Aromantičnost?

Ako nešto ne želim da mi se desi to je to... Da izgubim osećanja. A može se desiti. Zapravo što si sa više osoba prema kojima ništa ne osećaš to otupljuješ.
Pa se treba pričuvati.
Ali sad baš mislim ako je to kod nekoga trajno stanje, zašto je došlo do toga? To je sad više za Psihologiju. Možda defektan odnos sa majkom koja najviše u detinjstvu "uči" dete emocijama?
Прими ме на своје груди.

Ukoliko u tom nekom dobu kada rastemo nemamo osobu sa kojom se baš volimo i razmenjujemo emocije, deluje da je u kasnijem životu to skoro nemoguće prevazići. Poznajem nekoga takvog, sve je praktično glumeo i ja sam to osetila. Ali taj nedostatak emocija se sve više video, njegova nesposobnost da voli i na kraju shvatiš da tu nema više šta da se traži, barem za mene. No, ne sumnjam da može naći sebi sličnu osobu da razmenjuju taj manjak emocija na svoj način:)

Ako nešto ne želim da mi se desi to je to... Da izgubim osećanja. A može se desiti. Zapravo što si sa više osoba prema kojima ništa ne osećaš to otupljuješ.
Pa se treba pričuvati.
Ali sad baš mislim ako je to kod nekoga trajno stanje, zašto je došlo do toga? To je sad više za Psihologiju. Možda defektan odnos sa majkom koja najviše u detinjstvu "uči" dete emocijama?
Meni je vremenom prestalo interesovanje za suprotni pol, nije mi se nista lose desilo, najvise sto mogu je da se napalim na neku zensku...

Ukoliko u tom nekom dobu kada rastemo nemamo osobu sa kojom se baš volimo i razmenjujemo emocije, deluje da je u kasnijem životu to skoro nemoguće prevazići. Poznajem nekoga takvog, sve je praktično glumeo i ja sam to osetila. Ali taj nedostatak emocija se sve više video, njegova nesposobnost da voli i na kraju shvatiš da tu nema više šta da se traži, barem za mene. No, ne sumnjam da može naći sebi sličnu osobu da razmenjuju taj manjak emocija na svoj način:)
Onda verovatno nema potrebu da ista ima sa nekom osobom sem seksa 🤔

Pa u tom konkretnom slučaju on jeste sve adute stavljao na prijateljstvo. REcimo da nađe partnerku koja će isto voleti novac i da zarađuje kao on... Znači da nađe sebi nekog drugara u vidu žene koja će biti ambiciozna na njegov način, da sve to dele i još imaju sex. Dakle, to sa prijateljstvom može biti osnov za vezu. Ali ono što si napisao, nema tu osećanja.

Znači ima, to prijateljstvo. Prijateljstvo + sex. Tako to ide konkretno kod njega, sve to što si opisao do sada.
Ali vrv postoje i takve žene, retke su, ali postoje.. ambiciozne, doživljavaju sve kroz partnerstvo ono ajmo ovo ajmo ono.. nema tu nekih emocija ali može da bude privrženosti te prijateljske
plus dobar sex

Pa ne tumacim engleski, vec srpski naziv.
Covek je iskljucio mogucnost veze u kojoj si zaljubljen(a) u nekoga (znaci vise od obicnog seksa), od mogucnosti da takva veza nema elemente romantike.

Romantika je (na primer) topljenje uz zalazak sunca na moru, i slicno.

Ja nisam romantican ni trunku u tom smislu. Ali i te kako sposoban da ostvarim ljubavnu vezu i osetim privlacnost, koja je mnoogo vise od samog seksa i ciste seksualne privlacnosti. :)

Znači ima, to prijateljstvo. Prijateljstvo + sex. Tako to ide konkretno kod njega, sve to što si opisao do sada.
Ali vrv postoje i takve žene, retke su, ali postoje.. ambiciozne, doživljavaju sve kroz partnerstvo ono ajmo ovo ajmo ono.. nema tu nekih emocija ali može da bude privrženosti te prijateljske
plus dobar sex
Jos ako je i introvertna osoba, vise mu odgovara da bude sam, samo se po neki put nadje za jeba**** 😂

Back