antivirus + firewall ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Jakca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Firewall ti nece pomoci oko virusa. Za to sluzi Antivirusni Program. Firewall ti vrsi ulogu kontrolisanja protoka isl.
Najbolja varijanta ti je FIREWALL + ANTIVIRUSNI PROGRAM, premda ni onda nije iskljucivo da se zarazis Virusom.
Zone Alarm je dobar Firewall ali nije i najbolji. Po meni najbolja kombinacija ti je Norton Antivirus i Norton Personal Firewall( premda ja imam i Zone Alarm instaliran, jer mi nekako bolje kontrolise programe i jednostavan je, dok ovaj Nortonov Firewall bolje stiti od upada i sl.)
Pazi samo kuda surfas i sta skidas sa neta i nebi trebalo biti virusa.

Pozdrav

PS: Ne obaziri se na ove "Sto ne vole NORTONA". Sad ce ih se 100 javiti sa pricom kako Norton nista ne valja i kako je bolje uzeti bilo koji drugi AV samo ne norton, sto naravno nije istina.
Vrsi redovno Updates i sve ce raditi odlicno.

DEVIL:
Firewall ti nece pomoci oko virusa. Za to sluzi Antivirusni Program. Firewall ti vrsi ulogu kontrolisanja protoka isl.
Najbolja varijanta ti je FIREWALL + ANTIVIRUSNI PROGRAM, premda ni onda nije iskljucivo da se zarazis Virusom.
Zone Alarm je dobar Firewall ali nije i najbolji. Po meni najbolja kombinacija ti je Norton Antivirus i Norton Personal Firewall( premda ja imam i Zone Alarm instaliran, jer mi nekako bolje kontrolise programe i jednostavan je, dok ovaj Nortonov Firewall bolje stiti od upada i sl.)
Pazi samo kuda surfas i sta skidas sa neta i nebi trebalo biti virusa.

Pozdrav

PS: Ne obaziri se na ove "Sto ne vole NORTONA". Sad ce ih se 100 javiti sa pricom kako Norton nista ne valja i kako je bolje uzeti bilo koji drugi AV samo ne norton, sto naravno nije istina.Vrsi redovno Updates i sve ce raditi odlicno.
Kaspersky ima vishe definicija virusa od nortona.Imala sam norton i kad sam ubacila kaspersky,pronashao mi je TRI KOMADA!
Moj savet ti je da instalirash kaspersky i sygate personal firewall.

Firewall je jedno, AV je drugo.
Nista nije savrsheno i najsigurnije.
Najveca opasnost po sistem preti od samog korisnika.
nalepnajajpeg3b.jpg

Back