Antitela test i pitanja

Da li ste ZVANIČNO preležali pošast(covid19)?

• Da

glasova: 5 45,5%
  • Ne

glasova: 5 45,5%
  • Ne znam

glasova: 1 9,1%

• Ukupno glasova
    11

4thman

Veoma poznat
Poruka
13.277
Preležao sam ovu najnoviju pošast i zvanično.

Zanima me da li se neko testirao na antitela od forumaša i iskustva?

Da li je imanje antitela u suštini kao da si i vakcinisan? Kako pravno tako i biološki?
Mislim na standardne dve vakcine, Sputnjik V i Sin-o-farm. Ove druge su druga tehnologija....

Jedna osoba iz mog uzeg okruzenja je radila taj test na antitela
Pa nista posebno uglavnom, odes negde privatno, tako u ovom slucaju bilo
Rezultati stizu sutra, prekosutra od tog dana
I na papir ti pise nesto, uglavnom ne mozes da razumes, vec ti objasni neko ko tamo radi
I ova osoba koju ja znam, ima bas mnogo antitela nego sto je prosek
Npr najmanje trebas da ima valjda 1.6, a rezultat bio 10 i nesto
Sto je stvarno dobro

I mislim da se to ne gleda kao da si vakcinisan, vec se vidi da si prelezao samo

Da li je imanje antitela u suštini kao da si i vakcinisan? Kako pravno tako i biološki?
Mislim na standardne dve vakcine, Sputnjik V i Sin-o-farm. Ove druge su druga tehnologija....
I pravno i bioloski je kao i da si vakcinisan. I nema veze kojom vakcinom:)
Dobijes onaj certifikat sa kojim se ponasas kao da si dva puta vakcinisan i
vazi sest meseci, a inace kazu da je zastita kod "prelezenih" veca nego kod
vakcinisanih.

Jedna osoba iz mog uzeg okruzenja je radila taj test na antitela
Pa nista posebno uglavnom, odes negde privatno, tako u ovom slucaju bilo
Rezultati stizu sutra, prekosutra od tog dana
I na papir ti pise nesto, uglavnom ne mozes da razumes, vec ti objasni neko ko tamo radi
I ova osoba koju ja znam, ima bas mnogo antitela nego sto je prosek
Npr najmanje trebas da ima valjda 1.6, a rezultat bio 10 i nesto
Sto je stvarno dobro

I mislim da se to ne gleda kao da si vakcinisan, vec se vidi da si prelezao samo
Evo i tacnog uputstva, ali ovo vazi samo ako si negde testiran pa si bio pozitivan.

КАКО ДА ДОБИЈЕМ ДИГИТАЛНИ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТ?​

• Покрени услугу
    Извршавање ове услуге је доступно само корисницима који имају креиран кориснички налог. Кликните на дугме да бисте извршили услугу.
66.gif

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут"
Др Суботића 5,
Телефон: 011 2684 566
www.batut.org.rsСписак услуга

Дигитални зелени сертификат​

Читај ми

Потврда о извршеној вакцинацији против COVID-19, резултатима тестирања на заразну болест SARS-CoV-2 и опоравку од болести COVID-19.

Шта је Дигитални зелени сертификат?​

Дигитални зелени сертификат представља обједињену потврду којом се доказује да ли сте примили вакцину против COVID-19, да ли имате резултате тестирања на заразну болест SARS-CoV-2 или сте се опоравили од болести COVID-19.

Која је разлика између Дигиталног зеленог сертификата и обичне потврде?​

Дигитални зелени сертификат представља потврду која је електронски печатирана и као таква не може бити фалсификована нити злоупотребљена.

Које све податке приказује Дигитални зелени сертификат?​

Дигитални зелени сертификат, поред личних података (име, презиме, ЈМБГ, пол, број пасоша), садржи податке да ли је лице вакцинисано, број примљених доза, као и датум примања прве, друге и треће дозе.
Сертификат садржи и резултате следећих тестова:
- PCR тест (SARS-CoV-2 RT real-time PCR),
- Антигенски тест (SARS-CoV-2 Ag-RTD Antigen Rapid Detection Test),
- Серолошки (SARS-CoV-2 RBD S-Protein Immunoglobulin G (IgG) Test).
Као и податак да ли је лице прележало заразну болест COVID-19, који представља позитиван PCR или антигенски резултат урађен у референтној држаној лабораторији у последњих 7 месеци.

Како да добијем Дигитални зелени сертификат?​

Да бисте добили Дигитални зелени сертификат, потребно је да будете регистрован и пријављен корисник Портала еУправа. Након што се пријавите, показаће Вам се зелено дугме Покрени услугу. Потребно је да кликнете тастер Покрени услугу, проверите Ваше податке, потврдите имејл адресу и за пар минута послаћемо Вам сертификат на имејл који сте навели.
Уколико немате регистрован налог на Порталу еУправа, упутство је доступно ОВДЕ.
Упутство како да се пријавите корисничким именом и лозинком доступно је ОВДЕ.
Очитавањем QR кода на Дигиталном зеленом сертификату добијају се следећи статуси:
1. Зелени статус – за лица која имају негативан PCR резултат у последња 72 сата или негативан антигенски тест у последњих 48 сати или позитиван тест на антитела (IgG) у последњих 90 дана, или другу, односно трећу дозу вакцине у последњих 7 месеци или податак о прележаној болести у последњих 7 месеци.
2. Црвени статус – за лица која имају позитиван PCR или антигенски резултат у последњих 14 дана (без обзира на то да ли су имунизовани или имају податак о прележаној болести), такође и за лица којима је прошло више од 7 месеци од примања друге дозе вакцине или више од 7 месеци од прележане болести.
Уколико нисте у могућности да преузмете Дигитални зелени сертификат електронским путем, можете га затражити на шалтерима пошта широм Србије. Списак пошта које издају дигитални електронски сертификат.
ВАЖНО: Резултати тестова се приказују искључиво уколико су урађени у референтним државним лабораторијама.

Covek zivi u Srbiji, za USA ( kazu) ne pitaju za vakcinu, samo PCR test.
Svuda se po Evropi uvodi Vakcinisan,Ozdravio, a negde jos uz to i Testiran, ali
je za sada najosnovnije Vakcinisan i Ozdravio , a ozdravio si jer si jel bio zarazen.
svet se ne završava samo u Srbiji, pa ni u Evropi. Ima puno naših i u Kanadi i u SAD. A pored samog ulaska u državu, unutar države postoje mesta, recimo u Njujorku, koja ne možeš da posetiš ako nisi vakcinisan sa nekom od njihovih vakcina.

Dakle, dobro se raspitajte kakvi su uslovi ako hožete negde da putujete.

Da.Testirala sam se posle par nedelja od prelezane bolesti,imala sam oko 8...posle dva mjeseca oko 21,posle sest mjeseci 480.
Granica je 1.Sve bez vakcine.

Ne bas na nogama,vec na krevetu :)...Teska malaksalost,kasalj i temperatura 13 dana.
Ne znam.kazu da se smanjuju vremenom.
Bez hospitalizacije?

Drago mi je da si dobro sada. Zdravlje bilo dobro pre zaraze?
Meni prvi dan blaga temperatura. Tri dana čeona glavobolja. I prošlo.... 5 dan se testirao zbog posla iako očekivao negativan da budem, bio sam pozitivan pa mi dali dve nedelje karantina. 13tog dana negativan...Blag kašalj možda kao posledica. Sad je i to već prošlo...
Nadam se poslednji zbog pošasti.
Zanimljivo ukućanke nisu morale u karantin, vakcinisane su.

Prijatelj je skoro imao slične simptome i bio negativan.

Poslednja izmena:
Bez hospitalizacije?

Drago mi je da si dobro sada. Zdravlje bilo dobro pre zaraze?
Meni prvi dan blaga temperatura. Tri dana čeona glavobolja. I prošlo.... 5 dan se testirao zbog posla iako očekivao negativan da budem, bio sam pozitivan pa mi dali dve nedelje karantina. 13tog dana negativan...Blag kašalj možda kao posledica. Sad je i to već prošlo...
Nadam se poslednji zbog pošasti.
Zanimljivo ukućanke nisu morale u karantin, vakcinisane su.

Prijatelj je skoro imao slične simptome i bio negativan.
Bez.Srecom i bez ikakvih problema sa disanjem,ali upala jednog plucnog krila.
Da,bila sam zdrava prije.

Pune su laboratorije po beogradu ljudi koji rade test za antitela pa možete tamo da se raspitate. Moja prijateljica se često testira.

Back