Aroma svinjetine

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.410
Neko voli svinjetinu bez arome, samo meso i ono kako meso ima ukus i aromu , zavisno od termicke obrade
Ali juce mi kaze tip da bas voli kad malo rezko , kad se oseca ona aroma slanine , a obicno je u slanini kod svinjetine..., kao kad je sveze zaklana svinja..

A postoji i treca varijanta, a to je aroma svinjetine, koja je jaka, ,ureze se u mozak, ,i iz mesa i iz slanine, ali ne znam kad je ima a kad nema....ali znam da negde ima bas jak i miris i aromu i ukus...ali mogu i to da jedem, samo udara malo...
Nekad i dobro dodje uz grasak i sosove i pire i svasta nesto...

Neko voli svinjetinu bez arome, samo meso i ono kako meso ima ukus i aromu , zavisno od termicke obrade
Ali juce mi kaze tip da bas voli kad malo rezko , kad se oseca ona aroma slanine , a obicno je u slanini kod svinjetine..., kao kad je sveze zaklana svinja..

A postoji i treca varijanta, a to je aroma svinjetine, koja je jaka, ,ureze se u mozak, ,i iz mesa i iz slanine, ali ne znam kad je ima a kad nema....ali znam da negde ima bas jak i miris i aromu i ukus...ali mogu i to da jedem, samo udara malo...
Nekad i dobro dodje uz grasak i sosove i pire i svasta nesto...
I ja volim svinjetinu kod koje se oseća meso. Zato ne volim kad dođem na neke večere gde domaćin stavi previše začina. To mi je uvek izgledalo kao varanje, kad meso nije sveže da se malo potisne njegov miris

Aroma može postojati samo na starm autohtonim rasama kao i onim starijim rasama posle ww2 što imaju usi kao radare .
Ostalo su smrad , samo meso puno vode bez
klasičnih masnoća , gmo svinje ko zna sa čim ukrstene.
Pečenje kao konci koji zapadaju za zube , ako se peče u rerni 2/3 nestane, prsuta kao krpa , slaninu ako pržiš zasmrdi cela kuća

Aroma može postojati samo na starm autohtonim rasama kao i onim starijim rasama posle ww2 što imaju usi kao radare
Ja sam uzimao prasiće moravke od lika iz mog kraja kad sam hteo da okrenem nešto na ražnju. Malo ima više masti nego ove moderne sorte ali zato je ukusno prste sa poližeš :D
.
Ostalo su smrad , samo meso puno vode bez
klasičnih masnoća , gmo svinje ko zna sa čim ukrstene.
Nema kod nas gmo svinja, ove nove sorte su samo selekcionisane da daju što više mesa i što brže da porastu. Stvar je što se hrane koncentratima gde je glavna komponenta soja koja može da bude i gmo. I ostala sranjja iz koncentrata daju loš ukus mesu.
Pečenje kao konci koji zapadaju za zube , ako se peče u rerni 2/3 nestane, prsuta kao krpa , slaninu ako pržiš zasmrdi cela kuća
Brzo rastu na koncentratima i nakupljaju vodu u mišićima, zbijene su u tovilištima ne kreću se itd.

Back