sumnjivo lice
Buduća legenda
- Poruka
- 44.833
Као неке задушне бабе: рекла казала!Ако неко има лично искуство с' поменутим господином нека изнесе. Све остало је теоретисање и филозофирање, ал' се онда то нагласи па је прихватљиво као тако.
Шта би по твојој дефиницији био криминалац?
По мени је то сваки онај који живи на рачун другога без обзира да ли за то користи оружје или оловку. Из овога произилази да су сви официри бивше ЈНА криминалци (осим малог промила). Опредељењем за часни војни позив су добијали (у односу на раднике ствараоце нове вредности) статус повлашћених као нпр.: брже до стана (већег), боље просечне плате (а затим пензије), бенефициран радни стаж (добар део), јефтина летовалишта и зимовалишта, квалитетнију здравствену заштиту... За узврат је требало да, у случају потребе, дају свој живот за народ. Обзиром да велика већина то није урадила могу слободно да их назовем криминалцима и то може врло лако и да се израчуна.
Da su odnoslili stvari za njegov racun sleperima iz Zvornika, u periodu do Zvornik Kule, odnosili su svakodnevno.Vidjeno, o`s verovati neces bas me briga.Za ostalo ne znam, nisam video.
Razlikujem vecinu njegovih momaka iz Tigrova koji su srcem dosli kod njega od ostalih,svuda je bilo kukolja.Komandni kadar mi je druga prica.
Da je heroj nije,nije vukao na terenu.Vecina njegovih momaka je druga prica.
Da li bi stekao "ratnicku slavu"da nije imao pozrtvovane momke?,sigurno ne.
Koliko su stvarno bili jaki treba suditi po tome sa kojim jedinicama sa druge strane su se sukobili,znaci diskutabilno.
Da je sprecio pad Banja Luke kako narod voli da prica je smesno i pomisliti.
Da li je uspesna ratna akcija ciscenje Bijeljine?,sama pomisao na to tera na povracanje.
Istako se u periodu kad je sa jedinicom mogao da drzi neki polozaj od tacke A do tacke B,kad je vojska bila totalno u qrcu, ali ipak je mogla da mu pruzi artiljerijsku podrsku.To vreme je trazilo neke kvazi heroje.Kao i sve paravojne jedinice kalibra 200-300 boraca moze se istaci samo sa dosta slabijim neprijateljem na drugoj strani.Sa prvom jacom profi jedinicom na drugoj strani si cista pusiona.
Za sve njegove ratne"uspehe" zasluzni su Tigrovi,sigurno ne Arkan.Niti je vojnicki skolovan da osmislí neku akciju,niti ce ici ispred momaka.Siguran sam da nije znao kartu pravilno procitati.
Da je krao, krao je verovatno sakom i kapom.Svi su krali,neko manje neko vise.Panduri iz PJP su sa Kosova vukli komplete geodora,sivace masine(vidjeno),...da kazem cigani,bila bi uvreda za cigane.
Da je isplivao u neko ludo vreme,tad je samo los a poslusan "tati"mogao da ispliva.Pametni ili su naivno ginuli verujuci da ce svojim pozrtvovanjem poboljsati polozaj jedinice, i stanja na terenu neshvatajuci da je "tata"unapred sve prodao,ili su napustali Srbiju.
Arkan sigurno nije bio pozrtvovan,ali da je bio pametan za sebe,bio je
Poslednja izmena: