Aparat za espresso kafu za kućnu upotrebu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da si stavila cijenu na prvo mjesto, onda bi izbor bio logičan :lol:
moka pot za pravu espreso kafu, cijena cca 10€ :lol:

1630578852219.png

kuci imam super fensy smensy dolce gusto aparat na patrone, ovakav, ... macchiatto kosta skoro kao u kafiću :mrgreen:

1630578969781.png

treca sreca, supruga je kupila kutiju Lavacca creme, ne obracajuci paznju da je espresso kafa :lol: :lol: Sad moram kupiti aparat pa gledam opcije, cijena ide od 50€ pa gore, moj favorit su jedan Krups i Philips za 500 i 700€, sto je opet malko poskupo. Vidjet cemo sta i kako.

Pogledajte prilog 1005182
ja sam baš ovo izbacio iz konkurencije jer nije aparat za espreso i meni dodje ukus kao filter kafa. ovde voda dole vri, ide gore u levak sa kafom dok ne izadje skroz gore gde se skuplja.
znači, espresa nema bez pare pod pritiskom.

Smatrate li ovaj aparat prakticnim
Ako bih se odlucila da ga kupim koji bi preporucili
Preporuka obavezno iz vašeg iskustva

-da je manji
-da je jednostavan za rukovanje
-da nije skup

cenu sam trebala na prvo mesto da stavim :lol:
iz razloga sto mi se cini da je klasicna kafa iz lonceta najjeftinija ali volim espresso pa razmišljam
Ja sam se svojevremeno bavio ovom tematikom i prilično bio zagrejan za espreso aparat ali ubedili su me da ako nemam ozbiljnije pare za ozbiljniju mašinu da se držim lončeta :lol:
Na kraju sam u Lidlu uzeo froter za mleko kada se uželim kapućina. I iskreno za sada radi posao

https://www.idealno.rs/Proizvod/867...ati-za-kafu/delonghi-espresso-aparat-eci341cp
Moj sin ima ovakav aparat i mogu da kazem da je odlican, isplativa investicija :) Samo da ze pogodi krupnoca kafe, ako je previse sitna tesko para prolazi kroz kafu, sve ostalo je u dva poteza.
Moka pot ne sprema espreso kafu, samo jedan postoji slican za pravi espreso ali je cena 40-60e. Spolja je skoro isti ali unutra ima ventil i radi pod pritiskom...

Pogledajte prilog 1005182

kuci imam super fensy smensy dolce gusto aparat na patrone, ovakav, ... macchiatto kosta skoro kao u kafiću :mrgreen:

Pogledajte prilog 1005184

treca sreca, supruga je kupila kutiju Lavacca creme, ne obracajuci paznju da je espresso kafa :lol: :lol: Sad moram kupiti aparat pa gledam opcije, cijena ide od 50€ pa gore, moj favorit su jedan Krups i Philips za 500 i 700€, sto je opet malko poskupo. Vidjet cemo sta i kako.
za te pare cu i dalje u loncetu da kuvam kafu :lol:

meni kao velikom ljubitelju kafe na prvom mestu je espreso kafa a onda verovali ili ne domaća kafa kakvu sam pio kod babe mog druga. babin sistem je da sama isprži/ispeče kafu na smederevcu, prvo sirovu kafu sipa u nešto malo polukružno i to ide u rupu na ringli šporeta a onda sa strane ima i mala ručica za mešanje a baba je znala tačno koliko se peče kafa. onda ide u ručnu mašinu da se samelje, dok sa strane vri spremna bakarna džezva. sećam se da je taj ukus bio neponovljiv

Kući i u gostima obično pijem domaću crnu kafu, ali po kafićima samo espresso.
Ponekad neko zatraži pa popijemo espresso a za te prilike imam one 3u1
nescafe-3in1-detail3.jpg

Dosta lako i brzo se pripremi ali naravno da je espresso bolji iz dobrih aparata.
Mniogo toga ima u ponudi što se tiće tih aparata, raznih cijena i kvaliteta.

R.jpg

https://www.crateandbarrel.com/delonghi-silky-white-lattissima-one-espresso-maker/s111712

kao i mnoge druge marke. Ima svega, samo love i da li nam baš treba.

meni kao velikom ljubitelju kafe na prvom mestu je espreso kafa a onda verovali ili ne domaća kafa kakvu sam pio kod babe mog druga. babin sistem je da sama isprži/ispeče kafu na smederevcu, prvo sirovu kafu sipa u nešto malo polukružno i to ide u rupu na ringli šporeta a onda sa strane ima i mala ručica za mešanje a baba je znala tačno koliko se peče kafa. onda ide u ručnu mašinu da se samelje, dok sa strane vri spremna bakarna džezva. sećam se da je taj ukus bio neponovljiv
tako su naši stari pekli kafu pa mleli u onim rucnim mlinovima za kafu dok voda u loncetu ne provrije..pa se zakuvavala kafa da se pena sija , sipa u male šoljice za kafu i uz pricu sa komšinicom popije se kafa..danas niko nema vremena da prži kafu i melje na rucni mlin
a ni vremena da kafeniše sa komsilukom..sve nešto s nogu i na brzaka, kao italijani , oni popiju kratki espreso dok kažeš piksla
ja volim kafu da pijem polako sa uzivanjem i to najvise ujutro

tako su naši stari pekli kafu pa mleli u onim rucnim mlinovima za kafu dok voda u loncetu ne provrije..pa se zakuvavala kafa da se pena sija , sipa u male šoljice za kafu i uz pricu sa komšinicom popije se kafa..danas niko nema vremena da prži kafu i melje na rucni mlin
a ni vremena da kafeniše sa komsilukom..sve nešto s nogu i na brzaka, kao italijani , oni popiju kratki espreso dok kažeš piksla
ja volim kafu da pijem polako sa uzivanjem i to najvise ujutro
a tako spremljena domaća kafa je 1/1 znači tu ispečena, samlevena skuvana zato je i takav ukus. ja ovde po Nemačkoj samo na par mesta vidjao sirovu kafu

Back