aritmija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 445101

zmajka
Poruka
45.745
da li neko ima iskustva sa lečenjem srčane aritmije? vučem problem već 4 meseca, toliko i pijem beta blokator, od pre 10 dana i antiaritmik.. situacija se ne popravlja, juče mi je povećana doza lekova, a dr mi govori da sve to nije ništa ozbiljno
postoji li nešto što mogu da uradim da bi mi bilo bolje osim što čekam da me lekovi ili izleče ili ubiju?
takodje ako neko ima preporuku za dobrog kardiologa u Bg, značilo bi mi, potražila bih možda ipak još jedno mišljenje

Ne pij kafu ili smanji na 1 dnevno koristi čaj od Aronije i Kamolice redovno, tuširaj se često mlakom vodom i pij voćne sokove dugo šetaj.
kafu i pijem jednu dnevno, to znam da mi smeta, hranim se relativno zdravo, jedino što zaista slabo šetam
rečeno mi je da se ne zamaram previše, tako da ne znam gde je granica, koliko bi trebalo da šetam i kako da znam šta je previše

Ja sam i kevu terao da seta a nakupilo joj se svega godinama od nekretanja,mene sad desni kuk boli prvi put u zivotu,krenem uzbrdo 100m da riknem od nekretanja,bio bolestan pa samo od toga sve boli,mora da se razgibava i krece polako u kondiciju,ljudima lekari striktno zabrane sportove a bajsem se preporode,nikom ne kazu da pliva zlotvori

da li neko ima iskustva sa lečenjem srčane aritmije? vučem problem već 4 meseca, toliko i pijem beta blokator, od pre 10 dana i antiaritmik.. situacija se ne popravlja, juče mi je povećana doza lekova, a dr mi govori da sve to nije ništa ozbiljno
postoji li nešto što mogu da uradim da bi mi bilo bolje osim što čekam da me lekovi ili izleče ili ubiju?
takodje ako neko ima preporuku za dobrog kardiologa u Bg, značilo bi mi, potražila bih možda ipak još jedno mišljenje
O kojij aritmiji se radi? Kardiologa poslacu ti na pp.

Tebi je potreban prvo Internista i prava dijagnoza.Aritmija dolazi od mnogo raznih stvari.

Која је врста аритмије у питању?

Ако су честе екстрасистоле, онда је то заиста безопасно, и требало би то лако ублажити и одстранити.

Потребно је открити узрок аритмијама. Ултразвук би много тога показао. Код мене је разлог био велики број прираслица срчане марамице за срце, што му повремено смета устаљеном ритму рада. Са годинама, и смањењем килаже то је сведено на случајну појаву.

Моја жене је у једном периоду имала интензивне аритмије, до тога да јој срце испадне из ритма, тада би јој се пулс преполовио и био савршен. Када то приметим, одмах у хитну помоћ, ставе је на инфузију и дају кисеоник, и после тога идемо кући и све је у реду. То се поновило више пута, и хвала Богу, већ више година јој се не дешава. Од лекова није добила ништа посебно, јер редовно посећује лекаре и у извештајима није било ничег алармантног.

Значи, код кардиолога. Колико знам у Бг постоји клиника која се бави само проблемима који су као твоји.

Idi privatno negde i to je to.
inace ok je blokator - propranolom ali treba uzimati male doze, cetvrtina dva putra dnevno
koji blokator pijes i koju dozu?
A aaritmija moze i ako se zeludac digne... pa ga treba spustati...
Inace trebas biti strpljiva procice vremenom, blokatori pomazu...

e ovako, pokušaću svima da odgovorim u jednom postu
ja sam aritmije imala povremeno godinama u nazad i to se uvek pripisivalo stresu, dešavalo mi se recimo 4-5 puta godišnje da registrujem ta preskakanja
u septembru ove godine je to postalo učestalo, svakodnevno sam ih primećivala
jesam bila pod pojačanim stresom, pa sam se povremeno uspavljivala bromazepamom, jer zbog siline lupanja srca nisam mogla da zaspim, tada mi je bila prisutna i blaga tahikardija, mada je meni, opet kažem godinama u nazad, puls uvek bio 85+ u mirovanju
u ovim momentima, kada mi je bilo loše, išao je do 110
polovinom septembra sam otišla u hitnu, jer nisam mogla lepo da dišem, na tom pregledu pritisak 170/100, puls 115, ekg pokazuje preskoke
nakljukaju me nekim lekovima i pošalju kući, uz terapiju bisoprolol 1x2.5mg i sa uputom da proverim hormone štitne žlezde
narednog dana mi je opet bilo loše, a bisoprolol me je pošteno ošamutio
pošalju me kod interniste, ekg opet isti kao i predhodnog dana, internista me uputi da uradim holter i promeni mi terapiju na concor 1x1.25mg
uradim krvnu sliku i crp i hormone štitne žlezde- sve okej
uspem kao hitan slučaj da dođem na red za holter za 3 nedelje od momenta zakazivanja.. :/ pa opet par nedelja čekanja da mi očitaju rezultate
dobijem rezultate, ali ne i mogućnost da odem kod kardiologa, zbog cele ove kovid ludnice..
(holter rezultati: 8 sves, 4105 ves, bez pauza dužih od dve sekunde)
odem privatno na pregled kod navodno najboljeg kardiologa u pančevu, on mi uvede flekanid 2x50mg, uz concor 1x1.25mg
zakaže mi ergometriju i uz za 10ak dana
u međuvremenu ja od flekanida osećam neko olakšanje u smislu da se manje umaram, nekako imam više energije, ali aritmije i dalje primećujem u popodnevnim satima, odem opet u hitnu, ekg opet isti kao i uvek
odem na ergometriju i uz i nakon toga mi kaže da je sve u redu, osim što imam mnogo tih preskakanja, pa će da mi poveća dozu lekova, tako da od juče pijem 100+50mg flekanid i 2x1.25mg concor
i kaže da dođem na kontrolu za dva meseca
evo i rezultata uz:
01CE031D-D67F-46D1-8CA8-943B020151DB.jpeg

Samo ti batali iz auta u kucu,iz auta u prodavnicu pa sve peske, taj sto te nije pitao za kretanje moze da baci diplomu kroz prozor i svako ko pusacu ne kaze da batali ili nekog isusenog da li pije dosta tecnosti,tako sam licno bio u ordinaciji kod poznanika koji samo serenda o lekovima,i kad je izasao pitam coveka koji se onevestio na ulici za vodu,kaze opusteno da misli da nikad u zivotu nije casu popio,eto ima i takvih slucajeva gde misle da je zamena,kafa i coca cola,pivo,ko ce pored njega piti vodu
Kad je keva bolovala nikad nisam pomislio na to o cemu kuka,nego samo na tonu lekova koji su je unistili,pusenje,hranu,nekretanje

a definitivno ću auto da batalim neko vreme
znam i sama da mi fali fizička aktivnost, ali u aprilu sam imala pucanje ligamenata skočnog zgloba i nisam se baš potpuno oporavila od toga, tako da sam se skroz ulenjila.. nisam potrčala godinu dana

e ovako, pokušaću svima da odgovorim u jednom postu
ja sam aritmije imala povremeno godinama u nazad i to se uvek pripisivalo stresu, dešavalo mi se recimo 4-5 puta godišnje da registrujem ta preskakanja
u septembru ove godine je to postalo učestalo, svakodnevno sam ih primećivala
jesam bila pod pojačanim stresom, pa sam se povremeno uspavljivala bromazepamom, jer zbog siline lupanja srca nisam mogla da zaspim, tada mi je bila prisutna i blaga tahikardija, mada je meni, opet kažem godinama u nazad, puls uvek bio 85+ u mirovanju
u ovim momentima, kada mi je bilo loše, išao je do 110
polovinom septembra sam otišla u hitnu, jer nisam mogla lepo da dišem, na tom pregledu pritisak 170/100, puls 115, ekg pokazuje preskoke
nakljukaju me nekim lekovima i pošalju kući, uz terapiju bisoprolol 1x2.5mg i sa uputom da proverim hormone štitne žlezde
narednog dana mi je opet bilo loše, a bisoprolol me je pošteno ošamutio
pošalju me kod interniste, ekg opet isti kao i predhodnog dana, internista me uputi da uradim holter i promeni mi terapiju na concor 1x1.25mg
uradim krvnu sliku i crp i hormone štitne žlezde- sve okej
uspem kao hitan slučaj da dođem na red za holter za 3 nedelje od momenta zakazivanja.. :/ pa opet par nedelja čekanja da mi očitaju rezultate
dobijem rezultate, ali ne i mogućnost da odem kod kardiologa, zbog cele ove kovid ludnice..
(holter rezultati: 8 sves, 4105 ves, bez pauza dužih od dve sekunde)
odem privatno na pregled kod navodno najboljeg kardiologa u pančevu, on mi uvede flekanid 2x50mg, uz concor 1x1.25mg
zakaže mi ergometriju i uz za 10ak dana
u međuvremenu ja od flekanida osećam neko olakšanje u smislu da se manje umaram, nekako imam više energije, ali aritmije i dalje primećujem u popodnevnim satima, odem opet u hitnu, ekg opet isti kao i uvek
odem na ergometriju i uz i nakon toga mi kaže da je sve u redu, osim što imam mnogo tih preskakanja, pa će da mi poveća dozu lekova, tako da od juče pijem 100+50mg flekanid i 2x1.25mg concor
i kaže da dođem na kontrolu za dva meseca
evo i rezultata uz:
Pogledajte prilog 827872
Najjlakse je pripisati stresu,jer danas smo svi mi manje vise pod stresom.Bez prave dijagnoze neces saznati tacno sta ti je.Meni je internista da lek i pomogao je u momentu,ali sam ja od prilike znao sta je,jer sam imao ozbiljnu povredu kicme i od jakih bolova hoce srce da se poremeti u radu.Zato opet kazem dijagnoza,a tacna,na prvom mestu.

Možda se vrtiš u začaranom krugu gde razmišljajući o problemu unosiš dodatni stres koji podiže pritisak, ubrzava rad srca i dodatno pojačava aritmiju. Ključ za poboljšanje je da se nekako opustiš, delimično lekovima, delimično načinom života. Moraš da se krećeš. Šetnja je dovoljna.

Najjlakse je pripisati stresu,jer danas smo svi mi manje vise pod stresom.Bez prave dijagnoze neces saznati tacno sta ti je.Meni je internista da lek i pomogao je u momentu,ali sam ja od prilike znao sta je,jer sam imao ozbiljnu povredu kicme i od jakih bolova hoce srce da se poremeti u radu.Zato opet kazem dijagnoza,a tacna,na prvom mestu.
pa mene je internista uputio na kardiologa nakon što je video ekg

Možda se vrtiš u začaranom krugu gde razmišljajući o problemu unosiš dodatni stres koji podiže pritisak, ubrzava rad srca i dodatno pojačava aritmiju. Ključ za poboljšanje je da se nekako opustiš, delimično lekovima, delimično načinom života. Moraš da se krećeš. Šetnja je dovoljna.
zaista ne razmišljam, već sam nekako saživela sa tim
promenila sam i posao u međuvremenu, dosta sam se rasteretila, hranim se zdravije
nemam utisak da je problem u mom načinu života
a i znam kako je kad sam pod stresom i nemoguće je da konstantno budem pod stresom 4 meseca
ja te aritmije osećam svakodnevno, bez dana izuzetka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back