog, sadašnjeg Ja, znamo za vreme.
Takođe, naše Ja može biti prisutno u različitim vremenima (prividno vreme) i na različitim mestima, ali toga mi nismo svesni.
Ako nismo toga svesni, zašto nam je ograničena ta spoznaja?

Ovde se ljudski organizam delom predstavlja kao neki energetski generator.

Tacno je da je dusa podeljena na vise Ja.I obicno se inkarnira na vise mesta i svetova.

Aura je nase energetsko polje..i sve na kugli zemaljskoj ima. auru.
To nema mnogo veze sa satralnom projekcijom ,a ni sa dusom.
U zavisnosti od frekvencije na kojoj vibriramo mi i nasa aura,

osecamo prijatnost ili odbojnost,ako drugo polje udje u nase
auricko polje.

Da li možemo da primamo energiju?
Možemo li da je dajemo?
Može li nam je uzeti?
Crpi li neko tu energiju?
Gde ide ta energija?
Jesmo li mi neki vid baterije koja se na kraju potroši?

Aura je nase energetsko polje..i sve na kugli zemaljskoj ima. auru.
To nema mnogo veze sa satralnom projekcijom ,a ni sa dusom.
U zavisnosti od frekvencije na kojoj vibriramo mi i nasa aura,
osecamo prijatnost ili odbojnost,ako drugo polje udje u nase
auricko polje.

pomislio sam nesto u smislu da ljude treba povezati ljudima, prirodu sa ljudima i na kraju prirodu sa prirodom....

Tacno je da je dusa podeljena na vise Ja.I obicno se inkarnira na vise mesta i svetova.

Zato i kazem da verovanje u linijsku inkarnaciju nakon smrti koja dobrim/losim delima zavisi od trenutne nije prihvatljivo, jer i nasa sledeca i nasa prosla inkarnacija zajedno sa "postojecom" su simultane.

Ako sam te dobro razumela, samo mi, dok smo svesni ovog trenutnog, sadašnjeg Ja, znamo za vreme.
Takođe, naše Ja može biti prisutno u različitim vremenima (prividno vreme) i na različitim mestima, ali toga mi nismo svesni.
Ako nismo toga svesni, zašto nam je ograničena ta spoznaja?

Razlicita Ja (ega) su prisutna u razlicitim vremenima na razlicitim tackama, svesni su protoka vremena obzirom da su isto kao i mi u materijalnoj dimenziji. Ubedjenjima uticemo i na njih preko zajednickog kolektora, kao sto uticemo nesvesno jedni na druge grupisuci se ili udaljavajuci u skladu sa individualnim verovanjima i ubedjenjima.

Prepusten sebi, razliciti delovi licnosti se pojavljuju i formiraju ego, pregrupisu ga i oblikuju, sve vreme dok odrzavaju izvanrednu spontanost i osecaj jedinstvenosti. Nase Ja danas nije isto kao Ja od juce, Dusa pregrupise i oblikuje i razlicite Ja u vremenu/prostoru vezana jednom eletromagnetnom sponom sa svakim od njih.

Ovde se ljudski organizam delom predstavlja kao neki energetski generator./QUOTE]

coveka ne treba smatrati pojedinacnim slucajem, sistem mora biti takav da obuhvata sam zivot.

Svaki čovek prvo posmatra sebe, svrhu svog bića, prirodu svog bića, a zatim posmatra sebe u okviru sistema.
Džabe što zen budizam i ostale religije potenciraju nebitnost individualnosti, čovekova priroda je takva da želi da sagleda sebe.
Ako kažeš da ne treba da se sagledavam kao "pojedinačni slučaj" zašto me je (a i ostale ljude) tvorac načinio tako egocentričnim?

Zato i kazem da verovanje u linijsku inkarnaciju nakon smrti koja dobrim/losim delima zavisi od trenutne nije prihvatljivo, jer i nasa sledeca i nasa prosla inkarnacija zajedno sa "postojecom" su simultane.

Razlicita Ja (ega) su prisutna u razlicitim vremenima na razlicitim tackama, svesni su protoka vremena obzirom da su isto kao i mi u materijalnoj dimenziji. Ubedjenjima uticemo i na njih preko zajednickog kolektora, kao sto uticemo nesvesno jedni na druge grupisuci se ili udaljavajuci u skladu sa individualnim verovanjima i ubedjenjima.

Prepusten sebi, razliciti delovi licnosti se pojavljuju i formiraju ego, pregrupisu ga i oblikuju, sve vreme dok odrzavaju izvanrednu spontanost i osecaj jedinstvenosti. Nase Ja danas nije isto kao Ja od juce, Dusa pregrupise i oblikuje i razlicite Ja u vremenu/prostoru vezana jednom eletromagnetnom sponom sa svakim od njih.

Zna li se uloga kolektora?
Da li tom elektomagnetnom sponom kolektor od nas uzima energiju ili nam je daje?

Svaki čovek prvo posmatra sebe, svrhu svog bića, prirodu svog bića, a zatim posmatra sebe u okviru sistema.
Džabe što zen budizam i ostale religije potenciraju nebitnost individualnosti, čovekova priroda je takva da želi da sagleda sebe.
Ako kažeš da ne treba da se sagledavam kao "pojedinačni slučaj" zašto me je (a i ostale ljude) tvorac načinio tako egocentričnim?

buda je rekao da treba prvo da naucimo da vidimo da bi znali kako da izbegnemo opasnost, zato su neke misli ostale ocuvane i zapamcene hiljadama godina i predstavljaju nesto najuzvisenije. tvorac nam je dao slobodu koja se trenutno nalazi zarobljena u materijalnom ali i duhovnom egu.

Tesko je objasniti tu nit,zasto srebrna boja?Verovatno zato jer po bojama chakri,po pravilima hiperspejsa,iznad krunske chakre,nalazi se chakra srebrne boje..a iznad nje zlatna.
Kroz krunsku Chakru dusa napusta telo prolazeci kroz srebrnu cakru i tu dobija nit kojom je vezana za materijalno telo.Kao sto nas vid nije sposoban da vidi boje hiperspejsa
tako ne vidimo ni nit ,kojom je dusa povezana..Kada se zivotna energija tela istrosi,prelazi u drugu materijalnu energiju,a dusa napusta telo zauvek. Nit se prekida jer srebna Chakra
ne pripada materijalnom svetu..

Back