Аркан и остали злочинци!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sumnjivo lice:
Kad smo se god "krili" iz Rusa dobili smo debelu cigaru da ispusimo.Mi smo jednostavno glup narod koji ne kapira da je ekonomija jaca od oruzja.Da je Srbija tih godina presla iz komunizma u liberalni kapitalizam mogli bi svi da nam duvaju.Naj vise nas ima ,imamo realtivno dobro trziste u tad siromasnoj Jugoistocnij Evropi,raj za investiranje u jeftinu radnu snagu.Ali umesto da shvatimo da samo ako smo ekonomski jaki stvoricemo jaku Srbiji mi prepustamo investitore Madjarima,Cesima i dr.
I to sve zato sto Milosevic neda vlast,i zato sto verujemo dace nam Rusi neko tajnno oruzje.Iskoriste nas Englezi cetrdeset i prve.Kasnije Jeljcin da dobije nekoliko milijardi kredite ako nas isk.ra oko Kosova.I uvek nas nepotrebno puno pogine.Hebali nas Rusi, sirotinja veca od nas.Da nije tako nebi Ruskinje preplavile evropi kresuci se za par evra.

То тако мали перица замишља политку...

Није се Милошевић надао помоћи Русима зато што им је веровао већ зато што није имао никога другог. А катаклизма српства је и активирана тада зато што у том тренутку нисмо имали коме да се окренемо.
О каквим ти инвестицијама машташ у земљи која се распада и у којој букти грађански рат?

untouchable:
То тако мали перица замишља политку...

Није се Милошевић надао помоћи Русима зато што им је веровао већ зато што није имао никога другог. А катаклизма српства је и активирана тада зато што у том тренутку нисмо имали коме да се окренемо.
О каквим ти инвестицијама машташ у земљи која се распада и у којој букти грађански рат?
cetiri do pet godina pre nego sto je pocela pucnjava svima je boli jasno da je Jugoslovenski model socijalisticke ekonomije mrtva.Primer je opstina Indjija koja je prva zapocela u SFRJ model malih privatnih preduzeca.Kad je SFRJ prestala da prima povoljne kredite od USA i doslo vreme njihovog naplacivanja svi su se dohvatili nacionalizma. Madjarska je do tada bila pod komunistima,Bugari,Rumuni,..Samo su Madjari dobili do sada preko deset milijardi direktnih investicije.Velika speditorska firma Willy Betz sa preko hiljadu kamiona umesto u Srbiju odlazi u Bugarsku,desetine i desetine takvih primera.Sta mislis gde bi pre stranac ulozio pare u koliko toliko razvijenu SFRj sa preko dvadeset miliona ljudi ili u jedni Madjarsku i Bugarsku bez ikakve infra strukture?!Ti ni sopstvenu zenu ne mozes da zadrzis ako ona to nece pa kako mislis Republike.Da je svima cilj bio Ekonomija rata ne bi ni bilo.Boli mene sta si ti ako imam solidan posao.Amerika je na pocetku raspada bila za SFRJ,ali kad su videli sta se desava digli su ruke od nas.
I tu opet dolazimo do sustine,da je vlast u Srbiji htela ekonomiju mogli smo se razici sa ostalima po modelu konfederacije kako je u pocetku i predlagano pa kasnije totalni razlaz.Sad bi bili svi u EU i isli bi bez pasosa u Hrvatsku ili Sloveniju.Da ne govorim za Nemacku,Englesku,..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back