Armadillidiidae/pill bug... Pomotj!!!

Vinsentija

Početnik
Poruka
5
U kupatilu su mi se pojavile ove odvratne crne ljigave bube. :besna: Pokushala sam da pronadjem nachin da ih potpuno istrebim ali bez uspeha. Za sada mi raid za mrave i ostale insekte pomazhe, ali vetj posle dva dana prskanja one se ponovo pojave zhive. Muka mi je vishe se tripovati kad tje mi upasti u kosu ili odetju...

Ochigledno je da ih privlachi vlaga.

Na wikipediji sam nashla kako se zovu struchno i na engleskom... Ima li neki domatji naziv za njih i kako ih istrebiti?

http://en.wikipedia.org/wiki/Armadillidiidae

Mokrice- Oniscus Osselus!
One ne lete, ja to imam u basti u cvecu koliko oces!
U enciklopediji bilja sam procitala savet da se njih treba resiti tako sto uzmes jedan krompir i izbusis rupe u njemu, drzis par dana dok one ne pocnu da jedu i ne udju i bacis!
Ja sam to primenjivala al im je lepse da mi jedu korenje od cveca!:evil:

U kupatilu su mi se pojavile ove odvratne crne ljigave bube. :besna: Pokushala sam da pronadjem nachin da ih potpuno istrebim ali bez uspeha. Za sada mi raid za mrave i ostale insekte pomazhe, ali vetj posle dva dana prskanja one se ponovo pojave zhive. Muka mi je vishe se tripovati kad tje mi upasti u kosu ili odetju...

Ochigledno je da ih privlachi vlaga.

Na wikipediji sam nashla kako se zovu struchno i na engleskom... Ima li neki domatji naziv za njih i kako ih istrebiti?

http://en.wikipedia.org/wiki/Armadillidiidae

Jao uzasa:sad2::sad2::sad2: Pozovi deratizaciju, hitno.

pa bolje te buba-loptice nego buba rusi ....bljak
cela zgrada moja je puna rusa,ali mi od kada imamo psa,kod nas nema buba....i ja pojma nemam kako,ali ne bunim se :D
dok nismo unu uzeli,nisam mogla fioku u kuhinji da otvorim a da njih 50 ne izleti napolje...ffuuuj...
a sada....nema ni jedne jedine...... :vatromet:

pa bolje te buba-loptice nego buba rusi ....bljak
cela zgrada moja je puna rusa,ali mi od kada imamo psa,kod nas nema buba....i ja pojma nemam kako,ali ne bunim se :D
dok nismo unu uzeli,nisam mogla fioku u kuhinji da otvorim a da njih 50 ne izleti napolje...ffuuuj...
a sada....nema ni jedne jedine...... :vatromet:

Pa kad ne hraniš psa redovno,on mora sam da se dohranjuje bubama.:mrgreen:

Back