Arhetip ponasanja muve

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.972
Muva se prvo razbije od truda da udje u prostoriju, onda zapljuje sta moze, proba sta moze, i posle nekog vremena se ubije da izadje iz prostorije...

Kako to cini , oznacava da je dovoljno bila u prostoriji , to ne znam..
Cuvena razlika izmedju onih muva koje su izlegle na mesu i onih na vocu , po afinitetima prema hrani , to znam..
Ali kao i svaki insekt muva zavisi od uslova pri razvoju lutke...da li ce biti velike , male, da li ce moci dobro da lete ili nece moci uopste da lete, sve to zavisi od uslova i hrane dok su crvi .

Ono sto bi moglo da bude interesantno je kako muve reaguju na prisustvo drugih mrtvih muva...
Imam jednu ubijenu, mlatilicom na komp kablu i ostala je kao da je ziva....i imam jednu ucvrstila se na lusteru i tamo umrla i ostala ucvrscena...Par puta mi se ucinilo da ovu prvu posecuju nekrofilski druge muve..

Jeste da su muve ekonomski i mozda bioloski beznacajna stvorenja, ali su izuzetni vektori prenosenja, a plus su dosadne, vole da su uz toplo, pa cesto namerno nalecu na ljude, a vole i da gricnu ljudsku kozu, narocito ako su jele nesto kiselo pre toga..
Vole znoj, vole tecnost...beze od mraka, a u mraku se uglavnom fiksiraju, znaju da spavaju...

Da me toliko ne nerviraju zbog rada na kompu , kad mi nalecu na glavu ili na ruke i sto me nerviraju kao vektor prenosenja bakterija , ne bi ni mene interesovale toliko , ali ovako , bas znaju da dosade.

Kinezi su napravili posmatranjem muva, onu muholovilicu koja se okrece i skupi sve muve u prostoriji....
Udju i ne umeju da izadju..
A velicine manje lopte...

Back