Aritmija

Teodorajelena

Početnik
Poruka
15
Dobro veče,nova sam na forumu Krstarica,na ovoj stranici sam čitala problem članice koja je imala tegobe sa aritmijom i pila flekanid lek.Interesuje me njeno iskustvo posle šest meseci sa ovom terapijom,da li joj je flekanid pomogao ili je izazvao drugi oblik aritmije.Pitam iz razloga jer i ja godinu dana pijem flekanid 2×100 ,konkor lek 2×2,5 i vivace lek,sad posle godinu dana opet ponekad osetim ekstrasistole,mislila sam da se preskakanja neće ponavljati ali...imam priraslice na srčanoj maramici koje su se prilepile na plućnu maramicu,moj kardiolog misli da mi to izaziva extrasistole.Zaboravila sam da napišem da imam 45 godina i da ne vodim najzdraviji život .Molim vas ako neko ima iskustvo slično mom volela bih da mi odgovori da li je možda lekar zamenio flekanid nekim drugim antiaritmikom ili je nastavio da živi sa aritmijom ne menjajući flekanid.Izvinjavam se ako sam konfuzno pisala.

A sto uzimas toliko lekova, dovoljan bi ti bio samo jedan betabloker
da bi se osecala sigurnijom. Ili imas i visok krvni pritisak?
Imala sam 13000 preskoka u paru kad sam nosila holtel,tada sam samo beta blokator pila ,i pored te terapije sam imala preskoke,zbog nepravilnog srčanog ritma počinje pritisak da mi skače ,tada drhtim osećam strahovitu hladnoću.Išla sam kod dr Mujovića u kliničkom centru u Beogradu,on mi je povećao flekanid na 2×100 jer sam prethodno pila 2×50,od tada je prošlo šest meseci i sve je do skoro bilo u redu ,pre nekoliko dana su opet počeli preskoci,brine me zbog čega terapiju redovno koristim.

Imala sam 13000 preskoka u paru kad sam nosila holtel,tada sam samo beta blokator pila ,i pored te terapije sam imala preskoke,zbog nepravilnog srčanog ritma počinje pritisak da mi skače ,tada drhtim osećam strahovitu hladnoću.Išla sam kod dr Mujovića u kliničkom centru u Beogradu,on mi je povećao flekanid na 2×100 jer sam prethodno pila 2×50,od tada je prošlo šest meseci i sve je do skoro bilo u redu ,pre nekoliko dana su opet počeli preskoci,brine me zbog čega terapiju redovno koristim.
Ja bih za sebe mogla reci da i ja patim od te aritmije, ali sam se
nekako uvezbala, disciplinovala da to ne uzimam za ozbiljno ( uzimam
jednom dnevno najnizu dozu betablokera iako mi je kardiolog rekao da ne moram, ali se tako sigurnije osecam)), ali svaki covek svoje neke
probleme drugacije vidi, dozivljava. Ja bih ti savetovala da jedno vreme,
cisto da probas, uzimas samo betabloker.

Ne bih se usudila,jer dok sam pila samo presolol(beta blokator)često sam imala aritmiju i vrlo često bila u urgentnom😀,a živim oko 40 kilometara od grada,uglavnom je to bilo u toku noći.Zaboravila sam da napišem da sam holter nosila i kad mi je dr povećao flekanid ,tada je bilo samo 7 preskoka,ne znam da li flekanid može da izazove drugu vrstu aritmije,mada do skoro je sve bilo u redu.U svakom slučaju hvala na odgovoru,možda će se javiti neko ko ima iskustvo sa antiaritmicima.🙂

Imam Aritmiju od 2005'-6 godine.Bio kod Interniste i prepisala mi Concor od 5 mg jutri na prazan stomak.Posle sam Dobijao od svog izabranog lekara Bisoprolol pa Tansec.U stvari to su isti lekovi,samo drugi proizvodjač.Kako je jedan po jedan silazio sa liste da se kupi na recept,tako mi je doktor menjao te koji su na listi.Dugo godina,sigurno 10,nije bilo problema.Medjutim pocelo je da mi se desava da gubim kontrolu nad telom i da osecam kako srce usporeno radi,hladno telo komplet,hladan znoj i nemoć.To je u poslednje vreme izašlo na 2-3 puta godisnje.I to obično u jesen i proleće kada su velike promene vremena.Dešavalo se više puta da su me vodili i na infuziju,ali nisam isao kod lekara zbog ove korone.Mene kad uhvati taj problem sa usporenim radom srca,imam osećaj kao da propadam u neku dubinu.Ne osecam nšta,ne vidim ništa,samo čujem graju oko sebe i neke reči i razumem.Moram se nakaniti i otići kod privatnika da vidim šta će mi reći.

Najbolje bi bilo da posetite lekara,na žalost moramo svi privatno da obavljamo preglede , jer otići kod lekara u bolnicu je misaona imenica,privatne usluge su preskupe pa valjda zato i dočekamo da bolest uzme maha ,nemamo mogućnosti da čim se prvi simptomi pojave uradimo sve pretrage...Čitala sam da se kod starijih ljudi javlja usporen rad srca,možda će se javiti neko ko ima problem sličan Vašem,kod mene je dugo godina bila prisutna tahikardija sa normalnim krvnim pritiskom,i tada sam isto imala priraslice na plućnoj i srčanoj maramici ali je godinama bolest uznapredovala,sada imam i ventrikularnu aritmiju.Neki razlog postoji zbog čega Vam se to javlja,samo treba ispitati.Sa srećom!

Dobro veče,nova sam na forumu Krstarica,na ovoj stranici sam čitala problem članice koja je imala tegobe sa aritmijom i pila flekanid lek.
поздрав, може пар подпитања,
колико си
1) тешка,
2) висока,
3) да ли једеш месне прерашевине (саламе, паштете...),
4) да ли једеш кексеве?
5) да ли пушиш
6) да ли живиш у згради
7) који посао обављаш
8) да ли си физички активна?
9) колико мобилних телефона имаш?

Teška72kg,visoka176cm,živim na selu ,jedem paštete i mesne preradjevine,nisam fizički baš najaktivnija,nekad sam šetala po tri kilometra brzog hoda obavezno svaki dan,pušim,imam jedan mobilni telefon,ne koristim mnogo telefon,valjda.

Najbolje bi bilo da posetite lekara,na žalost moramo svi privatno da obavljamo preglede , jer otići kod lekara u bolnicu je misaona imenica,privatne usluge su preskupe pa valjda zato i dočekamo da bolest uzme maha ,nemamo mogućnosti da čim se prvi simptomi pojave uradimo sve pretrage...Čitala sam da se kod starijih ljudi javlja usporen rad srca,možda će se javiti neko ko ima problem sličan Vašem,kod mene je dugo godina bila prisutna tahikardija sa normalnim krvnim pritiskom,i tada sam isto imala priraslice na plućnoj i srčanoj maramici ali je godinama bolest uznapredovala,sada imam i ventrikularnu aritmiju.Neki razlog postoji zbog čega Vam se to javlja,samo treba ispitati.Sa srećom!
Meni je gornji pritisak bio skoro u normali,ali srcani(donji) isao do 130,zbači mnogo puta je bio 150/130 i mnogo puta nisu uspevali da mi izmere pritisak.

Forumas Jolemisa, za razliku od tebe, tesko hoda, a lekara se naposecivao za ceo svoj zivot :(
Ti uzimaj te lekove koje ti je lekar prepisao, ali nemoj da budes
lenja, hodaj ( dal brzo, dal polako nema veze) svakog jutra
jedan sat. I ja imam aritmije, ali ja vec godinama ujutru hodam
jedan sat ( sa psom) i posle tog hodanja celog sam dana zivahna,
zdrava i odlicno se osecam.

To sa hranom i sama znas da nije dobro, a posto kako sama kazes
zivis na selu, uzgajaj bre neko povrce, ne budi lenja, pocni sebi
da pravis zdravu hranu, to nije skupo, tu ne moras da ides u neke
radnje zdrave hrane i da kupujes egzoticne semenke ili
indijske orahe.

Neki razlog postoji zbog čega Vam se to javlja,samo treba ispitati.Sa srećom!
Moje je misljenje da se mi svi pouzdamo u lekare i kese sa lekovima
u nadi da ce nam to pomoci i resiti nam sve moguce probleme, od srca
do mozga. Ne, nazalost nije tako, odlasci kod lekara nece nam mnogo
pomoci jer ce lekar samo da menja lekove i opet smo na istom gde
smo bili i pre odlaska.

Covek mora i sam da razmislja o tome sta mu smeta, sta bi trebalo
da promeni u svojoj svakodnevnici, a nikako da se pouzda u
lekove i farmaciju, i ceste odlaske u bolnicu ili privatno kod kardiologa.

Mislim da niste u pravu što se tiče lekova ,lekara,odlaska privatno kod kardiologa.Privatno moram da idem jer prvi slobodan termin u bolnici je za nekoliko meseci.Slažem se da životne navike utiče na zdravlje čoveka,ali neke životne okolnosti ,koje itekako utiču na zdravlje,čovek ne može da menja,mislim konkretno na stres.Što se tiče ishrane ,nisam lenja,naravno da imam domaće povrće skoro svo,domaća jaja ,meso.Moja jedina lenjost je šetnja,ne šetam više tri kilometraujednačenim hodom, jer se našetam po dvorištu,u kući služim nas šestoro,tako da se umorim kao pas.Svoje zdravlje sam poremetila stresom(to su te životne okolnosti na koje nisam mogla da utičem)i visokom temperaturom koja mi je napravila izliv na srcu i stvorila niz deformiteta.Ne bih volela da se sad javi neko ko je protiv odlaska kod doktora u privatnoj praksi,jer sam potkovana lošim iskustvom sa državnim lekarima.

Mislim da niste u pravu što se tiče lekova ,lekara,odlaska privatno kod kardiologa.Privatno moram da idem jer prvi slobodan termin u bolnici je za nekoliko meseci.Slažem se da životne navike utiče na zdravlje čoveka,ali neke životne okolnosti ,koje itekako utiču na zdravlje,čovek ne može da menja,mislim konkretno na stres.Što se tiče ishrane ,nisam lenja,naravno da imam domaće povrće skoro svo,domaća jaja ,meso.Moja jedina lenjost je šetnja,ne šetam više tri kilometraujednačenim hodom, jer se našetam po dvorištu,u kući služim nas šestoro,tako da se umorim kao pas.Svoje zdravlje sam poremetila stresom(to su te životne okolnosti na koje nisam mogla da utičem)i visokom temperaturom koja mi je napravila izliv na srcu i stvorila niz deformiteta.Ne bih volela da se sad javi neko ko je protiv odlaska kod doktora u privatnoj praksi,jer sam potkovana lošim iskustvom sa državnim lekarima.
Ma ko ce da se javi i da ti savetuje da ne ides kod privatnog lekara
nego nema svaki covek finansijske mogucnosti da placa te skupe
preglede, usput i laboratorijske nalaze.
Ja mislim da hrana i ne utice toliko na te tegobe, ti nisi debela,
nemas dijabetis, konkretno za puls ne bi bilo lose da uvedes ponovo
to hodanje od 3 km.

Ma ko ce da se javi i da ti savetuje da ne ides kod privatnog lekara
nego nema svaki covek finansijske mogucnosti da placa te skupe
preglede, usput i laboratorijske nalaze.
Ja mislim da hrana i ne utice toliko na te tegobe, ti nisi debela,
nemas dijabetis, konkretno za puls ne bi bilo lose da uvedes ponovo
to hodanje od 3 km.
Da🙂

Teška72kg,visoka176cm,živim na selu ,jedem paštete i mesne preradjevine,nisam fizički baš najaktivnija,nekad sam šetala po tri kilometra brzog hoda obavezno svaki dan,pušim,imam jedan mobilni telefon,ne koristim mnogo telefon,valjda.
хвала за одговоре... по мени проблем ти је у нездравој исхрани.
у принципу ако ти вреди савет: једи само оно што сама узгајаш, ако једеш месо једи своје кокошке, свиње...
поједини адитиви у месним прерађевинама узрокују подизање притиска и откуцаја срца... јер стављају неке врсте дроге, навлаче те, да би опет купила.
погледај 5-10 минута пошто поједеш те прерађевине у огледало да ли су ти зенице велике?

пс. избаци уље комплетно из живота (диже притисак и срце) и користи свињску маст.

Ove uzasne promene vremena su ubistvene za rad srca i poremecaje.Na to ne mozemo uticati,ali ipak treba otici kod leoara bar za savet.Meni mirovanje odgovara,ali kod mene je duga stvar.Imam povredjenu kicmu i sto se manje krecem,manje boli i odmah bolje utice i na rad srca i pritisak.Kod t3be je drugacije stanje.Malo je ljudi sa istim kardiovaskularnim problemima.Mnogo je uzroka za taj problem.

заборавих, још једну ствар а то је со.
немој тузланску нити камене.. нађи негде,
ја сам нашао морску со - она је веће гранулације, и мораћеш је млети,
у ту тузланску трпају нешто што исто диже притисак

заборавих, још једну ствар а то је со.
немој тузланску нити камене.. нађи негде,
ја сам нашао морску со - она је веће гранулације, и мораћеш је млети,
у ту тузланску трпају нешто што исто диже притисак
Hvala,nisam znala za so,nekad sam baš jela preslano,mada i sad volim so ali se suzdržavam.

Ove uzasne promene vremena su ubistvene za rad srca i poremecaje.Na to ne mozemo uticati,ali ipak treba otici kod leoara bar za savet.Meni mirovanje odgovara,ali kod mene je duga stvar.Imam povredjenu kicmu i sto se manje krecem,manje boli i odmah bolje utice i na rad srca i pritisak.Kod t3be je drugacije stanje.Malo je ljudi sa istim kardiovaskularnim problemima.Mnogo je uzroka za taj problem.
I meni smeta kad se premorim,ili kad malo spavam,ali najviše kad sam premorena.

хвала за одговоре... по мени проблем ти је у нездравој исхрани.
у принципу ако ти вреди савет: једи само оно што сама узгајаш, ако једеш месо једи своје кокошке, свиње...
поједини адитиви у месним прерађевинама узрокују подизање притиска и откуцаја срца... јер стављају неке врсте дроге, навлаче те, да би опет купила.
погледај 5-10 минута пошто поједеш те прерађевине у огледало да ли су ти зенице велике?

пс. избаци уље комплетно из живота (диже притисак и срце) и користи свињску маст.
Samo svinjsku domaću koristim,maslinovo u salate.Hvala za svaki savet.

Svaki premor i dovodi do promene rada srca,ali mi ne mozemo da biramo mnogo.Vodimo racuna jedno vreme i onda nas izbaci besto iz koloseka,a nismo ni svesni dok ne stigne muka i problem.
Da,kad sam zdrava ja letim ne razmišljam niočemu,radim i što smem i što ne smem i ne bude mi ništa ,a nekad ne mogu kosu da ifeniram počnu preskoci,toliko snažni da se uspaničim,valjda od te panike mi bude još gore,onda sledi visok pritisak.Ali opet kažem mene je flekanid spasio,sad u poslednje vreme opet je počelo ,zbog toga se ja brinem,brinem da li flekanid izazvao neku drugu aritmiju...

Back