Arijevska Rasa

Бијела раса се назалила од Индије до Атланског океана, и од сјевера Европе до Сахаре. А по болесним Хитлеровим замислима мислим да не постоји једна једина особа тренутно не планети. А данас званично постоје Аријевци и само им име државе то говори Иран.

Наравно да има. Светлих очију има много више међу неким хаплогурпама, чак и данас, у односу на друге.
Ово је тачно, али не значи да је корелација добра. И пошто је наука доказала да геном боје очију се не налази на хромозому Y него на аутосомалним хромозомима (а има је 44), ако је корелација боља са једном групом хаплогрупа (на пример R1 + I2) него са другом групом хаплогрупа (на пример C+Q) то је због присуства оних других хромозома.

Ово је тачно, али не значи да је корелација добра.
Наравно. То је само статистика, са којом увек треба бити опрезан.

И пошто је наука доказала да геном боје очију се не налази на хромозому Y него на аутосомалним хромозомима (а има је 44), ако је корелација боља са једном групом хаплогрупа (на пример R1 + I2) него са другом групом хаплогрупа (на пример C+Q) то је због присуства оних других хромозома.
Наравно, али ако постоји могућност да се лакше прати кретање тих хромозома помоћу хаплогрупа треба је користити, докле год помаже. А где и кад је настао тај ген, ко су први носиоци или како су изгледали оригинални R1a нећемо скоро сазнати.

И што каже Лесандар, постоји и женска страна те генетике.

Наравно. То је само статистика, са којом увек треба бити опрезан.

Наравно, али ако постоји могућност да се лакше прати кретање тих хромозома помоћу хаплогрупа треба је користити, докле год помаже. А где и кад је настао тај ген, ко су први носиоци или како су изгледали оригинални R1a нећемо скоро сазнати.

И што каже Лесандар, постоји и женска страна те генетике.
А чему то помаже? Да се нечија хаплогрупа погоди према боји његових очију? :hahaha:

Па ево, ја сам косооки Куман, неман светле очи а моја хаплогрупа је R1a.

Узгред, и црнооки Никола Тесла је био R1a.

А чему то помаже? Да се нечија хаплогрупа погоди према боји његових очију? :hahaha:
Пази, лако можемо да проверимо да ли стварно верујеш у своје речи. Хајде, ја ћу за сваког плавокосог да кажем да је R1a и ставим 100 EUR, а ти можеш да кажеш било шта друго. Хоћеш да играмо ту игру до 100-тог човека?

Evo 3 poznata R1a:
Tom Henks, Kuper Anderson, Maks Von Sidov
https://www.eupedia.com/genetics/famous_y-dna_by_haplogroup.shtml

581363

581364

581365

581367

581368

Poslednja izmena:
Posle TOLIKO priče, vi i dalje plavu kosu i plave oči vezujete za R1a????
Glavni centar širenja plavetnila medju evropljanima je FINSKA, tj UGROFINCI, druga tačka širenja su neka turkmenska plemena, što se može povezati sa R1a, ali daleko manje od FINACA, ili da budem tačniji FINKINJAAAAAAA!!!!!
...
Mi, Srbi, smo uglavnom došli ovde PRE širenja plavetnila po severu Evrope, a koje se širilo kradjom, prodajom, itd...FINSKH PLAVIH ŽENA, severnjaci su bili opčinjeni njima.
Izvorna boja kose I1 i I2 je smedje kestenjasta sa crvenim sjajem, a boja očiju zeleno-smedja, sa mogućom plavom.

А где и кад је настао тај ген, ко су први носиоци или како су изгледали оригинални R1a нећемо скоро сазнати.

MOŽEMO
Evo su ti preci R1a i R1B

Cherokee-Indian.jpg

70790ed9c72d0de9d74f645fa6b7eafb.jpg

38921d54db3317cad02f23d386869798.jpg

Пази, лако можемо да проверимо да ли стварно верујеш у своје речи. Хајде, ја ћу за сваког плавокосог да кажем да је R1a и ставим 100 EUR, а ти можеш да кажеш било шта друго. Хоћеш да играмо ту игру до 100-тог човека?

Ako bi izabrali 100 ljudi iz CRNE GORE sva je prilika da bi izgubio, Crna Gora je prepuna ljudi plave kose i svetlih očiju, koji su E-V13!

Na osnovu CRNO BELE slike to je NEMOGUĆE utvrditi.

Ово је тачно, али не значи да је корелација добра. И пошто је наука доказала да геном боје очију се не налази на хромозому Y него на аутосомалним хромозомима (а има је 44), ако је корелација боља са једном групом хаплогрупа (на пример R1 + I2) него са другом групом хаплогрупа (на пример C+Q) то је због присуства оних других хромозома.

Otkud ti ovo?
Ja sam primetio da I1 i I2 skoro NIKAD nemaju tamne, crne ili braon oči, uvek je to neka zelenkasta boja pa prema svetloj, ili plavo.

Poslednja izmena:
Posle TOLIKO priče, vi i dalje plavu kosu i plave oči vezujete za R1a????
Glavni centar širenja plavetnila medju evropljanima je FINSKA, tj UGROFINCI, druga tačka širenja su neka turkmenska plemena, što se može povezati sa R1a, ali daleko manje od FINACA, ili da budem tačniji FINKINJAAAAAAA!!!!!
Не везујем ја, него статистика.
Наравно да треба узети у обзир и женску компоненту. То смо сви констатовали.

Mi, Srbi, smo uglavnom došli ovde PRE širenja plavetnila po severu Evrope, a koje se širilo kradjom, prodajom, itd...FINSKH PLAVIH ŽENA, severnjaci su bili opčinjeni njima.
Izvorna boja kose I1 i I2 je smedje kestenjasta sa crvenim sjajem, a boja očiju zeleno-smedja, sa mogućom plavom.
Твоје нагађање, или имаш податке?

MOŽEMO
Evo su ti preci R1a i R1B
А њихови преци су K, а њихови ко зна који, нпр. F који је заједнички и за R и за I, и тако све до Африке где су сви црни.

Ako bi izabrali 100 ljudi iz CRNE GORE sva je prilika da bi izgubio, Crna Gora je prepuna ljudi plave kose i svetlih očiju, koji su E-V13!
Мислио сам на насумичан узорак. Не узорак R1 из Шведске и не узорак R1 Из Африке.

Не везујем ја, него статистика.
Наравно да треба узети у обзир и женску компоненту. То смо сви констатовали.
....
Твоје нагађање, или имаш податке?
....
А њихови преци су K, а њихови ко зна који, нпр. F који је заједнички и за R и за I, и тако све до Африке где су сви црни.
....
Мислио сам на насумичан узорак. Не узорак R1 из Шведске и не узорак R1 Из Африке.

1. Да, али Н су СВИ ПЛАВИ! Р1а су напросто живели НАЈБЛИЖЕ средишту ширења плаветнила од свих Европљана.
2. Имам брате податке тако што гледам и загледам људе око себе, не све већ оне који су И1 тј И2, и не сећам се да сам ИКАД видео тамно црнр очи, али икад! Е једино Ј2 и Ј1 може да изгледа исто као као и И1/И2, са истом лобањом, па то зна да мало завара, али они мање губе косу од нас!
3. К је прапредак за ИЈК хг, нема везе са Р....
4. Насумично, да, ал само због оног 1. напросто најближе су били Финкињама, Н су сви плави.
Eво ти лапонаца, тј Финаса, сви су такви, скоро.
82bcfa1801c035790aaca4aa41d7cd73.jpg

70b888574de6d215e82aa08c1009dc11--saami-traditional-clothes.jpg

Првобитни назив се односио на Алане што дословно значи Арјани или на свом језику Ирони овим именом су путописци назвали сва племена од северног Кавказа до Панистана и Индије по свој прилици сва масагетска племена су названа Ајранина , Иронима или Аланима.
Први Алани суи заиста описани као Скандинавци светли , плавоооки ,риђи а касније већ има и тамнијих племена који се сврставају у Алане на пр. Волшки Алани.

Имамо и Вархуне или Беле Хуне који су имали своју државу у Индији пришли су Кавказу никад нису били подређени Хунима ни у време Атиле , ратовали су са саснидском Персијом чак је потукли у неколико наврата они нестају из извора у 5-6. веку неки аутори их повезују са Аварима Обрима.

као што су многи писци говорили Библија је или највећа истина или заблуда човековог поретка тако је и ова измишљотина која је достигла врхунац са Хитлером и жива је и дан данас.
Онда опет суде науке које су по свом карактеру помоћне науке овде код нас заузимају примат у одређивању историјских процеса , она не могу ићи самостално без антропологије археологије историје.

Па ево, ја сам косооки Куман, неман светле очи а моја хаплогрупа је R1a.

Uzgred, NT nije bio crnook. Imao je svjetle, plavo sivkaste oci.

1. Да, али Н су СВИ ПЛАВИ! Р1а су напросто живели НАЈБЛИЖЕ средишту ширења плаветнила од свих Европљана.
Или најсеверније? Можда географска ширина мења генетику и укључује/искључује гене. Можда би и E-V13 сви имали плаву косу да су се искрцали на Балтику, а не на некој Сицилији. Можда вода из Финских језера има дургачији укус од наше. Итд...

2. Имам брате податке тако што гледам и загледам људе око себе, не све већ оне који су И1 тј И2, и не сећам се да сам ИКАД видео тамно црнр очи, али икад! Е једино Ј2 и Ј1 може да изгледа исто као као и И1/И2, са истом лобањом, па то зна да мало завара, али они мање губе косу од нас!
Лепо си то уочио. Сад би то требало да докажеш.

3. К је прапредак за ИЈК хг, нема везе са Р....
Чак и да није, то уопште није била поента, не знам чему такво детаљисање. На страну то, она јесте предак за R.
https://www.yfull.com/tree/K/

4. Насумично, да, ал само због оног 1. напросто најближе су били Финкињама, Н су сви плави.
Eво ти лапонаца, тј Финаса, сви су такви, скоро.
Могуће. То је сад већ скретање са првобитне приче.

У реду. Ајмо у Скандинавију, па да видимо.

581557

Chinjenica je da je Bela rasa ushla u Indiju u davno doba,da li su bili bash predci Slovena to neznam i da su se tamo pomeshali sa crnom rasom Australijanskog tipa,to se vidi i golim okom bez ikakvih Istrazivanja..Izgleda da su prastanovnici Indije pak bili slichni Crnachkim plemenima pigmejskog tipa koji su se u ostatcima kao plemena odrzali na Anadamskim i Nikobarskim ostrvima a da je Crna rasa Australoidnog tipa doshla posle njih..To nije dublje istrazivano dosada jer svi graknu nekakav rasizam..Inache shto se tiche razvoja chovechanstva mislim da je tachnija ona stara teorija o vishe ognjishta u postanku choveka a samim tim i ljudskih rasa..Ova nova teorija mi zvuchi mnogo Afro-Centrichki,kao ono svi smo potekli negde iz Istochne Afrike..koliko god je Crna Rasa kroz Istoriju maltretirana i porobljavana sada nauka ide u drugu netachnu krajnost..Da smo svi navodno po svemu Isti..Nismo isti nego smo slichni jer smo kroz istoriju i protok vremena duboko izmeshani i nepostoje tzv.Chiste rase i narodi..
То да је порекло савременог човека источна Африка, је само глума "политичке коректности". Човеку најближи Неандерталац је настао у Европи, а његов предак хоме еректус јесте дошао из Африке. Савремени човек није настао ни у Европи ни у Африци, иако му је предак вероватно из Африке.
Моји аргументи за то су:

1. Човек је пре или у исто време населио Аустралију и Европу, иако му је Европа 5 пута ближа, а у то време је ниво мора био нижи за 150 до 180м па је из Африке могао пешке у Европу.

2. Африканци немају пигментацију на длановима, стопалима и испод ноктију. Човеколика бића која нису никада напустала Африку (горила или шимпанза) имају пигментацију свуда. То сугерише да је савремен човек изгубио пигментацију, па када је населио Африку она му се обновила, али не и тамо где није била потреба за заштитом од сунца.

У реду. Ајмо у Скандинавију, па да видимо.
Управо то је селективни приступ. Тако можеш да нађеш све носиоце R1b у Африци и да докажеш да су црни.

581642

Управо то је селективни приступ. Тако можеш да нађеш све носиоце R1b у Африци и да докажеш да су црни.

Да ли си ово озбиљно поставио? Јер нема везе са нашом расправом. Ја тврдим да је корелација између боје очију и хаплогропа је слаба, а ти да је јака.

Да ли си ово озбиљно поставио? Јер нема везе са нашом расправом. Ја тврдим да је корелација између боје очију и хаплогропа је слаба, а ти да је јака.
Неупитно је да постоји јака корелација. О томе ни не разговарамо.

Poslednja izmena:

Back