milosmalic
Aktivan član
- Poruka
- 1.091
Pozdrav
Imao sam prilike u subotu da odgledam takmičenje u ovoj borilačkoj veštini. Moram priznati da mi se sviđa to što u odnosu na Kyokushinkai koji je poznatiji u Ashihari ima i obaranja ali koliko sam ukapirao samo "reaktivnog". Znači nema vučenja, navlačenja na bacanje ili svlačenja već obaranje može biti samo nastavak protivnikovog napada. Neka me neko ispravi ako grešim.
Evo izveštaja sa fotkama i snimcima borbi.
Imao sam prilike u subotu da odgledam takmičenje u ovoj borilačkoj veštini. Moram priznati da mi se sviđa to što u odnosu na Kyokushinkai koji je poznatiji u Ashihari ima i obaranja ali koliko sam ukapirao samo "reaktivnog". Znači nema vučenja, navlačenja na bacanje ili svlačenja već obaranje može biti samo nastavak protivnikovog napada. Neka me neko ispravi ako grešim.
Evo izveštaja sa fotkama i snimcima borbi.
Takmičenje je održano 2. oktobra 2010 u sali SD Radnički. Borci devojke i momci iz Austrije, Mađarske, Rumunije i Srbije pokazali su izuzetan nivo tehničke i fizičke spremnosti. Izdvojio bih najboljeg borca turnira (na slici) koji bije kao mašina, a posebno starijeg seniora koji je pokazao da je tvrd kao stena (pogledajte video od 1:02) i dobio gromoglasan aplauz publike kada je primao srebrnu medalju.
Izlazak najmlađih vežbača da pozdrave publiku pokazao je da će Ašiharu raditi i nova generacija.
Kompletan tekst slike i video reportaža