To je sve relativno.Asocijalan u danasnjem vremenu (ne kazem u svim vremenima,nije isto asocijalan covjek u 16,17,18,19,20 ili 21 vijeku) ali asocijalan covjek u danasnjem svijetu je plemenito biti.Danas je biti asocijalan znaci sacuvati dostojanstvo i imati samopostovanje,a to vecina ljudi ne razumije,ljudi vecinom imaju 1 model i nacin gledanja i ocjenjovanja asocijalnih ljudi tipa - nesigurni,dosadni, cudni,mracni itd.A asocijalan u 17 vijeku i danas nije isti covjek to su 2 svijeta i ima mnogo vise modela asocijalnih nego socijalnih ljudi.
Npr ja sam asocijalan i kada vidim od nekih odlika koje pripisuju asocijalnim ljudima,ja od toga ne pronadjem se skoro u nicem sto socijalna vecina navodi kao osobine ili odlike asocijalnog tipa.Ja npr sam super uzbudljv i svestran lik,bas mnoge socijalne gledam kao dosadne i prevazidjene likove
Oni bas nemaju pojma sto je bogastvo imaginacije maste,zelje za stvaranjem,pisanjem itd a opet mnogi asocijalni likovi znaju bas svasta da rade ili treniraju samo to ne isticu i nemaju potrebe da se hvale i to isticu, rade to radi uzitka a ne radi dokazivanja kao socijalni likovi.
Socijalnim ljudima sve mora da ima neko objasnjenje oni ne mogu da budu spontani kao asocijalni ljudi niti da prihvate stvari kakve jesu,ili da imaju intuiciju da osjete ko im odgovara ko ne.Asocijalni kada osjete losu energiju klone se od takvih osoba i onda djeluje kao da izbjegavaju datu osobu i sa nikim se ne druze,a 1 prirodno druzenje je mnogo bolje nego 100 vjeatackih druzenja socijalne vecine.I da asocijalni procjene bolje ljude,pa logicno kada su prirodni neusiljeni,kada osjete neprirodnu sredinu i ljude za njih logicno da se klone to govori da su osjecajni,intuitivni i mudri plus pravo lice asocijalnih ljudi moze neko samo da vidi kada su na svom terenu sa ljudima da kojima se energetski poklope a oni to osjete odmah, ljudi bi bili fascinirani mnogim takvim likovima kada bi im vidjeli pravu prirodu naravno ne svima al mnogim.Nista ljepse nema biti od toga nego biti asocijalan, posebno kada se asocijalni nadju to je glamur pravi kao da si na crvenom tepihu