"Apsurdnost života"- ovekovečio Frank Kunert

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.920
Normalne scene koje, nakon daljeg pregleda, otkrivaju nadrealni scenario.
Da li je moguće? Apsurd..

frank-kunert-photography-architecture-dezeen-climbing-holidays-col_9-852x1088.jpg

Climbing Holiday je hotel u kojem je teško ostati- foto Frank Kunert

U Under The Bridgeu, stub za lepljenje letaka na autoputu je pretvoren u slatku malu gradsku
kuću, a u Climbing Holidays-u motelu pored puta se može pristupiti samo preko stuba sa merdevinama sa prečkama. „Sve počinje sa idejom koja se bavi apsurdom života“, rekao je
Kunert za Dezeen. „Ove ideje se razvijaju iz igranja rečima i frazama. Komunikacija i ponekad prilično čudni načini na koji se ljudi odnose jedni prema drugima su tema koja nema kraja u
mom radu“, dodao je on.
frank-kunert-photography-architecture-dezeen-under-the-bridge-col_1-852x1080.jpg

Kuća je udvostručena kao infrastruktura u Pod mostom

Kunert pronalazi crnu komediju preuveličavajući nedostojnosti urbanog života .
frank-kunert-photography-architecture-dezeen-one-bedroom-apartment-col_6-852x977.jpg

U stanu sa jednom spavaćom sobom, vrata se otvaraju ka kući veličine ormana sa dušekom postavljenim pod uglom iznad toaleta, dok slatki balkon sa drvećem i suncobranom neskladno viri sa strane elektrane koja izbacuje zagađenje u Malom raju .

frank-kunert-photography-architecture-dezeen-small-paradise-col_4-852x1068.jpg

Balkon je zelena oaza u Malom raju

Kunert je rekao da smatra da su sve arhitekture i arhitektonski stilovi "uzbudljivi".
„Često dobijam inspiraciju iz sasvim obične, ponekad „ružne“ ili dosadne arhitekture“, objasnio je on.
frank-kunert-photography-architecture-dezeen-at-a-high-level-col_10-852x702.jpg

Često je tipičan element ili određeni simbol za arhitektonski stil ili epohu, a ne čitava zgrada koja mi privlači pogled i to me pokreće."

frank-kunert-photography-architecture-dezeen-aroom-with-a-view-col_11-852x570.jpg

Kunert je napravio Sobu sa pogledom tokom pandemije

„Situacija je definitivno uticala na moje najnovije radove, posebno na Sobu sa pogledom“, rekao je on. U ovom najnovijem radu, ono što se čini kao minimalna
dnevna soba sa prozorom od poda do plafona ima elegantnu ležaljku iz sredine
veka koja se pretvara u dasku za skokove koja štrči u oblacima.

„Mnoge od mojih scena odgovaraju našem takozvanom 'novom normalnom' što i
nije toliko iznenađujuće“, rekao je on. „Vodi me tema komunikacije i društva.
Nekoliko drugih kreativaca se tokom pandemije okrenulo pravljenju modela kao umetničkom izlazu.
frank-kunert-photography-architecture-dezeen-privacy-col_5-852x646.jpg

Privatnost, je dobila je novo značenje u današnjem kontekstu

Umetnici Kamil Benoa i Marijana Gela napravili su fantastične modele gradova
od papira tokom karantina, a dizajner iz Bruklina Eni Li Parker je na Instagramu
održao takmičenje za pravljenje enterijera od gline tokom karantina.

https://www.dezeen.com/2020/07/15/frank-kunert-architectural-

Back