e ovako, pokušaću svima da odgovorim u jednom postu
ja sam aritmije imala povremeno godinama u nazad i to se uvek pripisivalo stresu, dešavalo mi se recimo 4-5 puta godišnje da registrujem ta preskakanja
u septembru ove godine je to postalo učestalo, svakodnevno sam ih primećivala
jesam bila pod pojačanim stresom, pa sam se povremeno uspavljivala bromazepamom, jer zbog siline lupanja srca nisam mogla da zaspim, tada mi je bila prisutna i blaga tahikardija, mada je meni, opet kažem godinama u nazad, puls uvek bio 85+ u mirovanju
u ovim momentima, kada mi je bilo loše, išao je do 110
polovinom septembra sam otišla u hitnu, jer nisam mogla lepo da dišem, na tom pregledu pritisak 170/100, puls 115, ekg pokazuje preskoke
nakljukaju me nekim lekovima i pošalju kući, uz terapiju bisoprolol 1x2.5mg i sa uputom da proverim hormone štitne žlezde
narednog dana mi je opet bilo loše, a bisoprolol me je pošteno ošamutio
pošalju me kod interniste, ekg opet isti kao i predhodnog dana, internista me uputi da uradim holter i promeni mi terapiju na concor 1x1.25mg
uradim krvnu sliku i crp i hormone štitne žlezde- sve okej
uspem kao hitan slučaj da dođem na red za holter za 3 nedelje od momenta zakazivanja.. :/ pa opet par nedelja čekanja da mi očitaju rezultate
dobijem rezultate, ali ne i mogućnost da odem kod kardiologa, zbog cele ove kovid ludnice..
(holter rezultati: 8 sves, 4105 ves, bez pauza dužih od dve sekunde)
odem privatno na pregled kod navodno najboljeg kardiologa u pančevu, on mi uvede flekanid 2x50mg, uz concor 1x1.25mg
zakaže mi ergometriju i uz za 10ak dana
u međuvremenu ja od flekanida osećam neko olakšanje u smislu da se manje umaram, nekako imam više energije, ali aritmije i dalje primećujem u popodnevnim satima, odem opet u hitnu, ekg opet isti kao i uvek
odem na ergometriju i uz i nakon toga mi kaže da je sve u redu, osim što imam mnogo tih preskakanja, pa će da mi poveća dozu lekova, tako da od juče pijem 100+50mg flekanid i 2x1.25mg concor
i kaže da dođem na kontrolu za dva meseca
evo i rezultata uz:
Pogledajte prilog 827872