Aparat za espresso kafu za kućnu upotrebu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Smatrate li ovaj aparat prakticnim
Ako bih se odlucila da ga kupim koji bi preporucili
Preporuka obavezno iz vašeg iskustva

-da je manji
-da je jednostavan za rukovanje
-da nije skup

cenu sam trebala na prvo mesto da stavim :lol:
iz razloga sto mi se cini da je klasicna kafa iz lonceta najjeftinija ali volim espresso pa razmišljam
Zena i ja volimo da gustiramo kafu,a ne s nogu.Jeste nekada lepo bilo przenje i miris kafe u prostoriji.Obicno su davali nama mladjima da meljemo.Stoje bilo zanimljivo.Iako nismo tada jos pili kafu,ali miris przene i mlevene kafe ne moze da se meri sa ovim iz danasnjih masina.Nekada je "Divka" bila za svaki dan,a za posebne goste se przilo i mlelo.

Kući i u gostima obično pijem domaću crnu kafu, ali po kafićima samo espresso.
Ponekad neko zatraži pa popijemo espresso a za te prilike imam one 3u1
Pogledajte prilog 1005316
Dosta lako i brzo se pripremi ali naravno da je espresso bolji iz dobrih aparata.
Mniogo toga ima u ponudi što se tiće tih aparata, raznih cijena i kvaliteta.

Pogledajte prilog 1005318

https://www.crateandbarrel.com/delonghi-silky-white-lattissima-one-espresso-maker/s111712

kao i mnoge druge marke. Ima svega, samo love i da li nam baš treba.
kada sam videla cene..nešto mi i ne treba, mogu da preživim i bez aparata :mrgreen:
uopšte mi nije jasno zasto su ti aparati tako skupi

inace u onaj ulozak za espreso ide naravno mlevena kafa. a ja ne bih da kupujem onu mlevenu vakumiranu nego u zrnu pa ja da je onda sameljem na el. mašini, video sam jednu za 15€.
ima li neko iskusta u vezi toga, da li moze, mislim treba pogoditi krupnocu
Od kafe zavisi da li treba da ti bude sitnije ili krupnije samlevena (od przenja, mesavine vrsta i sorti kafa). A ako se dobro secam pitanje je da li kucne masinice za mlevenje imaju podesavanje krupnoce mlevenja.
Imaju specijalne radnje koje se time bave, obicno imaju nekoliko mesavina ukusa, a u zavisnosti od aparata sam trazis krupnocu,i samleju ti na licu mesta. Bar je u NS tako, trebalo bi da se neko zanima i tamo sa tim, malo da prosunjas...

Welcome to the club :mrgreen:

Kažem ti nabavi froter za mleko u Lidlu kada bude akcija za 2.000 dinara i rešila si se želje za kapućinom i lateom...a za espreso lonče radi posao
:)
a kada ce da bude froter za mleko u Lidlu za 2.000..odmah cu da idem da ga kupim..samo treba docekati to ponovo ako uopšte bude
a muka je sada kada znam da ima za 2.000 din da dajem od 5.000 pa na više pare u redovnoj prodaji

:)
a kada ce da bude froter za mleko u Lidlu za 2.000..odmah cu da idem da ga kupim..samo treba docekati to ponovo ako uopšte bude
a muka je sada kada znam da ima za 2.000 din da dajem od 5.000 pa na više pare u redovnoj prodaji
i meni je neko rekao ranije da je uzeo, pa sam naleteo pre 5-6 meseci...znači ponavlja se. E sad kad će....
.

633775-900-100000.jpg

Pardon 2999 tj 3k ipak ....po meni taman toliko vredi. Evo bio je za NG....znači ponoviće pre ili kasnije u toku godine

Back