Aromantičnost?

Rising star

Primećen član
Poruka
509
Poznajete li neku osobu u vašoj blizini koja uopšte nema interesovanje za suprotni pol ( pritom nije gej, već nije u stanju da oseti bilo kakvu romantičnu privlačnost prema nekoj osobi)? Treba napomenuti da ove osobe mogu da osete seksualnu privlačnost ali ništa više od toga. Znači nisu u stanju da se zaljube ili da im se svidi partner/ka na neki drugi način a da nije seksualni ili prijateljski? Pod ovim ,,prijateljski" mislim svejedno je kad pricaju sa drugom ili devojkom (ako je muško), ne postoji nikakva ,,hemija" ili kako se to moderno zove 😁

Poslednja izmena:
Poznajete li neku osobu u vašoj blizini koja uopšte nema interesovanje za suprotni pol ( pritom nije gej, već nije u stanju da oseti bilo kakvu romantičnu privlačnost prema nekoj osobi)? Treba napomenuti da ove osobe mogu da osete seksualnu privlačnost ali ništa više od toga. Znači nisu u stanju da se zaljube ili da im se svidi partner/ka na neki drugi način a da nije seksualni ili prijateljski? Pod ovim ,,prijateljski" mislim svejedno je kad pricaju sa drugom ili devojkom (ako je muško), ne postoji nikakva ,,hemija" ili kako se to moderno zove 😁

Код мене је уназад годину дана била таква нека фаза, рецимо емотивна безосећајност, да је тако назовем. Немам ни најмањи проблем да освојим жену са којом изађем, али у себи не осећам ништа, равна линија. Срећом, завршило се и то.

Zasto poistovecujes romantiku sa privlacnoscu? Romantika nema apsolutno nikakve veze sa tim.

Ima takvih, znam jednu koja je "izgubila volju za sex" posle operacije raka dojke.
U stvari, stidi se što sad umesto jedne bradavice ima ožiljak.
Ja joj rekao da mogu da je zveknem zguza ako joj je tako milije, nije decidirano rekla da neće.

poznajem ali mi je kolega i baš mi je dobar drug pa sam ga prihvatila tako i
nisam ga nikada analizirala,
njegov život njegova stvar
mislim da je imao interesovanje jednom ali ona zivi u drugom gradu pa se ugasilo samo od sebe
posvetio je svoj zivot pravljenju stvari, interesuju ga mašine i veoma se dobro snalazi u sastavljanju i popravkama
mislim da ne postoji stvar koju nije u stanju da napravi rukama, veoma produktivan tip.
sjajan tip.
e sad što nema ženu…
pa niko nije savršen:heart:

Ima takvih, znam jednu koja je "izgubila volju za sex" posle operacije raka dojke.
U stvari, stidi se što sad umesto jedne bradavice ima ožiljak.
Ja joj rekao da mogu da je zveknem zguza ako joj je tako milije, nije decidirano rekla da neće.
odličan predlog da se premosti neprijatnost zbog izgleda.
naročito ovaj izraz zveknuti otpozadi nekako uliva poverenje haha golube nasmeja me

Ako nešto ne želim da mi se desi to je to... Da izgubim osećanja. A može se desiti. Zapravo što si sa više osoba prema kojima ništa ne osećaš to otupljuješ.
Pa se treba pričuvati.
Ali sad baš mislim ako je to kod nekoga trajno stanje, zašto je došlo do toga? To je sad više za Psihologiju. Možda defektan odnos sa majkom koja najviše u detinjstvu "uči" dete emocijama?

Back