Antivladini protesti u Iraku, dvoje mrtvih; nova era političke nestabilnosti?

Текућина

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
351
edan demonstrant je ubijen u utorak u provinciji Zi Kar na jugu Iraka za vreme protesta na kojima se tražilo zaposlenje i bolje javne usluge, čime se broj mrtvih popeo na dvoje u današnjim protestima u toj zemlji.
Prvi demonstrant je poginuo u protestima u glavnom gradu zemlje, Bagdadu.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=10&dd=01&nav_category=78&nav_id=1598566

U Iraku je danas dobro da se pije caj kojeg iracani rado ispijavaju. Iracani vole dobru kuhinju i vole kahvu i caj. Irak jje jedinstvena drzava i njeni zakoni vaze za sve dijelove Iraka. Irak mora postati cjelovit da se teroristi ne bi vrteli oko tog naroda. Teroristi nemaju mjesta u Iraku i oni ce morati da odu iz te zemlje. Irak je moja muslimanska zemlja i to je slatka zemlja koju ja volim jer ja volim muslimane i volim Irak kao islamsku drzavu.

iraq-map.gif

Irak je simpaticna zemlja i zemlja puna historije. U Iraku je lako zivjeti i narod je dobar i gostoprimljiv. U toj zemlji treba imati Islama i klanjati i odlaziti u Dzamije. U Iraku je lijepo biti musliman i druziti se sa ljudima koji zele da osjete mir i stabilnost. Irak je bogata zemlja sirovinama i moze da zivi od svojih prirodnih resursa. Irak je zemlja Aladdina koji leti na letecem cilimu. To je zemlja koja ima svoju historiju i koja ima tradiciju vjekovnu. Islam je drzavna vjera i muslimani na dan Ashure se lijepo provedu u Karbali pored Husejjnove Dzamije koja je lijepa i u kojoj je Imam Husejn r.a. ukopan

Iraku treba samo jedan period mira i da se Irak oporavi i da krrene naprijed. Irak ima naftu i to najbolju naftu. Irak moze zivjeti bogato kao naftna drzava koja bi prodavala naftu svima u svijetu. Iracani su muslimani i meni je zao kad se desavaju ruzne stvari u Bagdadu koji je prijestolnica Iraka.
jedini problem da taj narod tamo nem radnu naviku i nece je nikada imati.
oni znaju samo da prodaju sto je u zemlji, nece e hvatati nikakvog posla niti praviti pare od bilo cega osim crpljenja nafte.

tkd bi i taj oporavak bio fejk :kafa:

Irak je jedna lijepa zemlja koja ima sve pogodnosti za bolji zivot. Irak je zemlja nafte i zemlja Islama gdje se ljudi rado klanjaju i gdje se muslimani medjusobno druze i piju caj. Iracani jos nose galabije i to su pravi Arapi koji su dosli u Irak da zive i da tako stvaraju jednu novu civilizaciju. Irak nikada nece imati rat i uvijek cce se zivjeti lagodno i lijepo kako bi muslimani mogli da uzivaju u islamskoj drzavi Irak.

da nije iracke politike priblizavanja IRANU I RUSIJI radnici se ne bi "setili" da imaju problem sa nezaposlenoscu i javnim uslugama.........Ovako ce "demonstracije" prerasti u zahtev za rusenje vlade (po uzoru na Hong Kong ) , nove izbore na kojima ce pobediti vec pripremljen americki "Guaido" , pa ce Nova Vlada odmah prekinuti svako zblizavanje sa Rusko-Iransko-Sirijskom koalicijom u borbi protiv ISIS (americkih vojnih formacija) obnoviti starteske ugovore sa amerikom .........tako znacajnim za pripreme americkog napada na RUSIJU................................e da, smanjice se i nezaposlenost u Iraku a i javne skuzbe ce raditi bolje..................da ne zaboravimo.

Back