Apeiron - Banja Luka, Republika Srpska

vladimirko

Zainteresovan član
Poruka
132
Odlucih se da postavim ovu temu na forumu jer nemam ideju gde bih se mogao pravilno informisati.

Zavrsio sam fakultet za sport u Beogradu na strukovnim studijama. Od ove godine pruza mi se mogucnost da nastavim sa doskolovavanjem u Beogradu gde je otvoreno istureno odeljenje Banjaluckog univreziteta Apeiron. Sa obzirom na celu ovu halabuku u vezi akreditacija da li bi neko mogao da mi pomogne i odgpvori na par pitanja koja me zanimaju...

Da li panevropski univerzitet Apeiron ima akreditaciju za rad u Republici Srpskoj (oni kazu da imaju , gde bih to mogao proveriti)?
Da li mu je potrebna akreditacija i u Republici Srbiji jer ja planiram sa tom diplomom raditi u Srbiji ili je dovoljno to sto izmedju Republike Srpske i Srbije nije potrebno nostrifikovanje diploma?
I na kraju, da li ja sa diplomom univerziteta Apeiron iz Banja Luke mogu legalno i po zakonu da se zaposlim u Srbji?

Hvala na svakom dobronamernom odgovoru unapred!

Seed man hvala na odgovoru, slazem se sa tvojom konstatacijom ali to je ipak nesto sto me nece spreciti da se skolujem dalje.

Ono sto mene zanima da ako ikada uspem da dodjem u situaciju da dobijem radno mesto da cu imati pravo dae na to mesto budem i primljen sa ovom diplomom. Ovaj univerzitet ima akreditaciju u R. Srpskoj od 2007. godine , tako barem pise na njihovom sajtu. Da li je to dovoljno da bih mogao legalno da se zaposlim ili im treba i neka potvrda tj akreditacija u Srbiji?

Seed man hvala na odgovoru, slazem se sa tvojom konstatacijom ali to je ipak nesto sto me nece spreciti da se skolujem dalje.

Ono sto mene zanima da ako ikada uspem da dodjem u situaciju da dobijem radno mesto da cu imati pravo dae na to mesto budem i primljen sa ovom diplomom. Ovaj univerzitet ima akreditaciju u R. Srpskoj od 2007. godine , tako barem pise na njihovom sajtu. Da li je to dovoljno da bih mogao legalno da se zaposlim ili im treba i neka potvrda tj akreditacija u Srbiji?

Na tom privatnom fakultetu neces imati potrebe da knjigu kupis a kamoli da ucis iz nje.

Eeeee ti privatni fakulteti u RS. To kod nas svaka susa upisuje! Ljudi koji su isli sa mnom na Ekonomski fakultet (drzavni) i za godinu dana polozili samo jedan ispit, prebacili su se na privatne fakultete (i na Apeiron) i tamo ciste godinu u roku. Ako OVA cinjenica ne ukazuje na ''kvalitet'' privatnih fakulteta onda stvarno... Kad studentima s privatnih fakulteta ukazes na ovakvu cinjenicu (ima toga jos...) kazu da smo mi s drzavnog fakulteta ljubomorni na njih. :worth: Mislim, na sta da budem ljubomoran, na to da ih olako pustaju jer masno placaju skolovanje???
Sad, sto se tice priznavanja tih kvazi-diploma, to je relativna kategorija, jer bez mita i korupcije u nasoj divnoj bespravnoj drzavi male su sanse da dobijes posao. :confused:

Треба Вам лектор? Професор српског језика са искуством, магистар филолошких наука, врши повољно онлајн лектуру и коректуру свих врста текстова - семинарских, дипломских, мастер, магистарских радова, рукописа, књига, превода, онлајн издања и слично.
Можете контактирати са мном путем тел. +381 64 482-22-25.
Посетите сајт http://www.pitajtelektora.com.

Back