Aplikacije gutaju protok interneta?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.849
Pre neki dan sam bio u vikendici i nešto smo gledali na kupujemprodajem ostalo krstarica.

Nije tu sad da ja nešto gledam detaljno tu i tamo otvorim poneku fotku.

Uglavnom otišlo mi je 800mb na kp aplikaciju i 200 mb na krstaricu gde pustim i poneki yt. Sledeći dan sam koristio pretraživač za isto to traženje i on je potrošio jedva 300 mb za neko slično vreme.

Dakle koja je poenta aplikacija ako gutaju memoriju i internet protok?!?? Kako je moguće da mi pretraživač radi brže od aplikacije?!?? Zašto se to ne ukine?

U poslednje vreme mi se zaglavi telefon isključivo u aplikaciji nikako surf. Znam da je ksiaomi neopevano đubre ne treba da mi ponavljate ali ovde je akcenat stavljen na krš aplikacije.

Pre neki dan sam bio u vikendici i nešto smo gledali na kupujemprodajem ostalo krstarica.

Uglavnom otišlo mi je 800mb na kp aplikaciju i 200 mb na krstaricu gde pustim i poneki yt. Sledeći dan sam koristio pretraživač za isto to traženje i on je potrošio jedva 300 mb za neko slično vreme.

Dakle koja je poenta aplikacija ako gutaju memoriju i internet protok?!?? Kako je moguće da mi pretraživač radi brže od aplikacije?!?? Zašto se to ne ukine?

U poslednje vreme mi se zaglavi telefon isključivo u aplikaciji nikako surf. Znam da je ksiaomi neopevano đubre ne treba da mi ponavljate ali ovde je akcenat stavljen na krš aplikacije.
Ajde da ti pokusam objasnit, a da se ne naljutis.

1. Ne znas koristiti smart phone.
2. Nauci koristiti smart phone
3. Ogranici promet kada budes naucio
4. Ne brini kako i sta aplikacije rade nego ih nauci ograniciti.

Ajde da ti pokusam objasnit, a da se ne naljutis.

1. Ne znas koristiti smart phone.
2. Nauci koristiti smart phone
3. Ogranici promet kada budes naucio
4. Ne brini kako i sta aplikacije rade nego ih nauci ograniciti.
To su čiste gluposti što pišeš tema je zašto aplikacije gutaj trostruko više interneta od veb pretraživača. Tema nije kako ograničiti internet nego zašto su aplikacije tako loše urađene? Ili su namerno osmišljene da gutaju internet kako bi korisnik bio primoran da uzme skuplji paket? Ako se ne razume kao recimo ti i ovaj drugi balvan, kroz par meseci će mu biti potreban duplo skuplji paket kod provajdera.

To su čiste gluposti što pišeš tema je zašto aplikacije gutaj trostruko više interneta od veb pretraživača. Tema nije kako ograničiti internet nego zašto su aplikacije tako loše urađene? Ili su namerno osmišljene da gutaju internet kako bi korisnik bio primoran da uzme skuplji paket? Ako se ne razume kao recimo ti i ovaj drugi balvan, kroz par meseci će mu biti potreban duplo skuplji paket kod provajdera.
Mene cudi da se to desava sada 2023. To me nije cudilo pred kraj '90 jer se i meni to desilo.
Kako je sta napravljeno napisao sam mene ne interesira. Meni je najbitnije da izbjegnem rupe. Sad da li je napravljeno to kao sta ti pises nemam iskreno pojma. Osobno mogu reci da sam iskoristavao dulji niz godina tomato u koji je bio ukljucen roming samo bez date.

Mario imaš jeftino novi kršomi na kp 🤗

Screenshot_20230211-165158.png

Ja aplikacije izbegavam da koristim koliko je god moguce, sve reklame i gluposti na bloku.

Zašto telefoni usporavaju pa zato što ih aplikacijama preopterećuju da bi ljudi menjali telefone jednom godišnje! Ukinuti prevarantske aplikacije što pre! Iako telefon kešira fotografije opet i opet ih otvara i skida! Ako 10 puta pogledate isto sve to će vam natrpati u memoriju telefona!

Screenshot_2023-02-03-10-26-13-404_com.miui.cleaner.jpg

Zašto telefoni usporavaju pa zato što ih aplikacijama preopterećuju da bi ljudi menjali telefone jednom godišnje! Ukinuti prevarantske aplikacije što pre! Iako telefon kešira fotografije opet i opet ih otvara i skida! Ako 10 puta pogledate isto sve to će vam natrpati u memoriju telefona!

Pogledajte prilog 1295604
Kod mene nepotrebni podaci 53 Mb svega, cleaner uopste ne koristim.

Kažem ti da svaki put aplikacija povlači fotografije i množi je u mem telefona a neće da prazni keš. Suludo ali je tako. Još su im twlefoni sa lažnom mem i apsolutno kontrolišo koliko će i kako ponaosob svaki tel u serijama da funkcioniše. Vrlo kriminalno ako se ja pitam zabranio bih uvoz xiaomi i prodaju a svaku nelegalnu distribuciju kažnjavao. To su stotine hiljada dinara koje korisnicima izbiju iz džepa.

Back