Mister Sparkle
Aktivan član
- Poruka
- 1.395
kazu da kad nas rokne unistice 1 kontinent,sa mislite o tome?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kazu da cemo svi da izginemo 2012 tak da se to nista ne racuna![]()
od 2002 kada je primecen do 2019 ce proci 17godina( sada je ostalo nesto manje od 9 ). Za 9 godina mnogo toga moze da se promeni. Mene brinu oni asteroidi koji jos nisu detektovani... Sanse da nas tako neki zapuca su daleko vece nego neki koji nam je poznat...
Koliko sma ja nesto citao, Bush je jos 2002. godine naredio NASA-i da vecinu sredsava preusmeri na razvijanje tehnologije za slanje ljudi na mesec, i ponekim proracunima, do 2020. godine, bi trebalo da posalju ponovo misiju sa ljudskom posadom na mesec. Naravno, morali su negde da ustede, tako da se sada prate samo asteroidi koji imaju precnik veci od kilometra, dok se ovi manji zanemaruju, sto svakako nije bas pametno. Doduse, kao sto je neko vec rekao, veliki broj asteroida vec pogadja zemlju svakodnevno, ali su njihove velicine male, pa se to i ne oseca. E sada, da li ce neki asteroid udariti u zemlju, zavisi od njegove prilazne putanje tj ugla, moze se vrlo lako desiti da se samo odbije od zemljine atmosfere, ili da ga mesec ili zemlja prisvoje kao svoj satelit, a i ne zaboravimo da veliki procenat (nisam sada siguran koliki, mrzi me da trazim), sagori u zemljinoj atmosferi usled velike brzine. naravno, nesto bi i stiglo do zemlje, e sda gde bi bas udarilo i koliku bi stetu napravilo, to je vec na naucnicima da proracunaju.
ako neko slucajno prezivi ovo ce da ga dokrajci![]()
Glasam za USA,ako ih potopi ima da ostavim kompjuter dozivorno xD
nije ovo kao 2012.
2012 je prica za malu decu,ovo je stvarna potencijalna opasnost....
i ja bih voleo da ih zvekne...![]()
Nisam znao da moraju neka posebna istrazivanja da bi ponovo sleteli na Mesec. Mislim, ako ima je posle za rukom pre 40tak godina, sada mogu i majmuna da nauce kako da sleti. Tj sve ce da odradi racunar....
mislim da uvek treba imati rezervnu apokalipsu ako ti se shebe plan sa 2012![]()
jel moze detaljnije to "unistio bi 1 kontinent", jel bi unistio zivot na njemu ili bi ostetio kontinent- zemlju i u kojoj meri, da nesto ozbiljnije napravi ja mislim da bi morao da bude bas veikikazu da kad nas rokne unistice 1 kontinent,sa mislite o tome?
Naucnici jos ne mogu na vreme da utvrde dolazak asteroida.
1984. jedan asteroid je prosao neverovatno blizu Zemlji.
Samo pet sati kasnije je prosao tacno onuda gde se nalazila Zemlja..
Bio je toliko veliki da je udario bio bi to kraj zivota na Zemlji...
I prosle godine je jedan asteroid prosao veoma blizu Zemlje, negde na trecini razdaljine izmedju Zemlje i meseca.
Bio je otkriven vec kada je prosao, a mogao se lepo videti i golim okom.
Tako da ne treba mnogo da se pouzdamo u nauku da ce nas spasti.
Cak i da sigurno znaju da nam se priblizava katastrofa nece to reci.