Aston Martin

Vidjao sam ga uzivo i moram priznati da super izgleda na ulici. . . Prosle nedelje sam video jedan u BP i pokidao sam se jer je kao broj na tablicama imao 007. . . Sve jedno mislim da ga je to 007 sa jedne strane i proslavilo ali sa druge malo i naruzilo jer su onda mnogi mamini i tatini sinovi culi za njega. . .

moj omiljeni auto je Aston Martin V8 Vantage. Ali onaj stari naravno:

Prilozi

• 1977_aston_martin_v8_vantage.JPG
    1977_aston_martin_v8_vantage.JPG
    70,8 KB · Pregleda: 4
O Aston-Martinu sve najbolje.

Aston Martin Lagonda Limited je britanski proizvodjac luksuznih sportskih automobila,osnovan 1913,sa sedistem u Gaydon-u, Warwickshire.

Ime je izvedeno od mesta u Engleskoj Aston Clinton,na kome se odrzavao "hill climb" (na kojima je Aston Martin imao dosta uspeha) i jednog od osnivaca Lionel-a Martina.
Od 1994-2007. je pripadao PAG-u ali je 12.03.2007.otkupljen od strane Britanskog konzorcijuma na celu sa Prodrive-om.

Slogan Power, Beauty, Soul

Aston Martin Volante 1989

Aston Martin Mk II 1935

Aston Martin 2-Litre 2/4-Seater Sports 1937

Garwor:
moj omiljeni auto je Aston Martin V8 Vantage. Ali onaj stari naravno:
Đe me nađe ...

Inače u to doba su ih pravili ručno, otprilike 6 meseci po komadu, naravno više njih istovremeno. Sećam se da je u Auto magazinu pisalo doslovno : ''premazan je s 18 slojeva boje ( da ne mislite da je štamparska greška i slovima osamnaest slojeva )''. Ne znam da li još praktikuju takve stvari.

Meni se nikad nisu svidjali.

Recimo vidim da je DB9 $180,000 i onda ga usporedim sa recimo Lamborghini Gallardo koji je otprilike isto kosta, neverovatno je koliko Gallardo vise izgleda exotic za svoju klasu.

Back