asimilacija .

koliko je godina potrebno za jezicnu asimilaciju ?

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
ponekada ljudi nauce jezik za 3 mjeseca i lako se uklope u novo okruzje ali ponekada to traje i znatno duze . dao sam maksimum 5 godina za ucenje jezika tj asimilaciju mada mislim da nije potrebno toliko osim ako si bas antitalent .

doduse asimilacija bi znacila i mijenjanje toponima kao i u nekim slucajevima imena ljudi .

ponekada ljudi nauce jezik za 3 mjeseca i lako se uklope u novo okruzje ali ponekada to traje i znatno duze . dao sam maksimum 5 godina za ucenje jezika tj asimilaciju mada mislim da nije potrebno toliko osim ako si bas antitalent .

doduse asimilacija bi znacila i mijenjanje toponima kao i u nekim slucajevima imena ljudi .

немају ти смисла ове анкете, немају сви људи исту вољу да науче, нити их натерало са истим интензитетом, нити је исто савладати германски и кинески...

генерализације тип за оволико или онолико су бесмислене, онда шта ко је научио брже од просека да се ложи како је паметан?

п.с. није исто читати изворно и разумети у потпуности неки језик са што ће гастос да каже да зна јер је питао јел има леба у радњи..

немају ти смисла ове анкете, немају сви људи исту вољу да науче, нити их натерало са истим интензитетом, нити је исто савладати германски и кинески...

генерализације тип за оволико или онолико су бесмислене, онда шта ко је научио брже од просека да се ложи како је паметан?

п.с. није исто читати изворно и разумети у потпуности неки језик са што ће гастос да каже да зна јер је питао јел има леба у радњи..

To ti je isto kao kada ti neko kaze da govori i vlada sa 59% nekog jezika.

Strani jezik se nikada ne nauci do kraja, a i sta uopste znaci kraj?

Ja zaista nemacki savrseno dobro znam , razumem i dijalekte, cak neke mogu i da govorim, ali ce nemacki za mene uvek biti strani jezik.

Ako neko dodje u Nemacku ( ili bilo koju drugu sredinu) kao dete, onda njemu taj strani jezik postaje maternji jezik, jezik sa kojim komunicira
u kuci ili u Srbiji polako odlazi u zaborav, recnik jako skroman i znajuci to i izbegava da ga govori, cita ,pise.

Mene je fascinirala Anica Dobra koja cesto igra u nemackim filmovima, a zivi u Srbiji, a govori neke bavaske dijalekte, koji se titluju cak i za Minhenz:lol:

Ona je kao dete dosla u Minhen, zavrsila gimnaziju tu i otuda to njeno poznavanje jezika.

neko je zaokruzio 3 godine . da li neko od recimo 40 godina stvarno moze da se za 3 godine asimilira u naprimjer grcki ?

Asimiliacija je izraz koji se jako izbegava jer bi to znacilo da te neko prisiljava da izgubis svoj identitet i prihvatis drugi, novi.

Zato se koristi izraz integracija, medjutim to sa savrsenim poznavanjem jezka ( ni asimilacija ni integracija) nema nikakve veze.
Islamski teroristi znaju bolje engleski ili nemacki, francuski od vecine native Engleza, Nemaca ili Francuza pa ne zele da se integrisu, akamoli
asimilisu u drustvo. Uostalom, Jevreji su uvek poznavali nekoliko jezika, ali su ostali Jevreji.

Tvoj je topik besmislen.

Evo, ja ću da asimilujem Ravanu u:

115215.jpg

Ravanicu

Back