Arkan

Da li smatrate Arkana herojem?

• Da

glasova: 25 32,5%
  • Ne

glasova: 52 67,5%

• Ukupno glasova
    77
  • Anketa je zatvorena .
ja razumem sta vi pricate i koji su vasi stavovi...sve je to ok...
poenta je samo u jednoj stvari, a to je sledece...po mom misljenju, Heroj (sa velikim H), mora da bude u potpunosti moralno i eticki ispravan. Nema tu izleta 'na drugu stranu'.....to je sve sto imam da kazem....

Хероји без мане не постоје,нити су постојали.После смрти се направи мит и човек постане херој.Вероватно си много читао Робина Худа.:confused:

misoni:
Хероји без мане не постоје,нити су постојали.После смрти се направи мит и човек постане херој.Вероватно си много читао Робина Худа.:confused:

postoje....obicni ljudi koji su uradili upravo ono za svoju zemlju i svoj narod sto se smatraj herojskim cinom....
naveo sam pilote poginule u bombardovanju, koji su uzleteli a odlicno su znali koje su im sanse....

Тешко да бих икада могао Аркана да повежем с појмом хероја. Целог живота сам слушао и читао о њему само као о криминалцу, који је лежао по западним затворима, а када је коначно стигао поново у Србију, потерница интерпола је била расписана у свим земљама. Човек буквално није могао да мрдне из Југге.

Lacibg:
Тешко да бих икада могао Аркана да повежем с појмом хероја. Целог живота сам слушао и читао о њему само као о криминалцу, који је лежао по западним затворима, а када је коначно стигао поново у Србију, потерница интерпола је била расписана у свим земљама. Човек буквално није могао да мрдне из Југге.

zar je onda cudno sto nas zapad smatra za budale, kada likove sa interpol top10 liste racunamo za heroje?
i zar je onda cudno da taj zapad hapsi i proteruje nase ljude?

A i ti Ober sad lupetash na angro...kave to blage veze ima?
Arkan jeste bio krimos ali taj rezon je fashistichki.Znachi ako je on bio lopov po tebi to opravdava isti tretman spram bilo koga ko je odavde.Gluposti.

ne opravdava, nisam to rekao, rekao sam (u drugoj temi) da oni uopste nece da se zanimaju sa tim stvarima i da trose pare na istrazivanje ko je krsh, a ko nije.....
njima je 10x lakse sve da isteraju i dovidjenja....

UofC:
Ma LDP-ovci brate! Uvjek ce oni naci izgovor da se izvuku! :lol:
Eto sad mu smeta sto je imao 9 godina...Ne trebas biti Herkules da povuces kanap na haubici... :twisted:
Kao prvo ja nisam LDP-ovac.Kao drugo,a jel si ti ratovao kad se tako qurchish?Lako je prichati"ja bi ratovao,bla,bla,bla..."i to iz fotelje pred kompom.A ovo za decu nadam se da si se shalio....bio jednom jedan chika koji je isto tako uzimao decu za vojsku kad mu ponestalo starijih za front...

Enfroz2891.:
Kao prvo ja nisam LDP-ovac.Kao drugo,a jel si ti ratovao kad se tako qurchish?Lako je prichati"ja bi ratovao,bla,bla,bla..."i to iz fotelje pred kompom.A ovo za decu nadam se da si se shalio....bio jednom jedan chika koji je isto tako uzimao decu za vojsku kad mu ponestalo starijih za front...

Chilaj malo! Zajebavao sam se...A jeste vi liberali neki cudni ljudi. Ne moze se covjek ni nasaliti sa vama. :lol: Ne nisam ni ja ratovao (premlad kao i ti) medjutim odrastao sam u ratu i silom prilika prosao kroz takve stvari kao sto je kada po tebi tuku VBR-ovi i haubice...Dakle ne govorim na pamet.

Obersturmfuehrer:
poenta je samo u jednoj stvari, a to je sledece...po mom misljenju, Heroj (sa velikim H), mora da bude u potpunosti moralno i eticki ispravan. Nema tu izleta 'na drugu stranu'.....to je sve sto imam da kazem....

Takvih heroja kakvim ih ti zamisljas skoro i nema (jedini kojeg se mogu sjetiti je Zivojin Misic, mada bi i on vjerovatno drugacije postupao da je vidio sta su Hrvati radili po Srbiji tokom okupacije 1915-1918 ). Inace imamo razlicitu definiciju heroja, tako da si mozda u prvobitnom pitanju trebao formulisati znacenje heroja...

Obersturmfuehrer:

Koliko takvih ljudi znas, a da ne pricamo o herojima?

Mislim, realno gledajuci i sa danasnje distance, za koga ZAISTA mozemo reci da je bio heroj ( a da je bio i moralno i eticki i na svaki nacin ispravan)?

MAXIMUS !:
Ма сви ти људи из специјалних операција су олош и плаћеници,не ратују они ни за кога осима за новац и своје интересе,више су они стрељали Срба него сви Српски непријатељи заједно.

Hmm, da li ZATO nasi vrli vlastodrsci toliko insistiraju na "profi" vojsci? ;)

Back