АПЕЛАЦИОНИ СУД У БИТОЉУ ПОТВРДИО

King 7:
Siptari, obzirom da nemaju pisanu istoriju i spomenike a samim time ni drzavu pomenutu u proslosti ne znaju ko su i odakle su. Oni su karakteristicno pleme juznog krsa planinskog a drzavotvornost dobijaju zahvaljujuci spletkama i korupciji, ogromnom uticaju Arapskih zemalja i velikom prirastaju. Kao pleme su mogli doci ko zna odakle.
Siptari su narod najvise podlozan manipulacijama na svetu,jedini narod koji podrzava plemensko drzavno uredjenje ili kako da ga vec nazovem.I jedini narod koji se nikako ne uklapa u savremeno ljudsko drustvo.Kada bih mogao da im celu drzavu preteram negde,bacio bih negde u Aziju ili u Afriku,tamo oni spadaju.Ovde samo truju Balkan a preko njega Evropu.Samo Evropi preti velika opasnost od njih,jer ako se realizuje projekat Velike Albanije,nece se samo na Balkanu zavrsiti,to ide dalje :roll:

Бл:
НЕМА НАША, МОЈА ИЛИ ТВОЈА КЊИГА.

nasha knjiga, od nas shto smo ovde ;-)
ako bash zhelish po tvojoj klasifikaciji, onda tvoje knjiga.
i ne bih ja toliko loshe prichao o shiptarima, ne verujem da se ljudi razlikuju od ostalih ljudi, a shto imaju neke budale koje sanjaju o velikoj albaniji ko voja shto je sanjao ovde veliku srbiju........

Keeper:
Бл:
НЕМА НАША, МОЈА ИЛИ ТВОЈА КЊИГА.

nasha knjiga, od nas shto smo ovde ;-)
ako bash zhelish po tvojoj klasifikaciji, onda tvoje knjiga.
i ne bih ja toliko loshe prichao o shiptarima, ne verujem da se ljudi razlikuju od ostalih ljudi, a shto imaju neke budale koje sanjaju o velikoj albaniji ko voja shto je sanjao ovde veliku srbiju........
A heroin keeper?Sta cemo sa njim?Nista oni protiv toga nemaju.Navedi mi jednog siptara koji je bilo kada izjavio nesto o nekom narkodileru sa Kosova?(pre svega ovde mislim na selo Veliki Trnavac odakle vagoni heroina idu u Evropu).Idu bre ko ovce za ovnom predvodnikom a predvodnici su im uvek ogrezli u kriminalu.Jedino onaj Rugova sto ima malo politicke pismenosti

crni djordje:
King 7:
Siptari, obzirom da nemaju pisanu istoriju i spomenike a samim time ni drzavu pomenutu u proslosti ne znaju ko su i odakle su. Oni su karakteristicno pleme juznog krsa planinskog a drzavotvornost dobijaju zahvaljujuci spletkama i korupciji, ogromnom uticaju Arapskih zemalja i velikom prirastaju. Kao pleme su mogli doci ko zna odakle.
Siptari su narod najvise podlozan manipulacijama na svetu,jedini narod koji podrzava plemensko drzavno uredjenje ili kako da ga vec nazovem.I jedini narod koji se nikako ne uklapa u savremeno ljudsko drustvo.Kada bih mogao da im celu drzavu preteram negde,bacio bih negde u Aziju ili u Afriku,tamo oni spadaju.Ovde samo truju Balkan a preko njega Evropu.Samo Evropi preti velika opasnost od njih,jer ako se realizuje projekat Velike Albanije,nece se samo na Balkanu zavrsiti,to ide dalje :roll:
Siptari relno pripadaju Africi po temperamentu i nivou kulture. Evropska podrska njihovom projektu se zasniva na velikoj korupciji i zelji da im se da rezervat kojim bi se sprecila eskalacija albanaca po Evropi.

King 7:
crni djordje:
King 7:
Siptari relno pripadaju Africi po temperamentu i nivou kulture. Evropska podrska njihovom projektu se zasniva na velikoj korupciji i zelji da im se da rezervat kojim bi se sprecila eskalacija albanaca po Evropi.
To ti kazem king :wink:

King 7:
crni djordje:
King 7:

Браво СРБИНЕ

ВОСТАНИ СЕРБИЈЕ
Доситеј Обрадовић, 1804.

Востани Сербије! Востани царице!
И дај чедом твојим видет твоје лице.
Обрати сердаца њих и очеса на се,
Дај њима чути слатке твоје гласе.

Востани Сербије!
Давно си заспала,
У мраку лежала.
Сад се пробуди!

Воздигни твоју царску главу горе,
Да те опет позна и земља и море.
Покажи Европи твоје красно лице,
Светло и весело, како вид Данице.

Востани Сербије!
Давно си заспала,
У мраку лежала.
Сад се пробуди!

Теби помаже небесна воља,
Сада ти се смеши судбина боља.
Сви ближњи твоји теби добро желе,
Даљни се народи твом добру веселе.

Востани Сербије!
Давно си заспала,
У мраку лежала.
Сад се пробуди!

Чувар(најгори модератор којег видех у животу своме) вас зајебава па само пршти а све захваљујући томе што му лепо не одговорите већ кад вас пита.
Проблем између СПЦ и МПЦ је чисто канонске природе док македонска власт која у свом врху има и високе свештенике Сајентолошке цркве, један се не тако давно, пар дана након хапшења Архиепископа Јована, скршио авионом, жели да проблем представи у тотално другом светлу.
Не може бити признат нико, као што и није, ко је проглашен на Политбироу а регистрован у полицијској станици.
Због тога и постоје Канони.
Није више битно да ли су Македонци Срби или не, њихово је право да мисле да су шта год хоће али немају право да присвајају и прекрајају нешто нити жели да се мења нити је подложно таквом, насилном и политичком, виду промена.
Да је промена ишла природним током, природним за Цркву као живи организам који расте и развија се већ вековима, били би признати од стране Православних цркава, овако, ни МПЦ ни ЦПЦ неће никада бити признате па чак ни од стране Ватикана.

Што се тиче Шиптара, нити су Илири нити су Шиптари.
Реч је о кавкаском племену које на ове просторе стигло приликом првих и неуспешних похода Отоманске Империје.
Турци су их звали Арнаути што у преводу значи они који неће да се врате.
Значи, остали су ту где им се свидело и као становници Арбаније, која се тако звала много пре њиховог доласка, добили име Арбанаси мада су их више звали Шћиптарима што у преводу значи Горштаци а не Синови орла како гласи пропагандно тумачење назива.

Ђорђе Кастратовић као дете бива одведен у јаничаре и као спретан борац и талентовани војсковођа добија име Искандер по чувеном војсковођи Александру Великом.
Након тога добија титулу Бега и јединицу од 500 јаничара и бива послат назад у место рођења. По доласку се одмеће и започиње борбу против Турака и враћа се у православље. Након вишегодишње борбе у очајним условима прихвата понуду Ватикана и прелази у католичанство због новчане помоћи, сахрање по римском обреду.
Отац и брат су му, као задужбинари, сахрањени у Арбанашком пиргу у манастиру Хиландар.

PAC-PAC:
Чувар(најгори модератор којег видех у животу своме)

:lol: jel ja treba u potpis da stavim da nisam moderator? mozhesh li ti zapamtiti tu jednu prostu chinjenicu? :lol:

PAC-PAC:

kanoni postoje da bi uchvrstili dogmu kako je nishta ne bi moglo pomeriti. po kanonima, nikad nishta ne bi moglo biti izmenjeno.

PAC-PAC:
Није више битно да ли су Македонци Срби или не, њихово је право да мисле да су шта год хоће али немају право да присвајају и прекрајају нешто нити жели да се мења нити је подложно таквом, насилном и политичком, виду промена.

a to sve zbog kanona? :lol:
dobro onda 8)
a samo mi nije jasno, a zashto se SPC ne odrekne svog dela kolacha u makedoniji i reshi sve probleme? jel i to zbog kanona? zashto se ne trude sporazumeti, pitati narod shta zheli i slichno, neko i jedni i drugi bandoglavo teraju svoje i onda dolazi do sluchajeva kao shto je ovo hapshenje i kukanje na sve strane?

P.S> prihvaticju tvoju prichu o shiptarima, tj. njihovoj istoriji, deluje potkovanije no moja sklepana a i objashnjava katolichanstvo, a i neshto mi shiptari ne liche na pra-stanovnike balkana, mada ne znam zashto tako pishe u ovdashnjoj knjizi.

Keeper:
PAC-PAC:
Чувар(најгори модератор којег видех у животу своме)

:lol: jel ja treba u potpis da stavim da nisam moderator? mozhesh li ti zapamtiti tu jednu prostu chinjenicu? :lol:

PAC-PAC:

kanoni postoje da bi uchvrstili dogmu kako je nishta ne bi moglo pomeriti. po kanonima, nikad nishta ne bi moglo biti izmenjeno.

PAC-PAC:

a to sve zbog kanona? :lol:
dobro onda 8)
a samo mi nije jasno, a zashto se SPC ne odrekne svog dela kolacha u makedoniji i reshi sve probleme? jel i to zbog kanona? zashto se ne trude sporazumeti, pitati narod shta zheli i slichno, neko i jedni i drugi bandoglavo teraju svoje i onda dolazi do sluchajeva kao shto je ovo hapshenje i kukanje na sve strane?

P.S> prihvaticju tvoju prichu o shiptarima, tj. njihovoj istoriji, deluje potkovanije no moja sklepana a i objashnjava katolichanstvo, a i neshto mi shiptari ne liche na pra-stanovnike balkana, mada ne znam zashto tako pishe u ovdashnjoj knjizi.

Ти си више смешан, ајде се ти одрекни своје куће , аута и дај мени све ће мо се договорити.

Света школа, ето то је главна ливница Свете Србије, светосавска немањићка ливница. Света школа!

Чувар, а ко каже да се СПЦ није одрекла свог дела колача?
Проглашење Архиепископије је први корак ка самосталности, па шта мислиш а како је другачије СПЦ постала аутокефална?
Не видим због чега си толико наоштрен на канонска начела већ кад си неко ко се залаже за правну државу?
Можеш бити против канона ако се они практикују у јавном животу секуларне државе али ако се њима уређује унутрашњи живот цркве којој не припадаш или не желиш да припадаш твојим аргументима нема места.

Прихватам и поштујем твој став да не учествујеш али ми онда није јасно због чега се мешаш.

Back