APEL ZA ZABRANU RADA KAFEA I RESTORANA-POSLE 23 CASA !

Najnoviji dogadjaj,sa tragicnim zavrsetkom-ubistvo mlade devojke,od strane jednog (od mnogih) manijaka,nagoni nas
na sledeci zakljucak.Zlocini se ne mogu iskoreniti.To je svima jasno.Ali se moze nesto uraditi,da se bar smanji
njihov broj.Poznata je cinjenica,da je svet postao globalno selo.Kod nas,kako u uzoj Srbiji,tako i u Vojvodini,nema
sela,u kome neki kafe-restoran,ne radi po celu noc.!Zahvaljujuci tome,sto ogroman broj mladih ljudi,poseduje auto,ili
motor,nastala je velika pokretljivost te populacije.

Mnogi mladici,narocito preko vikenda,jurcaju po selima ove nase lepe zemlje,trazeci nocni provod.Nezreli i cesto
neuki,oni usput svracaju iz kafane u kafanu,piju alkohol,i sticu sve vecu laznu sliku,o svojoj velicini.Kako noc odmice,
raste njihova agresivnost,potpomognuta obilatim koriscenjem raznog alkoholnog pica.Naravno,i zenska omladina
(na zalost i tinejdzerke) takodje traze zabavu,sedeci u kafeima i slusajuci muziku.i sve bi tu bilo normalno,da nije
jednog dela nocnih gostiju (obesnih mladica),zeljnih incidenata.Kako u Beogradu,tako i sirom Srbije,desavaju se veoma nemile scene,u sitnim nocnim satima,u lokalima koji su otvoreni do same zore..

U cilju sprecavanja (ili bar smanjenja),nemilih dogadjanja u restoranima i nocnim klubovima,mislim da bi trebalo
pod hitno,ograniciti radno vreme kafea i restorana,do 23 casova:dash:.

.

Evo kako je to izgledalo na obali Save kod pristaništa sinoć :
U nekadašnjoj beton hali sada su elitni kafei,restorani ,jedan do drugog,a terasa je tako reći zajednička.Svaki ima svoju muziku ali da se ne bi muzika mešala podesili su jačinu tako da jedan drugom ne smetaju.Ali preko puta na splavovima ima i diskoteka i svakakovog dranja a sinoć je bilo sa jednog splava takvo arlaukanje nekakvih pevača nazovi turbo folka da se čulo ja msm do Terazija.Tu su bili ukotvljeni i oni lepi turistički brodovi i pitam se šta li ti ljudi misle o nama jer takvog divljanja msm da više nigde u svetu nema.Nije tu moglo biti ni s od spavanja a svima će da ostane msm ta noć upamćena.Jer ta buka traje cele noći i evo i sad neka od diskoteka još bubnja,malo im bilo noć cela.A voda pronosi zvuk kao da nam je taj splav ispod prozora.Na sve žalbe nadležni odgovaraju da splavovi nisu u naseljenoj okolini i da im ne mogu ništa al bliže je istini da su to njihovi splavovi il njihovih "prijatelja".
Svi apeli do sada ostali su bez rezultata ,al evo rado pridružujem se tvom apelu ja.....jer ovo je postalo ludnica ,ta noćna buka je mora gradjana ovog grada,i kad vidim da piše kako su splavovi brend Beograda meni lepo pripadne muka.
Ps
Noćni klubovi mora da postoje al u prostorijama koje za to ispunjavaju uslove.Za vikend takodje treba dozvoliti duže radno vreme al ne duže od 1 sat po ponoći.Muzika na splavovima i u baštama restorana mora biti umerena da okolini ne smeta a ne buka og koje se tresu zidovi zgrada.A propise treba napisati da nemaju rupe koje se namerno i prave da bi mogle da se iskoriste a upravo je to ono što se zloupotrebljava ali za to izgleda nikog od nadležnih ne boli glava.Jer ...buke na Dedinju nema.
Ali ...ja razumem da omladinu za koju nema posla ,treba nekako smoriti...a i ovi koji imaju para više nego što im treba,moraju negde i da ih potroše ,a oni takva mesta vole ,to im je navika od pre,a tu dolaze i razne šljokare iz Europe pa nas posle za to što im pružamo da se iživljavaju,hvale.Ovi pristojni ljudi ,koji brodovima svaki dan dolaze i preko noći ostaju, sigurno na osnovu doživljenog sliku o nama stvaraju koju pred očima imaju kad o nama u svojim zemljama odlučuju i glasaju pa se čudimo posle kako nas tretiraju.Kad se meni ti prizori smuče mogu da zamislim kako njima izgledaju.

Poslednja izmena:
ZIX u svim delovima grada ima kafana i kafica sa preglasnom muzikom.Da li bi mogli
da budu tisi?..vertovatno bi. A sto se tice tih jahti iz belog sveta e zabole me sta ce oni da
misle o nama jer vec poodavno svi znamo kakvo je njihovo misljenje.Ja mislim da oni i dolaze na ove prostore bas iz tih razloga na jeftinu zabavu medju vesele i lepe zene i muskarce.I jos nesto na tim splavovima je mladjarija nema vremesnih..

Lorde . baš znaš aktuelnu stvar da postaviš i polemične predloge učiniš...i još kad stvar cakucaš sa onim čuvenim : šta će svet da kaže - zariješ ga do balčaka u srpštinu....no , treba sve produmati , iz svih uglova - naročito sa ovim narodnjačkim kapitalističko buržoaskim umom , megatrendovski obrađenim....doduše , za njima ništa nisu zaostajale farbane demokrate svih fela , socijalisti , monarhisti i sva druga politička ciganija i čalankurtija sa beogratskog asvalta.......bilo bi krajnje kvarno optužiti salašare , seljake , palančane i sav drugi provincijski svet za sva stanja u državi , pa i za bančenje , kafančenje , pijančenje , narkomaniju i splavarenje - a beograd sa krugom dvojke izuzeti.....a ta pokvarenost ceri u ovoj prozukloj analizi , koja predlaže , kako ovde uvaženi prijatelji ovo doživljavaju kao uvođenje policijskog časa , streljanje bez dozvole za noćno kretanje......čak i predlozi da se noćni život prenese iz objekata , rekao bih , ipak za sirotinjsku zabavu , u specijalizovane tamponirane buržoaske objekte , miriše na diskriminaciju i teror manjine nad već orobljenom većinom ( koja je u vezi toga , svog robovanja i robijanja , ne obaveštena )...hoću da kažem , da ovo robijanje i sve bujnije prostačko nevaspitanje nije izčilelo , samoniklo - već je projektovano i realizovano veoma uspešno , čak šta više , preuspešno ...a ti projektanti su u krugu beogradske dvojke ...da poštovani prijatelji , zlo nam dođe sredinom devedesetih iz kruga dvojke , razmnoži se i ovaplodi po beogradskom asvaltu , i razbaškari celom državom...uđe i u čobanske glave na najdaljoj jjjebenoj čuki....to zlo , hranilo se građanskim ratom , nacionalnom klanicom , političkim razbojništvom , i prosvetiteljskim duhovnim zločinima...sad imamo izfabrikovane monstrume u svim institucijama , na svim trotoarima , u svim javnim objektima , na poslednjoj livadi ...čobani su nam monstrumi , duhovno isti kao oni beogračići što se upucavaju usred bela dana......u ovoj našoj lepoj , bem joj majku razbojničku , višestruke ubice ukazima se proglašavaju nevinima , uvažavanima i važnim kulturno patriotskim članovima društva...silovatelje , pedofile , dilere droge , lopove , ljudski šljam se ukazima masovno ( na hgiljade ) oslobađa i plaćaju im se obeštećenja.......i sad buka barabana smeta , evropejcima ?.......monstrumi se proizvode !...zar ne...zatvaraju se u institucije i onesposobljavaju takozvanim unutrašnjim ludačkim košuljama...projektanti i proizvođači monstruma se hapse , kažnjavaju i nedozvoljava im se ikakav javni takozvani društveno politički , vaspitni i medijski rad....tako se vaspitno deluje na zanesenjake koji glume monstruozne face... preberu se časni i pošteni ljudi i omogući im se prosvetiteljski rad od čobančeta do predsednika države ( pohapse se nosioci i davaoci takozvanih gratis zvanja i svi oni koji kupuju i prodaju takva stanja - da se vaspitno deluje na predškolsku i školsku populaciju ,a i na one koji vaspitavaju odrasle )...uredi se država da mladost može perspektivno da se upošljava i živi od svog rada ---- a ostali radni svet dostojanstveno izdržava porodice.......a nakon toga , počne stručno medicinski da se leči i sociološki izučava alkoholizam.......inače , sve je ćorak ! ...a ako se sretnu dve otuđene , destruktivno uređene i monstruozno programirane generacije za kuhinjskim stolom , biće krvi do kolena...zato gospodo , oprez .... treba problem sagledati integralno pa donositi i sveobuhvatna programska rešenja ...a to : štaće svet da kaže ?....pa nek kaže šta oće...imaju oni svoje manijake i monstrume...svesrdno su se trudili da nam uvale tu zarazu...koliko su tek oni sa onim milosrdnim anđelom proizveli manijaka i monstruma u nas , koji su sad u punoj snazi i eksponenciji.......lagano , da opet džaba ne krečimo.......inače , kad vam kažem da živim pored kafančine iz koje su mi nekoliko puta ubili kuću , što rafalnom što pojedinačnom vatrom , razume će te...a kad vam kažem da je u mom zaseoku iz okolnih kafana takvom prijateljskom i svadbarskom vatrom ubijeno kroz prozore kuća nekoliko ljudi - shvatićete da zaista vidim ovaj problem kao naš opšti , zajednički višedecenijski problem , koji se ukorenio u ljude svih doba i poodavno odgaja mlad kadar !

Nikada necu oprostiti bivsem gradonacelniku,Draganu Djilasu,koji je tako slavodobitno cesto davao izjave u stilu: "Niko nema restorane i splavove,koji rade celu noc kao Beograd".Pa kao zbog toga,Beograd ce postati turisticki raj.Taj :nocni provod",na kome je Djilas toliko insistirao,dovodi nam
svetsku baraberiju,dovodi nam kriminalce,koji pijani,bahati,napadaju nase naivne tinejdzerke.Zar nam monstruozni zlocin,ucinjen onom andjelu
Tijani,zar nam ni to,nije otvorilo oci !!! Jadan je grad,koji svoj "velegradski" imidz,gradi na arlaukanju problematicnih,cesto kriminalne proslosti,
raznih pevaljki CIca-MIca.Tacno je,da u svakom Evropskom gradu,postoje nocni lokali.Ali oni se nalaze u dubokim podrumskim prostorijama,i
nikako ne mogu ometati mir gradjana,koji IMAJU PRAVO NA NOCNI MIR.MI,odrasli,imamo za svoju duznost,da te mlade,golisave devojcice,koje
sa svojih petnaest-sesnaest godina,prirodno nisu u stanju da se sacuvaju,od tih pijanih nasilnika,kojima je uvistvo devojcice,ravno ubistvu miuve.
Jako neprijatno sam iznenadjen,negativnom reakcijom,jednog dela forumasa,na moj post,koji nisam pisao (kako neko glupavo rece),radi svoje
afirmacije,nego kao mali pokusaj,da kao jedinka,dam neki konstruktivan predlog -Kako zastititi "jagnjad od besnih krvolocnih vukova".
Pitam sve one,koji na moj post o zastiti mladih devojaka,dadose tako pakosne komentare,sta bi rekli,da je na ogromnu zalost svih nas,pokojna
devojcica Tijana Juric,bilaestra,nekoga od njih.???

...ništa dobrog ne donosi ni jedna javna manipulacija sa tuđom nesrećom , a naročito sa pokojnicima ...hoću da kažem da zatvaranjem lokala za opštenarodnu i ekskluzivnu zabavu , neće izčileti manijaci , ubice , kriminalci , robijaši , dileri i samo zlo sa ulica "velegrada" , palanki i zaseoka....konačno , nisu oni prozveli njih ..... taj šljam je proizvela institucionalana vlast i nažalost još uvek ih proizvodi .... lokali za opštenarodnu i ekskluzivnu zabavu su organizovana sabirna mesta , za soj ljudi koje je kao takve proizvela vlast ...tako ih lekše drži pod kontrolom , ima uvid u razvoj njihov , pod kontrolom su joj - i lako može da ih reprogramira za svoje ciljeve...to je politički biznis - rođače.....
....zato nemoj da generalizuješ manipulativno....
...ako si zainteresovan za život mladih i njihovu budućnost , ubi aždahu kao Sv.Georgije.....ovako samo mutiš vodu i ideš državnim manipulantima na ruku....žuća ti je lepo rekao , samo ti ne razumeš ili se plašiš da razumeš i kreneš protivu aždaje -- gradska vlast hoće da lokali za opštenarodnu i ekskluzivnu zabavu rade kao drakstori i time sabirni centri za šljam i svako drugo zlo budu aktivni svo vreme - a njoj na raspolaganju ta njena destruktivna vojska kad god poželi....to je očiglednost,,,i prethodna vlast je imala svu kontrolu nad takvim objektima , tako i sadašnja - i tako će biti do god ne ustane Georgije i ne ubije aždahu....

....kad kreneš na aždahu , pozovi me ja ću ti biti štitonoša....ovako samo mlatimo praznu slamu , sluđujemo se bespotrebno !....od sumlate iz zaseoka za pametne velegrađanine , toliko ....! Pozdrav !

Back